![]() |
Acronis TrueImage 9.0.2337 + nagrywanie obrazu
witam, mam problem z nagranie obrazu dysku na DVD w programie Acronis TrueImage, zrobiłem obraz partycji systemowej z programamy i ustawieniamy na innym dysku twardym, i teraz chcem ten obraz nagrać płytkę DVD na prubę na DVD+RW ] wybieram, Acronis Bootable Rescue Media Builder , potem na swoją nagrywarkę DVD , wkładam czystą płytkę DVD+RW TDK , zamykam napęd , i klikam Proceed, nagrywarka chwilę pomieli dyskiem, i zaraz go zwraca, co robię nie tak ?? lub jak to ma wyglądac to robienie takiej płytki ?? [ nagrywarka jest nowa i sprawna ] za pomoc, Dzięki :)
|
Nie pamiętam czy TrueImage obsługuje płyty dvd..., ale ja radziłbymCi zrobić tak:
- Wkładasz Pustą CD-RW do nagrywarki ewentualnie najtańszą CD-R || - Tworzysz tego "Rescue Media" ;) - Robisz obraz tej płyty CD-RW/CD-R za pomocą np Alcohola lub UltraISO - Dodajesz do niego za Pomoca UltraISO obraz swojej partycji - Nagrywasz na DVD+/-R :) |
Acronis Bootable Rescue Media Builder nie nagrać ci obrazu dysku tylko dysk bootowalny który się wkłąda i uruchamia z niego kompa, a obraz musisz nagrać nerem na osobnej płytce, obraz nie moze być większy niż 2 Gb więc lepiej przy tworzeniu obrazu odrazu podzielić po pliki 1 GB i całość nagrać na DVDR
Można też nagrać na CDRW Acronis Bootable Rescue Media Builder potme zrobic obraz iso i programem UltraISO dodać pliki obrazu dysku i nagrać na DVDR EDIT gallus był szybszy :cool: |
True Image robi obraz partycji na DVD, ale tylko TI musi być bardzo mocno oryginalny, mocniej niż sie wam wydaje || || ||
|
A co do Acronis TrueImage 9 są jakieś duże zmiany w stosunku do wersji 8 ???
|
...właściwie tylko doszło robienie backupu poszczególnych katalogów, bądź plików.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
o to że jak masz pirata to się nawet do tego nie przyznawaj :nie:[/QUOTE]
głupoty ******yc jak potłuszony, a czemu np. piracki Win lub Office i inne takie tam nie sprawiają problemów ?? bo są crackowane lub miały numerki, i niczym się nie rużnią od legalek :) ps. mam legalka :) |
Ja mam wersje acronisa z ich wlasnego servera - dosc oryginalne? :P ale nie robilem kopi na dvd nigdy bo zawsze robilem na HDD a potem wypalalem (spowodowane bylo to tym ze zazwyczaj w momencie robienia kopii nie mialem pustych plyt)
|
piszec że robiłec obrazy na HDD a potem nagrywałec, i udało się wypalić te obrazy [ choćby na CD-RW ] i którą wersję miałec ?? bo ta ver 9.0.XXX to chyba nieorobiona jest :ysz:
|
@Gupik22
1. Weź zrób obraz patrycji z zaznacozną opcja dzielenia po 1 GB 2. Nagraj nerme te obrazy 3. Utwórz Bootable Rescue Media Builder 4. I ciesz się z ATI A L T E R N A T Y W A 1. Utwórz Bootable Rescue Media Builder 2. Zrób Obraz CD z Utwórz Bootable Rescue Media Builder programem UltraISO (lub dowolnie innym) 2. Weź zrób obraz patrycji z zaznacozną opcja dzielenia po 1 GB 3. Edytój obraz (programem UltraISO) Bootable Rescue Media Builder i dodaj pliki z obrazem dysku 4. Zapis zmiany 5. Nagraj to Nerem 6. Ciesz się z ATI INNEJ możliwości nie ma ;) |
rob co pisze mgit i nie wybrzydzaj :P
|
... powtarzam jeszcze raz, TI wypala obraz bezposrednio na DVD, ale tylko wersja Corporate workstation lub Server enterprise i nie poslodzona rodzynkiem z netu, tylko NAPRAWDE legalnie zakupiona. Wiem, bo pracuję na takiej wersji w pewnej krakowskiej firmie.
|
A wersja za 49$ to jaka? bo moj wypala :P (chyba - raz to tylko robilem)
PS w instrukcji pisze mi ze wypala tylko potrzebuje osobnego programu do nagrywania - wyglada na to ze podczas wypalania acronis uzywa nero (chodz tego nie widac) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |