![]() |
Ilość załączników: 1
dziwne u mnie jest ???
|
Mostek północny to Intek i810.
Teraz musisz określić mostek południowy: w nim jest zintegrowana muza. 8) |
http://www.technik.swiebodzin.pl/edu...os/index2.html
Tu znajdziesz programy i instrukcję obsługi w sprawie identyfikacji płyty głównej. 8) |
Mam jush model płyty, dzięki AIDA32 (www.aida32.hu) polecanego przez remix'a w którymś innym wątku.
Model płyty: Procomp BIW1M/BIW2M Poszperam teraz w necie, bo nareszcie wiem czego szukać :) |
Cytat:
Jeżeli jeżeli ten obrazek jest prawdziwy: to wszystko już wiesz: oba mostki masz Intela: i drivery dla Intela. 8) |
To w końcu Intel czy Procomp ???
|
Cytat:
|
Procomp BIW1M/BIW2M
To jest na 100% ten model. :) |
Hmmm... nie ma jakiegoś uniwersalnego programu do obsługi ac97 ?? Znalazłem SoundMAX'a, ale on instaluje tylko i wyłącznie drivery i to na dodatek nie takie jak trzeba :/ Jest jakiś program do testowania tego ustrojstwa ;)
|
Cytat:
W ostateczności otwórz komputer i sprawdź jaki masz kodek: Realtek, C-Media, itd. Są jeszcze google: wpisz swoją płytę... i będziesz wiedział wszystko. 8) |
Raczej nie będe rozkręcał, bo popodłanczałem już wszystko, a jak rozłącze (inaczej nie wyjmę kompa z biurka) to później będe miał "pajęczą sieć" z kabli za kompem ;).
Szperając w poszukiwaniu programów do obsługi ac97 oprócz stron o tematyce erotycznej które bardzo spowolniły moje dalsze poszukiwania, znalazłem fajny programik do testowania kart muzycznych. :D http://audio.rightmark.org/download.shtml |
osobiście polecam KX Driver.
|
Cytat:
|
Dla jasności przypomne, nie szukam samych driverów tylko programu obsługującego kartę audio+(ewentualnie) drivery. W drugim kompie mam taką opcje, ze na CD od płyty głownej jest program w którym można wybrać sobie które gniazdko (spośród trzech) na karcie dzwiękowej będzie np. LineIn, Mic itp. Próbowałam nawet w akcie desperacji zainstalować ten program, ale okazało się to niemożliwe. :( Szukam dalej...
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:24. |