Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Acronis TrueImage 9.0.2337 + nagrywanie obrazu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/acronis-trueimage-9-0-2337-nagrywanie-obrazu-61322/)

Ziele 23.01.2006 10:51

aha dobrze wiedzieć ;) no to winiso siup do kosza

Gupik22 23.01.2006 17:27

Ja akurat robie win iso bo ultra iso nie potrafił zgrać poprawnie tak dużego bootloadera (jest większy niż np ten w windowsie) i sie nie odpalał. W sumie nie wiem czemu. Do zgranego iso dodaje obraz partycji i wypalam w nero na dvd. Na 100% działa.

ja też zrobiłem UltraIso obraz tej płytki CD-RW z Recovery Manager [ obraz waży 28.2 MB ] i co teraz, mam ten obraz rozpakowac do nowego pustego katalogu, czy otworzyc tylko w UltraIso, i do tego pliku doda obraz lub kilka obrazów partycji [ na pewno wejdzie na DVD ] :) a poten zapisać to jako 1 cały pliik *.iso i na koniec wypalić na DVD- +RW ?? czy jakosc inaszej to trza zrobić ?? :ysz:

za info, Dzięki :)

Ziele 23.01.2006 17:46

zrzuconą płytke do iso otwierasz w ultra iso, przeciągasz obraz/orazy patrycji *.tib do okna programu, zapisujesz (wtedy bedzie miało 28.2 MB+wielkość obrazu partycji) i wypalasz np. w nero.

Gupik22 23.01.2006 18:17

zrzuconą płytke do iso otwierasz w ultra iso, przeciągasz obraz/orazy patrycji *.tib do okna programu, zapisujesz (wtedy bedzie miało 28.2 MB+wielkość obrazu partycji) i wypalasz np. w nero.

ok, dzięki, teraz juz wiem co i jak :) niedługo się pobawie takim wynalazkiem,

skoczek_rules 28.01.2006 13:15

Cytat:

Napisany przez Ziele

Walczę już dwa dni z tym Tru Image i nic. Elegancko robi obraz partycji na NTFS, ale nie mogę tego nagrać na DVD żeby było botowalne.

Proszę o pomoc.

Napiszę podspodem czynności jakie już wykonałem:

1. Zrobiloem obraz partycji podzielony po 1GB ( choć nie wiem po co to dzielenie??)
2. Stworzyłem "Bootable Rescue Media" na łycie CD-RW
3. Robię obraz tej płytki za pomocą programu UltraISO, dzięki czemu powstaje mi plik "mycd.iso" ważący 28.2 MB.

No i w tym miejscu się kończy moja przygoda, próbowałem to jakoś nagrać na DVD ale nie wiem jak. W programie UltraISO do pliku "mycd.iso" dodaję obraz mojej partycji i zapisuję pod nazwą np. "obraz" z rozszerzeniem .iso, no i jak nagrywam to Nerem to mam na płycie DVD jeden plik o nazwie "obraz.iso" na a tak skompilowany plik sam nie ruszy przy starcie systemu :(

Co robię źle jak trzeba to nagrać ??

Ziele 28.01.2006 13:46

1. Bo na dvd nie można nagrać pliku wiekszego niż 2GB więc i tak musiałbyś dzilelić
2. to ok
3. też ok
dodałeś pliki *.tib do iso to też ok.
teraz w nero nie robisz nowej kompilacji i przerzucasz pliki do srodka jak zwykle TYLKO z menu u góry dajesz Nagrywarka > Nagraj plik obrazu a nastepnie wskazujesz swój obraz ISO.

Jak tak nagrasz to na płytce bedzie ZAWARTOŚĆ iso a nie sam jeden plik iso. Teraz widzisz sens dzielenia plików tib?

Stef 28.01.2006 15:05

a ja mam jeszcze inne spostrzezenia...
czy mozna zrobic tak,ze uruchamiamy kompa z bootowalej plytki arconisa, jak sie zaladujue wyjmujemy plytke i wkladamy plytke dvd z obrazem.

bedzie takie cos dzialac?

skoczek_rules 28.01.2006 15:20

Jestem ponownie :D

Dzięki za rade teraz już wszystko się nagrywa elegancko. pliki są widkoczne na płycie DVD, ale i tak nie jest botowalna, bo mi niezastartowała przy odpalaniu kompa- jest jeszcze jakiś inny parametr w Nero który sprawia że płytka DVD staje się botującą??

W BIOS-ie mam wszystko napewno dobrze zrobione bo jak nagrałem dysk botujący na CD-RW i włożyłem go do nagrywarki to zbutowało się normalnie:(

Co z takim fantem trzeba zrobić??

siwy_mw 28.01.2006 15:45

Jak ktos chce to mam Polska wersje True Image 9, ale bez wersji instalacyjnej, tylko obraz botowalny do nagrania na plyte, w sumie wiecej nie potrzeba. :)

Ziele 28.01.2006 15:55

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Jak ktos chce to mam Polska wersje True Image 9, ale bez wersji instalacyjnej, tylko obraz botowalny do nagrania na plyte, w sumie wiecej nie potrzeba. :)

ja chce :D na pw poszedł mail

Ziele 28.01.2006 16:08

Cytat:

Napisany przez Stef
a ja mam jeszcze inne spostrzezenia...
czy mozna zrobic tak,ze uruchamiamy kompa z bootowalej plytki arconisa, jak sie zaladujue wyjmujemy plytke i wkladamy plytke dvd z obrazem.

bedzie takie cos dzialac?

oczywisie ze będzie. Ja mam na zwykłej cd-r a obraz na osobnej dvd. Tylko każdy chce mieć to na jednej.

Stef 28.01.2006 16:49

a co to za roznica? skoro bez problemow jest na dwoch... to po co sie meczyc z jedna? dla idei?? :)

lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Ziele 28.01.2006 16:54

jedynie w ilosci nośników ;) i czasu spędznonym przy zrobieniu płytki

Zetoxa 28.01.2006 17:26

... i pięknie takie coś 2 w 1 wygląda :) :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34.