Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.09.2004, 17:10   #1
ManijaK
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2004
ManijaK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Helppppp !!!!

Witam! Mam taki problem: Mam modem, kiedy wchodze na internet rozne aplikacje, ktore nie wiem skad sie biora, zabieraja mi duza czesc szybkosci polaczenia, i boje sie tez ze moga przekierowac polaczenie na jakies 0-700 czy cos... W menadzeze zadan te procesy to: Winand.exe, videosd.exe, sdin.exe, ipconfig.exe, wmplayer.exe, winclt.exe, winmon.exe i jeszcze kilka. Te aplikacje istnieja nawet w autostracie, ale jak je usune to po ponownym wlaczeniu kompa znowu tam sa. Usunalbym je ale nie wiem skad ani jak! Po nacisnieciu Ctrl + Alt + Del proces SVCHOST.exe jest tam az 6 razy!! Kiedy zainstalowalem firewalla okazalo sie ze rowniez SVCHOST.exe probuje uzykac dostep do internetu. Niestety jak mam firewalla nie moge ani odebrac poczty, ani wchodzic na zadne WWW. POMOZCIE! Jak mam usunac te aplikacje, albo jakim programem mam sie posluzyc ?! HELPP!!
ManijaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.09.2004, 17:12   #2
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
przeskanuj system Spy Botem search & destroy lub ad avare, zainstaluj sobie programik od tepsy jakis taki anty dialer czycos tam takiego...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2004, 17:17   #3
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
do dialerow to SS Antydialer. Jezeli wlaczysz firewolla to programom pocztowym przegladarkom wlacz zezwolenie na laczenie sie z netem bo inaczej nie odbierzesz poczty.
A kompa przeskanuj najlepiej jakims antivirem polecam kasperskiego bo mozesz miec kupe trojankow. No i nie laz tyle po stronkach xxx bo to na nich najczesciej mozna sie nalapac dialerkow.

Pozdro

-----EDIT-----
A proces svchost to raczej normalny proces winzgrozy wiec sie nie masz czy martwic u mnie jest go x4.
Stary 26.09.2004, 17:19   #4
ManijaK
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez gallus
przeskanuj system Spy Botem search & destroy lub ad avare, zainstaluj sobie programik od tepsy jakis taki anty dialer czycos tam takiego...
Wykonalem obie czynnosci. Moze antydialer pomoze, ale dalej te procesy uzyskuja polaczenie do internetu bez moje wiedzy i kradna transfer. Musze sie jakos ich pozbyc!!
Stary 26.09.2004, 17:22   #5
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
sprawdz czy to napewno jakies niepotrzebne procesy. Jezeli tak to zablokuj je na firewollu wtedy napewno nie dostana sie do netu
Stary 26.09.2004, 17:23   #6
ManijaK
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez @ndy
do dialerow to SS Antydialer. Jezeli wlaczysz firewolla to programom pocztowym przegladarkom wlacz zezwolenie na laczenie sie z netem bo inaczej nie odbierzesz poczty.
A kompa przeskanuj najlepiej jakims antivirem polecam kasperskiego bo mozesz miec kupe trojankow. No i nie laz tyle po stronkach xxx bo to na nich najczesciej mozna sie nalapac dialerkow.

Pozdro

-----EDIT-----
A proces svchost to raczej normalny proces winzgrozy wiec sie nie masz czy martwic u mnie jest go x4.
wlaczylem w firewallu zezwolenie na dostep do neta the batowi i internet explorerowi, ale dalej nie moge odebrac poczty, ani wejsc na WWW! Mam ZoneAlarm v. 5.1.011. Wiem, ze svchost to proces windowsa ale czemu mam go x6 i czemu chce dostep do neta skoro jest odpowiedzialny za zupelnie co innego? ****icy dostaje!!! Moze mi ktos po prostu poleci lepszego firewalla i bede mial problem z glowy ?
Stary 26.09.2004, 17:24   #7
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A urzyj jeszcze CWShredder'a i HijackThis'a sciągnij również łatki do WinXp - bo pewnie go posiadasz i zmień przeglądarke na jakąś alternatywną

Stary 26.09.2004, 17:25   #8
ManijaK
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez @ndy
sprawdz czy to napewno jakies niepotrzebne procesy. Jezeli tak to zablokuj je na firewollu wtedy napewno nie dostana sie do netu
tak zrobilem, ale jak chcem odebrac poczte to musze wylaczyc firewalla a wtedy znowu rzeznia. Potrzebuje lepszego firewalla!
Stary 26.09.2004, 17:27   #9
ManijaK
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez gallus
A urzyj jeszcze CWShredder'a i HijackThis'a sciągnij również łatki do WinXp - bo pewnie go posiadasz i zmień przeglądarke na jakąś alternatywną
nie chce mi sie sciagac wszystkich latek. masz moze jakiegos linka do SP2 albo moze wiesz w jakiej gazetce sie juz ukazal? Te 2 powyzsze programy juz sciagam. THX to sie nazywa szybka pomoc!! Powiedz mi jeszcze jakiego firewalla bys mi polecil
Stary 26.09.2004, 17:32   #10
gallus
gÓru

firewalla nie bede polecał bo nie urzywam więc sie nie wypowiadam a SP 2 jest tu >>> http://download.microsoft.com/downlo...35-SP2-PLK.exe

Ostatnio zmieniany przez gallus : 26.09.2004 o godz. 17:34
Stary 26.09.2004, 17:38   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

zeby program pocztowy odbieral poczte to musisz przepuscic go przez zapore ogniowa.
A co do firewolla to uzywam ZoneAlarma 5.1.x.x jest bardzo dobry wiec polecam i dotego darmowy dla uzytkowania niekomercyjnego link www.zonelabs.com.
Stary 26.09.2004, 18:12   #12
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Menu -> Uruchom -> wpisz: msconfig

Jest tam zakładka Autostt. Możesz powyłączać programy jakie nie mają się uruchamiać razem z systemem.
Stary 27.09.2004, 10:38   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Możesz jeszcze ewentualnie pobawić się programem: Net Limiter. Sam go nie używałem, ale z tego, co wiem, to można tam zablokować niechciane połączenia z internetem (w sensie zablokować dostęp do internetu poszczególnych aplikacji).

A o przekierowanie się nie martw. Po pierwsze, zgodnie z polskim prawem, nie musiałbyś już płacić rachunku za takie połączenie, a po drugie to słychać, kiedy modem się rozłącza i łączy z innym numerem (a najczęściej domyślnie modem ma włączony głośnik, więc już w ogóle nie sposób tego przegapić). Tak więc co najwyżej możesz powalczyć z transferem, bo połączenia na 0-700 nie są już same w sobie groźne.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: