![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
aha dobrze wiedzieć
no to winiso siup do kosza
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Ja akurat robie win iso bo ultra iso nie potrafił zgrać poprawnie tak dużego bootloadera (jest większy niż np ten w windowsie) i sie nie odpalał. W sumie nie wiem czemu. Do zgranego iso dodaje obraz partycji i wypalam w nero na dvd. Na 100% działa.
ja też zrobiłem UltraIso obraz tej płytki CD-RW z Recovery Manager [ obraz waży 28.2 MB ] i co teraz, mam ten obraz rozpakowac do nowego pustego katalogu, czy otworzyc tylko w UltraIso, i do tego pliku doda obraz lub kilka obrazów partycji [ na pewno wejdzie na DVD ] a poten zapisać to jako 1 cały pliik *.iso i na koniec wypalić na DVD- +RW ?? czy jakosc inaszej to trza zrobić ?? za info, Dzięki
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() |
zrzuconą płytke do iso otwierasz w ultra iso, przeciągasz obraz/orazy patrycji *.tib do okna programu, zapisujesz (wtedy bedzie miało 28.2 MB+wielkość obrazu partycji) i wypalasz np. w nero.
|
|
|
|
#34 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
zrzuconą płytke do iso otwierasz w ultra iso, przeciągasz obraz/orazy patrycji *.tib do okna programu, zapisujesz (wtedy bedzie miało 28.2 MB+wielkość obrazu partycji) i wypalasz np. w nero.
ok, dzięki, teraz juz wiem co i jak niedługo się pobawie takim wynalazkiem,
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2006
![]() |
Cytat:
Walczę już dwa dni z tym Tru Image i nic. Elegancko robi obraz partycji na NTFS, ale nie mogę tego nagrać na DVD żeby było botowalne. Proszę o pomoc. Napiszę podspodem czynności jakie już wykonałem: 1. Zrobiloem obraz partycji podzielony po 1GB ( choć nie wiem po co to dzielenie??) 2. Stworzyłem "Bootable Rescue Media" na łycie CD-RW 3. Robię obraz tej płytki za pomocą programu UltraISO, dzięki czemu powstaje mi plik "mycd.iso" ważący 28.2 MB. No i w tym miejscu się kończy moja przygoda, próbowałem to jakoś nagrać na DVD ale nie wiem jak. W programie UltraISO do pliku "mycd.iso" dodaję obraz mojej partycji i zapisuję pod nazwą np. "obraz" z rozszerzeniem .iso, no i jak nagrywam to Nerem to mam na płycie DVD jeden plik o nazwie "obraz.iso" na a tak skompilowany plik sam nie ruszy przy starcie systemu Co robię źle jak trzeba to nagrać ?? |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
![]() |
1. Bo na dvd nie można nagrać pliku wiekszego niż 2GB więc i tak musiałbyś dzilelić
2. to ok 3. też ok dodałeś pliki *.tib do iso to też ok. teraz w nero nie robisz nowej kompilacji i przerzucasz pliki do srodka jak zwykle TYLKO z menu u góry dajesz Nagrywarka > Nagraj plik obrazu a nastepnie wskazujesz swój obraz ISO. Jak tak nagrasz to na płytce bedzie ZAWARTOŚĆ iso a nie sam jeden plik iso. Teraz widzisz sens dzielenia plików tib?
Ostatnio zmieniany przez Ziele : 28.01.2006 o godz. 14:54 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a ja mam jeszcze inne spostrzezenia...
czy mozna zrobic tak,ze uruchamiamy kompa z bootowalej plytki arconisa, jak sie zaladujue wyjmujemy plytke i wkladamy plytke dvd z obrazem. bedzie takie cos dzialac? |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2006
![]() |
Jestem ponownie
![]() Dzięki za rade teraz już wszystko się nagrywa elegancko. pliki są widkoczne na płycie DVD, ale i tak nie jest botowalna, bo mi niezastartowała przy odpalaniu kompa- jest jeszcze jakiś inny parametr w Nero który sprawia że płytka DVD staje się botującą?? W BIOS-ie mam wszystko napewno dobrze zrobione bo jak nagrałem dysk botujący na CD-RW i włożyłem go do nagrywarki to zbutowało się normalnie ![]() Co z takim fantem trzeba zrobić?? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Jak ktos chce to mam Polska wersje True Image 9, ale bez wersji instalacyjnej, tylko obraz botowalny do nagrania na plyte, w sumie wiecej nie potrzeba.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
![]() |
Cytat:
na pw poszedł mail
|
|
|
|
|
#41 | |
|
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#42 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a co to za roznica? skoro bez problemow jest na dwoch... to po co sie meczyc z jedna? dla idei??
![]() lepsze jest wrogiem dobrego
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
![]() |