![]() |
To już w pierwszym poście napisałem, że w domu nie mam dostępu ani do Canal + ani do UPC (które też transmituje).
Czy można jakoś uzyskać dostęp jednorazowo nie wiem, ale.. wątpię. Tak więc generalnie można zapłacić dodatkowo tylko w usługach, za które już się i to niemało płaci.. Tak czy siak.. za drogo (no chyba, że właśnie w kilka osób). |
Cytat:
Może w kilku kumpli się zbierzemy. Tylko ja mam dostęp do anteny satelitarnej (taki fajny blok, że jest zbiorcza). Muszę chyba kupić czy pożyczyć dekoder i podpisać lojalkę z C+? Czy może da się kupić tylko tę jedną transmisję - wypożycza mi dekoder tylko na tę walkę za 40 zł? |
zobaczymy po walce, jak mowie, nie daje wiecej jak 100k ludzi wykupi.
ale z drugiej strony kliczki wiedza co robia. witali moze przegrac, chca jak najwiecej kasy w razie w |
Mam nadzieję, że się przejedzie. Bo jeśli dobrze na tym zarobi, to za jego przykładem pójdą inni..
Ale stacje też przesadzają. 10-20 złotych sporo osób mogłoby zapłacić. 40-50 to już bardzo przesadzona cena. Za tyle można obejrzeć transmisję w kinie, a za trochę więcej na żywo na stadionie. Nijak ma się to do zwykłej transmisji telewizyjnej. |
@andrzej
rachunek jest prosty 100k * 40zl (bo tyle kosztuje w cyfrze) to 4 mln zl polsat dawal chyba 2mln euro czyli dwa razy tyle ale jak mowie, oboz kliczki liczy na kokosy z ppv i sie na tym przejedzie, grubo |
Trzeba zatem poszukać RTLu na Hotbirdzie...
|
Nie jestem tej kwoty pewny, ale koszt transmisji to było chyba coś koło kilkunastu milionów.
|
bo oboz kliczki to *****e i mysla, ze 90% ludzi co maja cyfre wykupi transmisje
obstawiam gora 100 000, a wiecej dawal polsat za otwarta transmisje |
Słyszałem, że:
a) prawa do transmisji ma obóz Kliczki (?) b) zażądał od Polsatu jakiejś bardzo wysokiej kwoty, na co ten stwierdził, że w żadnym razie się to nie opłaca. Ale czy to prawda to nie wiem... A.. no i c) chcieli faktycznie wymusić na RTL nie puszczania otwartej tramisji. Na szczęście jak widać, jednak się to chyba nie udało. I dobrze. |
No dobrze, a dlaczego walki, tak ważnej dla polskich wielbicieli boksu, nie będzie w rodzimych TV? Kasa? Licencja? Walka chyba jest w PL?
|
Cytat:
zastanawiaja sie jak zagluszyc sygnal z satelity ale to niemozliwe |
Jest ich dwóch, będą się prać po ryjach, więc nawet jak będą komentarze po chińsku, to zrozumiesz co się dzieje na ekranie. :mruga:
|
No właśnie w końcu nie wiem, czy RTL ma jeszcze nadawać w niekodowanym paśmie.
W każdym razie RTL powinienem mieć, więc też sprawdzę. Chociaż wolałbym transmisję w jakimś bardziej przyjaznym języku ;) |
na niemieckim rtlu poogladasz, jesli masz w kablowce rtl to tez zobaczysz
|
No i zacnie. Nie omieszkam sprawdzić :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00. |