![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
Helppppp !!!!
Witam! Mam taki problem: Mam modem, kiedy wchodze na internet rozne aplikacje, ktore nie wiem skad sie biora, zabieraja mi duza czesc szybkosci polaczenia, i boje sie tez ze moga przekierowac polaczenie na jakies 0-700 czy cos... W menadzeze zadan te procesy to: Winand.exe, videosd.exe, sdin.exe, ipconfig.exe, wmplayer.exe, winclt.exe, winmon.exe i jeszcze kilka. Te aplikacje istnieja nawet w autostracie, ale jak je usune to po ponownym wlaczeniu kompa znowu tam sa. Usunalbym je ale nie wiem skad ani jak! Po nacisnieciu Ctrl + Alt + Del proces SVCHOST.exe jest tam az 6 razy!! Kiedy zainstalowalem firewalla okazalo sie ze rowniez SVCHOST.exe probuje uzykac dostep do internetu. Niestety jak mam firewalla nie moge ani odebrac poczty, ani wchodzic na zadne WWW.
POMOZCIE! Jak mam usunac te aplikacje, albo jakim programem mam sie posluzyc ?! HELPP!!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
przeskanuj system Spy Botem search & destroy lub ad avare, zainstaluj sobie programik od tepsy jakis taki anty dialer czycos tam takiego...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do dialerow to SS Antydialer. Jezeli wlaczysz firewolla to programom pocztowym przegladarkom wlacz zezwolenie na laczenie sie z netem bo inaczej nie odbierzesz poczty.
A kompa przeskanuj najlepiej jakims antivirem polecam kasperskiego bo mozesz miec kupe trojankow. No i nie laz tyle po stronkach xxx bo to na nich najczesciej mozna sie nalapac dialerkow. Pozdro -----EDIT----- A proces svchost to raczej normalny proces winzgrozy wiec sie nie masz czy martwic u mnie jest go x4.
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
logged out
CDRinfo VIP
sprawdz czy to napewno jakies niepotrzebne procesy. Jezeli tak to zablokuj je na firewollu wtedy napewno nie dostana sie do netu
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
A urzyj jeszcze CWShredder'a i HijackThis'a sciągnij również łatki do WinXp - bo pewnie go posiadasz i zmień przeglądarke na jakąś alternatywną
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
firewalla nie bede polecał bo nie urzywam więc sie nie wypowiadam a SP 2 jest tu >>> http://download.microsoft.com/downlo...35-SP2-PLK.exe
Ostatnio zmieniany przez gallus : 26.09.2004 o godz. 17:34 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
logged out
CDRinfo VIP
zeby program pocztowy odbieral poczte to musisz przepuscic go przez zapore ogniowa.
A co do firewolla to uzywam ZoneAlarma 5.1.x.x jest bardzo dobry wiec polecam i dotego darmowy dla uzytkowania niekomercyjnego link www.zonelabs.com.
|
|
|
#12 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Menu -> Uruchom -> wpisz: msconfig
Jest tam zakładka Autostt. Możesz powyłączać programy jakie nie mają się uruchamiać razem z systemem. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz jeszcze ewentualnie pobawić się programem: Net Limiter. Sam go nie używałem, ale z tego, co wiem, to można tam zablokować niechciane połączenia z internetem (w sensie zablokować dostęp do internetu poszczególnych aplikacji).
A o przekierowanie się nie martw. Po pierwsze, zgodnie z polskim prawem, nie musiałbyś już płacić rachunku za takie połączenie, a po drugie to słychać, kiedy modem się rozłącza i łączy z innym numerem (a najczęściej domyślnie modem ma włączony głośnik, więc już w ogóle nie sposób tego przegapić). Tak więc co najwyżej możesz powalczyć z transferem, bo połączenia na 0-700 nie są już same w sobie groźne.
|
![]() |
|
|