![]() |
thx Zetoxa... reputka już leci :piwo:
|
... polecam użytkownikom tego progsa pobranie najnowszego builda 933 wersji Corporate Workstation, zauważalnie wzrosła prędkość i kompresja tworzonego obrazu.
http://download.acronis.com/TrueImag...on8.0_s_en.exe rodzynki bez zmian 8 ) |
Cytat:
|
... spróbuję to uporządkować:
1. tworzysz boot-płytkę za pomocą True Image Workstation lub Server Enterprise wersja 8.0 na CD-RW (szkoda płytek) 2. za pomocą UltraIso tworzysz obraz tej boot-płytki w formacie .iso rzecz jasna. 3. wykonujesz obraz partycji (np. systemowej C: ) na partycji np. D: 4. za pomocą UltraIso dodajesz ten obraz partycji (czyli plik z rozszerzeniem .tib) do obrazu boot-płytki, tej w formacie .iso 5. zapisujesz całość w UltraIso, a następnie wypalasz tak utworzony obraz .iso na płytce DVD np. za pomocą Nero czy Alcohola. 6. cieszysz się bootowalną płytką z obrazem partycji gotowym do postawienia. tą samą operację można przeprowadzić również na CD-R PS. Może w przyszłości Acronis ułatwi lepsze tworzenie bootowalnej płytki z obrazem partycji :cool: |
Na dvd nie wypali. Przedewszystkim misisz mieć nową wersje true image (np. Corporate Workstation 8.0) i wypalasz płytkę cdrw (szkoda marnować zwykłą). Po nagraniu robisz obraz płyty np w ultraiso i następnie wypalasz ten obraz (np. w nero) na dvd. Jeśli chcesz mieć odrazu na niej obraz partycji to dodajesz ją w ultraiso.
|
Witam, Acronis Robi osobna plytke bootowalna. Uruchom ATI8 i w pasku narzedzi masz menu Tools wybierasz Create Bootable Rescue Media. Pojawi sie kreator tworzenia plytki boot klikasz na full version i dalej, wybierasz naped w ktorym znajduje sie albo czysta plytka i next i Proceed. I po chwili powinienes miec gotowa plytke boot.
I w pomocy pisza tylko o plytkach CD ale sprobuj na DVD moze pojdzie. |
Acronis True Image_8.0
Proszę o pomoc, jak tym programem zrobić bootowalną płytkę Dvd.
Męczę się już drugi dzień i za pioruna nie mogę nagrać płytki. Obraz partycji z Windą zrobiłem, zapisałem na innej partycji i nie bardzo wiem co z tym dalej zrobić. Czy ten program robi od razu bootowalną płytke tak jak Ghost 2003, czy nie. Bardzo proszę o pomoc. :smutny: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02. |