Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Acronis TrueImage 9.0.2337 + nagrywanie obrazu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/acronis-trueimage-9-0-2337-nagrywanie-obrazu-61322/)

Zetoxa 21.01.2006 23:23

... obawiam się, że ci już nie wypala na DVD, sprawdź.

Ziele 21.01.2006 23:23

A posłodzenie serialem z generatora też pod to podchodzi? Ja myślę że to nie wina rodzynka tylko poprostu te triale które są na stronie są niepełne.

REi 21.01.2006 23:27

Ja mam ful pelna - sciagnieta z servera acronisa a nie jakies zarodzynkowane traile.

mgit 21.01.2006 23:32

Ilość załączników: 1
Ja też mam full i owszem wypala na DVD ale tylko Bootable Rescue Media Builder i nic ponadto :cool:
Żeby nie było że wersja demo to:

REi 21.01.2006 23:45

Chmm mozliwe. Sprawdzilem i pyta gdzie zapisac plik nie daje mozliwosci wyboru napedu. A probowal ktos wybrac nagrywarke jako miejsce zapisu? echhh nie chce mi sie instrukcji czytac.

PS mam ATI 9.0 legalnie :P

mgit 21.01.2006 23:51

Cytat:

Napisany przez REi
PS mam ATI 9.0 legalnie :P

Wszyscy mamy legalne :taktak:

REi 21.01.2006 23:53

Cytat:

Napisany przez mgit
Wszyscy mamy legalne :taktak:

nie po to placilem 49$ zeby takie komentarze czytac :| moglem nie skapic tych 10$ na plytke to bym ci skana plytki podeslal. Mniejsza oto, cytat:

Cytat:

How can I use Acronis True Image 9.0 to write images directly to DVD discs?
Acronis True Image 9.0 is capable of writing to a DVD disc in Windows if UDF packet DVD-writing software is installed and the DVD disc is formatted. If a DVD disc is not formatted, Acronis True Image 9.0 will ask you to format it.

You need a Drive Letter Access (DLA) UDF packet writing driver so that you can format the DVD and the computer can see the disc. Acronis True Image 9.0 currently supports the following DVD-writing software:

Roxio Drag-To-Disc ***8212; a part of Roxio Easy Media Creator
Ahead InCD ***8212; available for free on the Nero site for Ahead Nero users (and usually is shipped with Nero)
In general, Acronis True Image 9.0 also supports other UDF packet DVD-writing software, but the two above are the most popular and they have been tested and approved by Acronis.

To make a DVD disc writeable in Acronis True Image 9.0, you should do the following:

Install UDF packet DVD-writing software.
Format the DVD discs.
Start Acronis True Image 9.0, insert the formatted DVD disc into the DVD burner and create an image.
The images from the DVD disc can be restored both in Windows and by means of the standalone version of Acronis True Image 9.0.
There is also a two-step method for writing to DVDs. Acronis True Image 9.0 can create an image of a hard disk/partition as a single file on the hard disk itself, and then you can copy the file using your own DVD-writing software to the DVD disc. We recommend you to set the image archive splitting size to 2,000 MBytes (2 GBytes) on the "Image Archive Splitting" screen, as the maximum size of a file stored on a DVD disc is generally 2 GBytes.

Ziele 21.01.2006 23:54

Ja też mam fulla 9.0 i nie widzę takiej opcji.
@Zetoxa czy ati odpalone z płytki wypala obrazy na dvd czy tylko wersja pod windowsa?

Zetoxa 22.01.2006 09:54

w firmie mam wybór napędu, wybieram nagrywarkę DVD i wypala mi bezpośrednio na DVD. To nie tylko kwestia wpisania seriala, jest jeszcze jakaś aktywacja online. Wersja potraktowana tylko serialem też nie wypala bezpośrednio na DVD, nawet sama boot-płytka wystartowana bez systemu.

REi 22.01.2006 12:35

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
w firmie mam wybór napędu, wybieram nagrywarkę DVD i wypala mi bezpośrednio na DVD. To nie tylko kwestia wpisania seriala, jest jeszcze jakaś aktywacja online. Wersja potraktowana tylko serialem też nie wypala bezpośrednio na DVD, nawet sama boot-płytka wystartowana bez systemu.

Ja nie mialem aktywacji o.0 mam ATI 9.0 Home (nie server czy coop)

PS. plytka dvd sformatowana na zapisywanie pakietowe zachowuje sie jak zwykly dysk przez co z zapisaem na niej nie powinno byc problemow.

Gupik22 22.01.2006 18:10

tak jak pisałem, Acronis Bootable Rescue Media Builder zwraca płytki DVD+RW TDK, i niechąc na nich nic zapisywac :(

Dziś odinstalowałem Acronis,a z systemu, wyczyscciłem rejestr ze śmieci, nagrałem instalkę na CD-RW Supratec x 12, zrestartowałem kompa, i ponownie zainstalowałem tego Acronis,a 9.0.2337, skasowałem instalkę z dysku CD-RW, odpalam Acronis Bootable Rescue Media Builder, wybieram napęd DVD, [ z tym, że zamiast płytki DVD+RW TDK w napędzie jest czysta płytka CD-RW Supratec x12 ] i na tej płytce program nagrał taki katalog [ Recovery Manager ] katalog waży 12MB, co to może być ?? :|

czekam na wasze info.

Ziele 22.01.2006 18:21

to jest true image odpalane z płytki. Startujesz z tego kompa jak przy instalacji systemu. Wtedy można backupować różne systemy na różnich kompach nie mając zainstalowanego true image.

Gupik22 22.01.2006 18:51

to jest true image odpalane z płytki. Startujesz z tego kompa jak przy instalacji systemu. Wtedy można backupować różne systemy na różnich kompach nie mając zainstalowanego true image.

acha, i teraz, zrobiłem obraz płytki CD-RW z tym co napisałec, z obrazy te pliki powyciągam programem UltraIso, i te pliki + obraz partycji z dysku nagram na płytkę DVD+RW, [ sprardzę to czy toto działa pod VMware Workstation ] a waszym zdaniem, będzie toto działać ?? czy to znowu nie tak ??

Ziele 22.01.2006 23:38

Ja akurat robie win iso bo ultra iso nie potrafił zgrać poprawnie tak dużego bootloadera (jest większy niż np ten w windowsie) i sie nie odpalał. W sumie nie wiem czemu. Do zgranego iso dodaje obraz partycji i wypalam w nero na dvd. Na 100% działa.

mgit 22.01.2006 23:42

Cytat:

Napisany przez Ziele
Ja akurat robie win iso bo ultra iso nie potrafił zgrać poprawnie tak dużego bootloadera (jest większy niż np ten w windowsie) i sie nie odpalał. W sumie nie wiem czemu. Do zgranego iso dodaje obraz partycji i wypalam w nero na dvd. Na 100% działa.

Najnowsza wersja UltraISO radzi se już z tym ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14.