![]() |
Hmm.
Widzialem to i zastanawiam sie czy mozna cos takiego pokazywac? Z jednej strony jest to przestroga a zd rugiej wchodza na to forum rozni ludzie mlodzi, starzy. Ludzie, ktorzy dopiero sie rozwijaja(chodzi mi tu o psychike) I uwazam, ze takie cos moze im zaszkodzic. A tak poza tym widzial ktos cos takiego w tv>? W gazecie? Wydaje mi sie, ze nie. Co prawda malo czytam prasy ale nie spotkalem sie z takimi zdjeciami. Topic powienien zostac zamkniety. A link usuniety. |
link usuwam
powiedzmy ze uznalem go za zbyt drastyczny dla szerokiej publicznosci (jesli ktos sie z tym nie zgadza to.. trudno, mam nadzieje remix z radoscia sie podzieli linkiem osobami zainteresowanym) dla tych ktorym sie nei chce szukac linku - odpowiedzi koleogow powinny wam wystarczyc za opis tego co tam bylo |
Cytat:
takze mam apel kto ma od niedawna prawko niech poprosi o ten link, tak ku przestrodze, tak na wszelni wypadek... :( |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
A ci,ktorzy wchodza na te forum maja mniej i nie sadze ,zeby ich rodzicom spodobalo sie to, iz ich pociechy ogladaja takie zdjecia. Zdecydowanie pobieram kolege o nicku para ten link byl tutaj niepotrzebny. |
Cytat:
|
Co link został usunięty, bo jest drastyczny - ludzie to jest nadal człowiek. Co byście zrobili gdyby tą smaskrowaną, biedną dziewczynę spotkali na ulicy, lub w innej sytuacji - powiedzieć jej żeby nikomu nie pokazywała się w tym stanie, odizolowała się kopletnie od świata zewnętrznego?
Uważam że ten przykład, pomimo swojej drastyczności działa jak terapia szokowa, każdemu potrzebny jest od czasu do czasu wstrząs. |
eeeee..
a ja sie nie zalapalem na link...brr wyciety..
|
Re: eeeee..
Cytat:
|
hmm no ja wsumie też tego nie widziałem ale po tych wszyskich wypowiedziach nie wiem czy dym chciał
|
Cytat:
TYlko tak ci napisalem. :cisza: :) |
Cytat:
|
Cytat:
A zdjęcia są tak drastyczne, że potem jeśc nie mogłem. |
Hmmm czytam i czytam - i niektóre wypowiedzi mnie dziwią . Fakt zdjecia są drastyczne - ale ku przestrodze. Ale ktoś zapomniał, że ta dziewczyna żyje i ma przewalone życie nie tylko ze względu na swoje obecna kalectwo - przykłąd jest juz w wypowiedzi niektórych ludzi - została potraktowana jak rzecz nie człowiek - ludzie opamiętajcie sie to jest nadal człowiem ....
Wkuchniło mnie to poniewaz mam qmpele która tez ucierpiała napewno nie tak jak ta z tamtych zdjec ale ona dzieki swoim przyjaciołom (i skromnie powiem że zaliczam sie do nich) wróciła miedzy ludzi i nikt nie zwraca jej uwagi na wyglad- chociaz czasami wice jak jej sie przykro robi jak jakas głupia (powiem jeszcze raz GŁUPIA !!!) osoba z litościa stwierdza oooo a co ci sie stało !!! Taka litość jest tu wogóle nie na miejscu - zdjecia takie sa przestragoa winnego suruowo ukarał - ale osoby po wypadkach musza wrócic do społeczenstwa i tak własdnie sie poznaje przyjaciół i człowieczeństwo. ufff ale sie uniosłem...... |
co do zdjec - widzialem gorsze rzeczy w realu i mnie to specjalnie nie rusza - ale tego na 100% nie powinni ogladac ludzie ponizej 18-20 roku zycia - nie chce wiedziec jaki wplyw moze to wywrzec na 12 latka naprzyklad...
poczulem sie w obowiazku (po rozmowach z kikoma userami) do usuniecia tego linku ps. rownie katastrofalne skutki moze miec spadniecie ze schodow, czy wypadek na nartach (po swoim 2 tyg lezalem nieprzytomny a 3 miesiace dochodzielm do siebie) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:02. |