![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Alarmy samochodowe
Czy ktoś z Was zna może sposoby amatorskiej przeróbki alarmu samochodowego, tak, aby jakiś złodziej miał utrudnioną sprawę kradzieży? Tj. chodzi mi o ewentualne schematy alarmów, mechanizmy działania, oraz sposoby wzbogacenia o własne elementy (ukryte przełączniki, obwody sekwencyjne, dodatkowe źródła zasilania itp.).
Zajmowałem się kiedyś elektroniką i mam jakie takie pojęcie o prawach nią rządzących ![]() Kolejną rzeczą jest umieszczenie paru przełączników, czujników, które należałoby zdezaktowować w określonej kolejności. Wszystko to fajne, ale żeby wprowadzić to w życie potrzebuję schematów wyprowadzeń (immobilisera, układu sterującego alarmem), żeby móc to w nie wpiąć. Własna, umiejętna ingerencja w system alarmowy na pewno złodziejowi, który spodziewa się fabrycznego modelu, przysporzy wiele stresu związanego z czasem i ma duże szanse zapobiegnięcia kradzieży. W końcu gość nie będzie rozbierał auta na śrubki na parkingu tylko po to, żeby się dowiedzieć o pięciu wyłącznikach. A nawet jeśli mu się jakimś cudem uda dowiedzieć o takim zabezpieczeniu i będzie bardzo szczęśliwy z faktu, że wystarczy tylko wyłączyć przełączniki, to bardzo go zdziwi fakt, że należy je deaktywować w określonej kolejności. A przy pięciu switch'ach kombinacji jest... hmm... sporo ![]() Jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia/wiedzę w tej dziedzinie proszę o ewentualną pomoc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|