![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
Helppppp !!!!
Witam! Mam taki problem: Mam modem, kiedy wchodze na internet rozne aplikacje, ktore nie wiem skad sie biora, zabieraja mi duza czesc szybkosci polaczenia, i boje sie tez ze moga przekierowac polaczenie na jakies 0-700 czy cos... W menadzeze zadan te procesy to: Winand.exe, videosd.exe, sdin.exe, ipconfig.exe, wmplayer.exe, winclt.exe, winmon.exe i jeszcze kilka. Te aplikacje istnieja nawet w autostracie, ale jak je usune to po ponownym wlaczeniu kompa znowu tam sa. Usunalbym je ale nie wiem skad ani jak! Po nacisnieciu Ctrl + Alt + Del proces SVCHOST.exe jest tam az 6 razy!! Kiedy zainstalowalem firewalla okazalo sie ze rowniez SVCHOST.exe probuje uzykac dostep do internetu. Niestety jak mam firewalla nie moge ani odebrac poczty, ani wchodzic na zadne WWW.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
przeskanuj system Spy Botem search & destroy lub ad avare, zainstaluj sobie programik od tepsy jakis taki anty dialer czycos tam takiego...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do dialerow to SS Antydialer. Jezeli wlaczysz firewolla to programom pocztowym przegladarkom wlacz zezwolenie na laczenie sie z netem bo inaczej nie odbierzesz poczty.
A kompa przeskanuj najlepiej jakims antivirem polecam kasperskiego bo mozesz miec kupe trojankow. No i nie laz tyle po stronkach xxx bo to na nich najczesciej mozna sie nalapac dialerkow. Pozdro -----EDIT----- A proces svchost to raczej normalny proces winzgrozy wiec sie nie masz czy martwic u mnie jest go x4.
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
logged out
CDRinfo VIP
sprawdz czy to napewno jakies niepotrzebne procesy. Jezeli tak to zablokuj je na firewollu wtedy napewno nie dostana sie do netu
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
A urzyj jeszcze CWShredder'a i HijackThis'a sciągnij również łatki do WinXp - bo pewnie go posiadasz i zmień przeglądarke na jakąś alternatywną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
firewalla nie bede polecał bo nie urzywam więc sie nie wypowiadam a SP 2 jest tu >>> http://download.microsoft.com/downlo...35-SP2-PLK.exe
Ostatnio zmieniany przez gallus : 26.09.2004 o godz. 17:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
logged out
CDRinfo VIP
zeby program pocztowy odbieral poczte to musisz przepuscic go przez zapore ogniowa.
A co do firewolla to uzywam ZoneAlarma 5.1.x.x jest bardzo dobry wiec polecam i dotego darmowy dla uzytkowania niekomercyjnego link www.zonelabs.com.
![]() |
#12 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Menu -> Uruchom -> wpisz: msconfig
Jest tam zakładka Autostt. Możesz powyłączać programy jakie nie mają się uruchamiać razem z systemem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz jeszcze ewentualnie pobawić się programem: Net Limiter. Sam go nie używałem, ale z tego, co wiem, to można tam zablokować niechciane połączenia z internetem (w sensie zablokować dostęp do internetu poszczególnych aplikacji).
A o przekierowanie się nie martw. Po pierwsze, zgodnie z polskim prawem, nie musiałbyś już płacić rachunku za takie połączenie, a po drugie to słychać, kiedy modem się rozłącza i łączy z innym numerem (a najczęściej domyślnie modem ma włączony głośnik, więc już w ogóle nie sposób tego przegapić). Tak więc co najwyżej możesz powalczyć z transferem, bo połączenia na 0-700 nie są już same w sobie groźne.
![]() |
|
|