![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Alarm virusowy
Uwaga! nie brac tego powaznie!
Dostalem po raz drugi alarm wirusowy! Jak myslicie? PRAWDA to czy FALSZ? > > Zostal rozsiany wirus , jesli Twoj kontakt jest w mojej ksiazce adresowej, > > to bardzo mozliwe ze rowniez otrzymales tego wirusa.Prosze wykonaj > > ponizsza > > instrukcje aby zniszczyc wirusa i przeslij to wszystkim osobom z twojej > > skrzynki adresowej. > > Wirus nazywa sie jdbgmgr.exe i nie jest wykrywalny/niszczony przez Norton, > > Mc Afee, F-secure ani VET ( systemy antywirusowe). > > Wirus siedzi w ukryciu przez 14 dni a nastepnie atakuje i niszczy system. > > Rozsyla sie automatycznie do wszystkich z ksiazki adresowej, niezaleznie > > czy > > wysylano im listy czy nie. > > Teraz jak sprawdzic czy masz wirusa i jak sie go pozbyc: > > MUSISZ ZROBIC TAK: > > 1.Idz do "Start"po lewej na dole, wybierz opcje "znajdz" > > 2.W opcji "plilki/foldery" wpisz nazwe jdbgmgr.exe > > 3. upewnij sie ze przeszukujesz dysk C, i wszystkie inne dyski jakie masz > > 4. kliknij "znajdz teraz" > > 5.wirus ma ikonke niedzwiadka i nazwe jdbgmgr.exe > > NIE OTWIERAJ GO !!!! > > 6.idz do"edycja " wybierz opcje "zaznacz wszystkie" i podswietl plik bez > > otwierania go > > 7.teraz idz do "plik" i wybierz "usun" > > 8.teraz idz do swojego kosza i rowniez go usun. > > JESLI ZNALAZLES WIRUSA MUSISZ TE WIADOMOSC PRZESLAC DO WSZYSTKICH WOICH > > KONTAKTOW, OSOB Z KSIAZKI ADRESOWEJ.ABY MOGLY PRZESZUKAC SWOJ > > KOMPUTER -----ONE NA PEWNO TEZ MAJA WIRUSA!!!! PRZEPRASZAM . > > Aby rozeslac te wiadomosc; > > utworz nowa wiadomosc, kliknij na ksiazke adresowa, i w opcji "do" umiesc > > wszystkie swoje kontakty, klikajac na kazdy z nich. > > nastepnie skopiuj ta wiadomosc i wklej ja w tresc listu. > > wyslij wszystkim jak najszybciej > > system pozbywania sie wirusa skuteczny, > > przepraszamy za klopot, ale sam dostalem tego wiusa. > > pozdrawiam > > > PS > U siebie znalazłem niedźwiadka i udało się uratować system PPiesiak ----- Original Message ----- From: Marcin Aluchna Dla mnie ewidentny FALSZ! Co wy na to? |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Ale perfidna sciema, chlopak mogl cos lepszego wymyslec.
|
|
|
|
#3 |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
nie wiem czy to sciema czy nie ale u mnie jest taki niedzwiadek :-D
ciekawe czy każdy go ma pod windą
Ostatnio zmieniany przez tomgoo : 08.10.2002 o godz. 07:18 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
i pewnie nazywa sie 'java debuger menager'... [pelen brak gramatyki ale pierwsze ktore mi przypasowalo]
ah - u mnie nie ma tego pliku!...
|
|
|
|
#5 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
też mam tego pie...nego niedźwiadka, ale ani Kaspersky, ani Norton (najnowsze bazy), nie znajdują w nim wirusa, ktoś jakiś kit wciska
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
To jest chyba ten wirus BugBear
![]() a tu jest coś do pełnego usunięcia: http://securityresponse.symantec.com...oval.tool.html
|
|
|
#7 | |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Olej to, to bzdura. Krąży już od paru miechów. PS. Yahol - to spam
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Panowie spokojnie!!
To fak!!! Ktos sie nudzi i rozsyla taki badziew! a mniej zorientowani wezma to powaznie! Ostrzegalem na poczatku postu, ale jeszcze nie mialem 100% pewnosci! Teraz mam: to fak! Ten plik to plik Javy, instaluje sie przy IE! Nie ma zadnego niebezpieczenstwa! Przepraszam jezeli kogos przestraszylem! To mial byc post - raczej z rodzaju - czego to ludzie nie wymysla, jak sie nudza a chca zaszkodzic innym! |
|
|
|
#9 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
właśnie dostałem maila o identycznej treści co Yahol od jakiegoś cholera inżyniera
(ale mi się rymło).
|
|
|
#10 |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
He,he na taki numer to mó brat dał się kiedyś nabrać.
Otrzymawszy ostrzeżenie od swojego współpracownika , który działał w dobrej wierze, a wcześniej otrzymał ostrzeżenie bodajże od teamu MKS, wziął wykasował plik systemowy. Na szczęście system działał nadal bez problemu - chyba. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Co za lamuch to wymyślił... już wolę czytać łańcuszki nieszczęścia
|
|
|
#14 |
|
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Szczerze mowiac nie wiele brakowalo zeby sie wkopac po uszy. Gdyby nie Bartek Danowski ktory mnie ostrzegl moglbyc klops.
Tu znajdziecie wiecej otej zmylce: http://wirusy.onet.pl/falszywki.html?oid=5931 http://www.drweb.com.pl/wirusy/jdbgmgr.html |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Gość
|
Przepraszam za zamiesznie, nie to bylo moim celem! Faktu, ze jest to podpucha bylem pewien w 80%, chcialem to przekonsultowac na forum, nie sadzilem ze wywola to jakies zamieszanie. A o to cyba gosciom od tej poczty chodzilo! Na drugi raz dam ostrzezenie duzymi literami! a nie malymi jak teraz!
|
|
![]() |
|
|