Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Acronis TrueImage 9.0.2337 + nagrywanie obrazu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/acronis-trueimage-9-0-2337-nagrywanie-obrazu-61322/)

Gupik22 21.01.2006 15:49

Acronis TrueImage 9.0.2337 + nagrywanie obrazu

witam, mam problem z nagranie obrazu dysku na DVD w programie Acronis TrueImage, zrobiłem obraz partycji systemowej z programamy i ustawieniamy na innym dysku twardym, i teraz chcem ten obraz nagrać płytkę DVD na prubę na DVD+RW ] wybieram, Acronis Bootable Rescue Media Builder , potem na swoją nagrywarkę DVD , wkładam czystą płytkę DVD+RW TDK , zamykam napęd , i klikam Proceed, nagrywarka chwilę pomieli dyskiem, i zaraz go zwraca, co robię nie tak ?? lub jak to ma wyglądac to robienie takiej płytki ?? [ nagrywarka jest nowa i sprawna ] za pomoc, Dzięki :)

gallus 21.01.2006 16:03

Nie pamiętam czy TrueImage obsługuje płyty dvd..., ale ja radziłbymCi zrobić tak:
- Wkładasz Pustą CD-RW do nagrywarki ewentualnie najtańszą CD-R ||
- Tworzysz tego "Rescue Media" ;)
- Robisz obraz tej płyty CD-RW/CD-R za pomocą np Alcohola lub UltraISO
- Dodajesz do niego za Pomoca UltraISO obraz swojej partycji
- Nagrywasz na DVD+/-R :)

mgit 21.01.2006 16:04

Acronis Bootable Rescue Media Builder nie nagrać ci obrazu dysku tylko dysk bootowalny który się wkłąda i uruchamia z niego kompa, a obraz musisz nagrać nerem na osobnej płytce, obraz nie moze być większy niż 2 Gb więc lepiej przy tworzeniu obrazu odrazu podzielić po pliki 1 GB i całość nagrać na DVDR
Można też nagrać na CDRW Acronis Bootable Rescue Media Builder potme zrobic obraz iso i programem UltraISO dodać pliki obrazu dysku i nagrać na DVDR

EDIT
gallus był szybszy :cool:

Zetoxa 21.01.2006 17:20

True Image robi obraz partycji na DVD, ale tylko TI musi być bardzo mocno oryginalny, mocniej niż sie wam wydaje || || ||

mgit 21.01.2006 17:22

A co do Acronis TrueImage 9 są jakieś duże zmiany w stosunku do wersji 8 ???

Zetoxa 21.01.2006 17:30

...właściwie tylko doszło robienie backupu poszczególnych katalogów, bądź plików.

Gupik22 21.01.2006 17:31

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
True Image robi obraz partycji na DVD, ale tylko TI musi być bardzo mocno oryginalny, mocniej niż sie wam wydaje || || ||

a o co tu chodzi ?? :blee:

mgit 21.01.2006 17:34

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
...właściwie tylko doszło robienie backupu poszczególnych katalogów, bądź plików.

A to zostaje dalej przy sprawdzonej 8 ;)
Cytat:

Napisany przez Gupik22
a o co tu chodzi ?? :blee:

o to że jak masz pirata to się nawet do tego nie przyznawaj :nie:

Gupik22 21.01.2006 18:04

o to że jak masz pirata to się nawet do tego nie przyznawaj :nie:[/QUOTE]

głupoty ******yc jak potłuszony, a czemu np. piracki Win lub Office i inne takie tam nie sprawiają problemów ?? bo są crackowane lub miały numerki, i niczym się nie rużnią od legalek :)

ps. mam legalka :)

REi 21.01.2006 18:08

Ja mam wersje acronisa z ich wlasnego servera - dosc oryginalne? :P ale nie robilem kopi na dvd nigdy bo zawsze robilem na HDD a potem wypalalem (spowodowane bylo to tym ze zazwyczaj w momencie robienia kopii nie mialem pustych plyt)

Gupik22 21.01.2006 18:25

piszec że robiłec obrazy na HDD a potem nagrywałec, i udało się wypalić te obrazy [ choćby na CD-RW ] i którą wersję miałec ?? bo ta ver 9.0.XXX to chyba nieorobiona jest :ysz:

mgit 21.01.2006 18:31

@Gupik22
1. Weź zrób obraz patrycji z zaznacozną opcja dzielenia po 1 GB
2. Nagraj nerme te obrazy
3. Utwórz Bootable Rescue Media Builder
4. I ciesz się z ATI
A L T E R N A T Y W A
1. Utwórz Bootable Rescue Media Builder
2. Zrób Obraz CD z Utwórz Bootable Rescue Media Builder programem UltraISO (lub dowolnie innym)
2. Weź zrób obraz patrycji z zaznacozną opcja dzielenia po 1 GB
3. Edytój obraz (programem UltraISO) Bootable Rescue Media Builder i dodaj pliki z obrazem dysku
4. Zapis zmiany
5. Nagraj to Nerem
6. Ciesz się z ATI

INNEJ możliwości nie ma ;)

REi 21.01.2006 19:01

rob co pisze mgit i nie wybrzydzaj :P

Zetoxa 21.01.2006 22:26

... powtarzam jeszcze raz, TI wypala obraz bezposrednio na DVD, ale tylko wersja Corporate workstation lub Server enterprise i nie poslodzona rodzynkiem z netu, tylko NAPRAWDE legalnie zakupiona. Wiem, bo pracuję na takiej wersji w pewnej krakowskiej firmie.

REi 21.01.2006 23:18

A wersja za 49$ to jaka? bo moj wypala :P (chyba - raz to tylko robilem)

PS w instrukcji pisze mi ze wypala tylko potrzebuje osobnego programu do nagrywania - wyglada na to ze podczas wypalania acronis uzywa nero (chodz tego nie widac)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46.