Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Allegro - Lotto - niby dobry system ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/allegro-lotto-niby-dobry-system-50359/)

Jerry from hell 28.03.2005 23:55

Cytat:

Napisany przez luminat
Prawdopodobnienstwo jest takie same, ale jest jedna cecha ktora laczy te liczby, kazda nastepna jest o 2[j] wieksza od poprzedniej. A takie kombinacje nie wypadaja tak sobie. Najlepiej obstawiac na liczby ktore nie sa w zaden sposob powiazane ze soba.

no i co? Matematyka sie kłania i rachunek prawdopodobieństwa. Jest takie samo prawdopodobieńtwo że wypadnie 1,2,3,4,5,6 jak i 12,15,27,33,40,49. Tutaj nie ma różnicy.

luminat 28.03.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A dlaczego nie? Przecież prawdopodobieństwo jest takie same, jak dla jakiejkolwiek innej szóstki cyfr :)

Prawdopodobnienstwo jest takie same, ale jest jedna cecha ktora laczy te liczby, kazda nastepna jest o 2[j] wieksza od poprzedniej. A takie kombinacje nie wypadaja tak sobie. Najlepiej obstawiac na liczby ktore nie sa w zaden sposob powiazane ze soba.

andrzejj9 28.03.2005 22:55

Cytat:

Napisany przez luminat
Zawsze mozna wyskreslic skrajne kombinacje liczb ktore prawdopodobnie nigdy nie wypadna - np. nigdy nie wypadnie 2 4 6 8 10 12 :P i itd.

A dlaczego nie? Przecież prawdopodobieństwo jest takie same, jak dla jakiejkolwiek innej szóstki cyfr :)

luminat 28.03.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez qfir
jedynym pewnym sposobem na wygrana jest obstawinie wszystkich mozliwych kombinacji ;) wszystkie inne systemy to bzdura

Zawsze mozna wyskreslic skrajne kombinacje liczb ktore prawdopodobnie nigdy nie wypadna - np. nigdy nie wypadnie 2 4 6 8 10 12 :P i itd.

andrzejj9 28.03.2005 22:02

Cytat:

Napisany przez Patrix
zalewasz ??
zyskałeś coś ??

Nie, mówię szczerze :)

I nie, nie wygrałem nic, ale to prawdopodobnie dlatego, że nie grałem ;)

W każdym razie system jest 100% pewny, ale zanim zaczniesz planować przyszłe życie w luksusie, najpierw do lepiej odszukaj ;)

Patrix 28.03.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A przy okazji, swego czasu na forum podałem opis na system zapewniający 100 procentową wygraną. I nie jest to żart, tak więc jeśli ktoś chce zarobić, to zachęcam do szukania :)

zalewasz ??
zyskałeś coś ??

andrzejj9 28.03.2005 21:48

Nie radzę się w to bawić.. Systemy lotka owszem oczywiście istnieją, ale wymagają sporo czasu i nakładów pieniężnych, żeby wyjść na tym na plus.

Zresztą macie tutaj najlepszą stronę na ten temat, dawno na niej nie byłem, ale dostaję newsletter jak widzę dalej jest na niej od groma różnych, pewnie dużo lepszych od tego sprzedawanego, systemów.

A przy okazji, swego czasu na forum podałem opis na system zapewniający 100 procentową wygraną. I nie jest to żart, tak więc jeśli ktoś chce zarobić, to zachęcam do szukania :)

Eliasz 28.03.2005 19:52

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
Masz racje tylko w połowie. Ja też to czytałem i chodziło o zakłady bukmacherskie i tym podobne. Był nawet program w telewizji na ich temat a chodziło o to że wyszykiwali pomyłki w zestawieniach na świecie i na ich podstawie obstawiali. I masz racje że zabronili im wysyłania właściciele zakładów bukmacherskich. No ale tak jak mówie to chodziło o zakłady a nie o totolotka

Hmmm, a jabym się upierał nadal nad tym że chodziło o lotto :D
Po pierwsze ze czytalem o tym w kilku źródłach a po drugie ze teraz na matmie niedawno mialem elementy kombinatoryki, statystyke itp. i jako przyklad obliczalismy prawdopodobienstwo trafienia szóstki w lotka.
Nawet cos przygadalismy z babka od matmy o lotku i ona tez o tym slyszala. Byli jacys polscy matematycy, nie wiem czy nie z Łodzi ale tego już nie jestem pewien.

-Sid-The-Rat=> 28.03.2005 19:19

zakładając jednego gracza lotto jest systemem o ujemnej wartości oczekiwanej wygranej - oznacza to, że postawienie na wszystkie możliwe kombinacje i tak się nie zwraca - tyle teorii, w praktyce jest tak, że gra wiele osób i to od nich zależy pula wygranych, są więc pewne okoliczności przy których postawienie wszystkich kombinacj [nielicha inwestycja...] pozwoli zgranąć CZĘŚĆ! swojej wpłaty i wpłaty innych

systemy i inne duperele naturalnie to pic na wodę - to gra losowa, kiedyś kulki z numerami 50 nie były lubiane bo farba była za słona - teraz wszystkie są odpowiednio słodkie - są przeróżne wyliczenia STATYSTyCZNIE podpowiadające jak grać, żeby stosunek inwestycja/zysk był największy - ale jak to ze statystyką: nic nie jest pewne, więc należy na nie spokojnie położyć laskę i zapomnieć

5tyś miesięcznie to ten koleś, tak jak i inni złodzieje z lolegro zarabia na naiwności innych - a rynek ma spory, skoro ktoś się o to tutaj pyta...

Jerry from hell 28.03.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Eliasz
............Hmm, chocią z drugiej strony czytałem (i to było podawane w różnych źródłach) że grupa matematyków (z Łodzi ??) na podstawie obliczeń matematycznych obliczała prawdopodobieństwo wypadania różnych liczb. Oczywiście nie zgarnywali oni szóstek, ale zyski i tak były ogromne. Totalizator to odkrył i mieli oni zakaz brania udziału w grze, dlatego podstawiali oni różne osoby i oddawali kupony w różnych miejscowościach Polski.

Masz racje tylko w połowie. Ja też to czytałem i chodziło o zakłady bukmacherskie i tym podobne. Był nawet program w telewizji na ich temat a chodziło o to że wyszykiwali pomyłki w zestawieniach na świecie i na ich podstawie obstawiali. I masz racje że zabronili im wysyłania właściciele zakładów bukmacherskich. No ale tak jak mówie to chodziło o zakłady a nie o totolotka

Predi 28.03.2005 18:59

imo jedna wielka sciema.... ja tez Ci wylicze super system :)
gdzies bylo obliczone, ze obstawiajac jedna szostke (caly czas ta sama) trzeba czekac nawet 100 - kilkadziesiat lat (niepamietam dokladnie ile), wiec jezeli obstawiasz 2 to czekasz polowe z tego :) i tak zalozmy 1 szostka - 120 lat, 2 - 60 lat itd.... w koncu wyjdzie CI np. rok i grasz, wygrywasz :D

tyle ze satystyka to nauka do D, dlaczego? bo ja wyjdziesz z psem na specer to macie po 3 nogi

mr_spock 28.03.2005 18:52

bzdura

samo lotto udostepnia statystyki i na ich podstawie mozna zrobic system.

Kiedys dwie kulki (zlota i srebrna) byly z innej farby co mialo znaczacy wplyw, teraz wszystki sa jadnakowe.
A jesli jakas kulka wypada czesciej to jest to nic innego jak zbieg oklicznosci i nie ma zadnych racjonalnych przeslanek, ze bedzie tak ponownie.

t_e_l 28.03.2005 18:17

Cytat:

Napisany przez qfir
jedynym pewnym sposobem na wygrana jest obstawinie wszystkich mozliwych kombinacji ;)

czyli wtedy jak wygrasz to zwróci Ci sie kasa za kupony :D :piwo:

qfir 28.03.2005 17:44

jedynym pewnym sposobem na wygrana jest obstawinie wszystkich mozliwych kombinacji ;) wszystkie inne systemy to bzdura

Berion 28.03.2005 17:41

Ale fakt faktem, że pewne liczby w zestawieniu kilkuletnim wypadają częściej od innych, coprawda niewiele, ale zawsze (a może to jest tak nie istotna, marginalna różnica? -> coś około 0.2% ???).

Łee...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30.