![]() |
Cytat:
|
ale archeolog ze mnie :D ale niechcialem zakladac nowego tematu a pewnie pytanie banalne- mam mobo AsRock K7S8X z zintegrowana karta dzwiekowa SiS712[chyba] AC97 i mam okazje tanio kupic nowego Sound Blaster Live 24bit Moje ptanie brzmi - czy bedzie jakas róznica czy dac se siana??
Duzo gram i ogladam filmow.Komputer jest podlanczony do wiezy z 2ma kolumnami.Co o tym sadzicie??? |
To jest bodaj SIS7012- miałem w laptopie- G jakich mało...
Róznica będzie kolosalna- na pewno warto kupić SD 24bit :) |
Cytat:
Ew. jak byś miał SS to można by się zastanawiać. Ale nie masz... 8 ) |
Popieram - ja kiedyś wymieniłem na Sound Blaster PCI 128 i różnica już przy tym była olbrzymia. Przy zamianie na Live.... Spróbuj :)
|
Witam!
No i kupiłem tego SB Live :serdusz: Ale nie ma tak dobrze :ysz: - otóż z przodu obudowy mam tzw. ''front audio panel'' [jest tam wejscie słuchawkowe i usb] korzystam z tego wieczorem - podłanczam tam sluchawki żeby nie budzic rodziny grajac albo patrzac na film ;) Cały ten 'fap' jest podłanczony takim dziwnym kablem do mobo i odkąd wyłączylem zintegrowana karte dzwiekową to wejscie słuchawkowe w 'fap' niedziala :'( [w sumie logiczne ;) ] Moje pytanie brzmi : czy idzie jakos podłąnczyc 'fap' do SB??? - 'fap' czyt: Front Audio Panel Pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
A to szczerze mówiąc nie wiem.. w tym momencie jedyne, co bym zrobił, to poszukał takiego portu na karcie muzycznej, jeśli w ogóle coś takiego jest. Bo ja nie... to może jakaś przejściówka? |
Cytat:
|
Kurde, to ja bym się chyba w elektryka pobawił i rozebrał ten kabel.. Znalazł kabelki od muzyki i dorobił do nich wtyczkę.. Wydaje mi się, że sprawa jest wykonalna.
|
słuchaj ja tez mam SB Live i zaintegrowaną AC97 i problem rozwiązałem tak:
Wyjście z SB mam podłączone do głośniczków (5.1), a wyjście z AC97 do telewizora, na którym oglądam filmy ( w twoim przypadku bedziesz to miał do panela z przodu) i później w zależności od tego co robie na kompie, (czy gram , czy oglądam film na telewizorze) uaktywniam sobie odpowiednie wyjście SB, albo AC97 poprzez głośniczek koło zegara, zaznaczam że w biosie AC97 musi być aktywna. Ja tak mam i jest ok, uaktywnienie trwa 2 sec. :) jack |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:12. |