![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
AC97 zintegrowana
Witam
Na płycie głównej mam zintegrowaną kartę ac97. Jak można ustawić głośność dla poszczególnych kanałów (LP,LT,PP,PT,itp.) i skąd się dowiedzieć do którego gniazdka w płycie podłączyć które głośniki ?? Potrzebny jest jakiś dodatkowy soft czy wystarczy Winmenda?? Instrukcji do płyty i czegokolwiek: brak.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Witam!
Błagam, może chociaż producent płyty (o modelu nawet nie marzę) Pozdrawiam. D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Niezarejestrowany
![]() |
Cytat:
![]() Myślałem że AC97 to jeden model, instalowany do wszystkich płyt ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
AC 97 to tylko standard, a kostki są produkowane przez różnych producentów.
Jeżeli chodzi o intela: http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/ Pozdrawiam. D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...w podróży...
Data rejestracji: 20.06.2003
![]() |
Zobacz TO stery od realteka alc650 podobno sa dosc dobre i maja mozliwosc sprawdzenia/ustawienia kanalow. Dokladnie nie wiem bo nie uzywam - znalazlem to na jakiejs stronie.
Wedlug tego co znalazlem to: 1. zielone gniazdko - przednie glosniki 2. rozowe gniazdko - srodkowy glosnik lub digital out 3. niebieskie gnizadko - tylne glosniki Jak chcesz moge podeslac Ci na maila zestawik 5 wav kazdy slyszalny w innym kanale waga ok 2mb. Cos takiego mozna bylo znalesc na stronie Creative badz SoundBlaster, ale bylo to dosc trudne - te strony sa wyjatkowo userunfriendly ![]()
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon "Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja jak mialem zintegrowana relateka ac97 na plycie to za chiny nie moglem podlaczyc glosnikow 5.1 zeby all graly! Kupilem nawet przejscie (D-SUB? chyba nie, nie pamietam nazwy) i tez nic nie pomoglo.. wkoncu sie wkurzylem i sobie soundblasterka osobno kupilem
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() |
A jaki to model płyty
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
OldBoy
![]() ![]() |
Poszukaj postów nt. BIOSu. Potem ściągnij sobie programik do identyfikacji BIOSu. Będziesz wiedział po BIOSie jaką masz płytę i kto jest jej producentem. Potem znajdziesz stronę producenta, najnowszy BIOS (przy okazji) i ściągniesz drivery do swojej MOBO. 8)
![]() |
#11 |
![]() ![]() |
![]()
Ostatnio w celu identyfikacji płyty, procka,pamięci itd. używałem tego programu:
http://www.cpuid.com/cpuz.php nie instaluje się do systemu ani do rejestrów bardzo przydatny do określenia np. procków podkręconych - jakie są faktycznie bez zaglądania do środka kompa Ostatnio zmieniany przez adixo : 04.02.2004 o godz. 13:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Niezarejestrowany
![]() |
@adixo dzięki za link, odjechany program.
Model: i810-W83627HF Jest to płyta jest nie młoda, pod PIII 633MHz. Komputer skołowałem w celu dzielenia internetu na kilku użytkowników, ale jak już jest to niech będzie użyteczny w 100%, mam tu na myśli działąnie AC97 ![]() Na stronie Intla ![]() ![]() Pozdrawiam Ops, chyba dałem dupy...
e-m@il Ostatnio zmieniany przez Patrixs : 04.02.2004 o godz. 19:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |