![]() |
Cytat:
Ja mam Windows XP i używam Enterprise Server używałem też wersji Corporate Workstation (dosyć dawno) jednakże wedłóg mnie lepszą wersją jest Enterprise Server przywraca troszke szybciej system, przynajmniej umnie :) czas przywracania systemu 3 minuty na wersji Enterprise na wersji Corporate 3 minuty i 13 sekund Wersja Corporate wystarcza w zupełności dla zwykłego usera, i tak używa się tylko przywracania mało kto korzysta z wszystkich funkcji TrueImage jakie oferuje wersja Enterprise, jednkaże jeśli ktoś obok Windy ma Linuxa i chce mieć na wszelki wypadek wszystkie możliwe funkcje to wersja Enterprise Server będzie dla takiej osoby jak najbardziej na miejsu :) Którą wersję wybrać to już zależy od upodobań gdyż obie wersje dla zwykłego usera wystarczą :) PS. Ma ktoś cukierka do nowej wersji TrueImege Enterprise Server bo stary cukierek nie działa :( |
mgit wiesz moze co jest lepsze... Corporate Workstation czy Enterprise Server?
|
|
Pojawił się nowy True Image z numerkiem 941 ;)
http://download.acronis.com/TrueImag...on8.0_s_en.exe co jest lepsze na xp...wersja Corporate Workstation czy Enterprise Server? http://www.acronis.com/enterprise/pr...omparison.html |
hmm w tym iso co trueimage wypala są niewidoczne dane które zajmują 12MB. Teraz po dodaniu obrazu partycji i zapisaniu zostają wykasowane. Nie wiem czemu ale u mnie sie tak dzieje. Jedynie winiso dobrze to robi nie usuwając tych danych.
|
... poczekaj, to czemu Ultraiso tworzy bez problemu boot-płytkę CD z obrazem partycji, przecież zasada taka sama jak w przypadku DVD, bootsektor tak samo duży.
|
Udało mi sie w końcu zrobić bootowalna płykte dvd odrazu z obrazem partycji. W Ultraiso nie da sie tego zrobić (tzn może byc tylko do ściągniecia iso z płytki nagranej trueimage) ponieważ nie obsługuje danych w bootsektorze wiekszych niż 2KB a w tym przypadku jest ich aż 12MB. Jedny program jaki to rusza to winiso. A więc wystarczy nim otworzyć wcześniej zgrane iso, wrzucić do srodka obraz partycji, zapisac i wypalić.
|
Jak by ktoś wolał TrueImage wersję Enterprise Server najnowszy buling 935 to tu macie linka rodzynki bez zmian 8 ) :)
|
... ja ci lepszej metody nie podam, masz dziwną wersję True Image, która nie chce wypalać na DVD.
|
Na płytkach CD wszystko idzie idealnie tworzenie , odtwarzanie tylko DVD jest uparte!
|
no dobrze zrobiłem płytkę w Nero jest nawet samostartująca tylko co z tego jak potem po starcie nie widzi tego imaga na DVD i wypisuje że zły nośnik!To niby jak go ma odtworzyć! Zrobić tak jak Ty chcesz to się da tyle że po co?
|
... po co Ty robisz pakietówkę, zrób według mojej 6-punktowej instrukcji, i koniecznie wersja Corporate Workstation lub Server Enterprise. Nie używasz czasem wersji demo? Na DVD ma zapisać Nero a nie Acronis.
|
image Acronis
Używałem różnych wersji i nic! Bez problemu można zrobić image na CD/CDRW i nawet można zrobić imaga na płytce z której się bootujesz tak że od razu jest image samostartujący, ale nie da sie zrobić imaga na DVD ani nawet na DVDRW sformatowanym pakietowo tak jak to jest opisane w manualu! Acronis nie rozpoznaje po prostu płyty DVD ani przy robieniu imaga ani przy odtwarzaniu go.
|
... na pewno używasz wersji Corporacyjnej?
|
Obraz na DVD
Wszystko idzie zrobić tak jak piszecie ale odtworzyc z takiej płytki DVD obrazu sie nie da ! Acronis nie chce ani zapisywać na DVD ani z niej czytać! Próbowałem i nie wiem co z tym zrobić!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49. |