![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | ||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Nie mam konta FB, ale jeśli telefony się nie skończą pomyślę nad innym nagłośnieniem sprawy niż tu na forum.
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest jeszcze jeden sposób...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiedzcie mi co to za skurczybyk.
Wydzwania po 4x dziennie, po odebraniu cisza po czym się rozłącza. Numer +48 587 426 480, w necie ten numer się pojawia jako natrętny ale jakoś nikt nie wie kto to. Już dodałem do blokowanych, tylko sms przychodzi od mojego operatora o nieodebranym połączeniu ![]()
![]() |
#19 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to nie podpada pod stalking? Gość może dzwonić z bramki/ze Skype, i wtedy jest trudniej ustalić kto to, ale policja powinna dać sobie radę. Najlepiej sam zadzwoń na ten numer, jak ktoś się odezwie to przedstaw sprawę i zagroź policją/sądem. A jak nie, to wyślij przynajmniej SMS.
![]() |
#21 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja znalazłem gdzieś, że Oragne... oddzwaniać nie mam zamiaru. Żeby się chociaż ten baran po drugiej stronie odezwał...
![]() |
#22 |
Guru
Temat dość stary, ale problem z niechcianym zakłócaniem spokoju przez wszelakich telemarketerów nadal aktualny. Niedawno znalazłem ten artykuł i przetestowałem sposób. Działa bardzo skutecznie i wszystko blokuje się poza swoim telefonem. Można mieć więc nawet bardzo stary aparat bez opcji black listy w oprogramowaniu lub możliwości jej doinstalowania. Niestety dotyczy tylko jednego z operatorów, ale może u innych też jest coś podobnego.
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tam po prostu nie odbieram nie znanych mi numerów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
Gorzej jak masz telefon firmowy i musisz odbierać nawet nieznane numery. Tylko w ostatnim roku dodałem do kontaktów 110 natrętnych numerów z reklamami. Wiem dokładnie ile bo je w opisach numeruję. No i nie mam opcji blacklisty.
![]() |
![]() |
#26 |
Guru
Obecnie jak już wiem kto to jest, od razu blokuję przez stronę internetową wizytówki i więcej się nie dodzwonią. Wcześniej wpisywałem do kontaktów np: "Reklama 78" i niestety musiałem podejść fizycznie do telefonu gdy dzwonił i rozłączyć połączenie.
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
No i już PLAY wyłącza wizytówkę głosową, o której pisałem wcześniej że sprawnie rozwiązała problem z niechcianymi numerami. Informacja jest na stronie. Znowu się zacznie walka z telemarketingiem
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak rozumiem, ta usługa i tak wymagała każdorazowego wpisania każdego niechcianego numeru? Jeśli tak, to przecież w telefonach są identyczne funkcje - najprostsze czarne listy oraz kilka dodatkowych aplikacji, które możliwości czarnej listy znacznie rozszerzają.
Nie zdziwiłbym się, gdyby miały się pojawić, albo gdyby już były aplikacje, gdzie można sobie pobrać listy numerów najczęściej wykorzystywanych przez telemarketerów i hurtowo je blokować.
![]() |
#29 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
I tak nic nie przebije - maszynek do golenia na abonament - dzwonią za każdym razem z innego numeru...
Już chyba z 10 numerów poszło do BlackListy ![]()
![]() |
#30 |
Guru
Niestety nie posiadam telefonu, który pozwalałby zainstalować program do blokowania numerów.
Zaletą wizytówki jest to, że wszystkie niechciane numery są poza telefonem i po wpisaniu numeru na czarną listę zupełnie zapomina się o danym natręcie. Nie może się on już w żaden sposób dodzwonić (jest blokowany jeszcze przed łączeniem z moim telefonem) i nigdzie nawet się nie wyświetla. Z tego co wiem, programy instalowane na smartfonach rozłączają numer dopiero, gdy ten już fizycznie do nas dzwoni. Wizytówka daje też możliwość, aby poza grupą uprzywilejowanych numerów w ogóle nikt nie mógł się dodzwonić, co też się przydawało. Daje też możliwość edytowania jednej osobie kilku różnych numerów.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywaniem płyt CD/R jednej z firm | FiloMatrix | Napędy optyczne DVD | 5 | 08.02.2008 12:21 |
firm ware do LITE-ON CD-RW SOHR-5239V(52x/32x/52x CD-RW) | Bebok | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 27.01.2007 12:44 |
Przykładowe zdjęcia z aparatów różnych marek | Calme | Fotografia | 20 | 25.09.2005 23:30 |
Szukam MegaTestu różnych pamięci RAM DDR najlepiej tych 400Mhz | Laser | Off topic | 22 | 07.05.2003 23:32 |
Błedy C1 na płytach różnych producentów | statistica | Napędy optyczne CD | 3 | 28.08.2002 13:21 |