Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2004, 19:00   #1
mikas
Wymiatacz

Data rejestracji: 29.03.2004
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Allegro i Urząd Skarbowy

Czy ktoś z Was sprzedawał coś na Allegro?. Jak to wygląda, czy trzeba mieć zarejestrowaną firmę?. Jeśli chciałbym sprzedawać większe ilości to czy Allegro i Urząd Skarbowy mi się nie doczepi.
mikas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2004, 19:25   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem jak jest przy wiekszej ilości i to na firme, ale ja prywatnie sprzedaje i kupuje na allegro i jest okej.

A zaglądałes do pomocy z allegro?
Stary 16.07.2004, 20:22   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wiesz. Patrzysz ze zlej strony. Od strony allegro raczej nikt sie nie przyczepi chyba ze zrobili by akcje. Predzej moze sie ktos przyczepic z drugiej strony. Tzn dlaczego ty jako posrednik nie rozliczyles sie z zakupionego sprzetu ktorego teraz nie masz. Ale to musieliby dojsc do ciebie przez firme z ktorej bierzesz sprzet. Jezeli kupujesz normalnie na rachunek jako szary przechodzien (a nie na fakture gdzie jestes wymieniony z imienia i nazwiska) i sprzedajsz na allegro to raczej sie nikt nie przyczepi (narazie). Jezeli natomiast bylaby faktura wystawiona na ciebie/twoja firme (no kilka faktur, bo jedna to o niczym nie swiadczy) i okazaloby sie ze uplynniles ten sprzet bez sladow fiskalnych to moglbys miec problem.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 21:30   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A propo sprzedawania na Allegro. W jaki sposób i gdzie mozna znaleźć konkretną kwotę, dokonuje się rozliczeń z Allegro? (prowizja, opłata za wystawienie aukcji, itp.). Jestem im już winny kilka groszy i może nawet chciałbym zapłacić

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 21:54   #5
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A propo sprzedawania na Allegro. W jaki sposób i gdzie mozna znaleźć konkretną kwotę, dokonuje się rozliczeń z Allegro? (prowizja, opłata za wystawienie aukcji, itp.). Jestem im już winny kilka groszy i może nawet chciałbym zapłacić

Masz w zakładce rachunki w "moje allegro"
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 22:15   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Masz w zakładce rachunki w "moje allegro"
A, szukałem tam, ale jakoś nie rzuciło mi się to w oczy, przeglądałem głównie "Płatności Allegro", dzięki

Stary 16.07.2004, 22:58   #7
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A oni nie wysyłają maili z ponagleniem jak się nie płaci? Ja jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na to ile im jestem winien, aż pewnego dnia przyszła wiadomość, że mam zapłacić. No to zapłaciłem, było to chyba 15 zł, albo coś koło tego, więc się wykosztowałem

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 23:28   #8
mikas
Wymiatacz

Pracuje w hurtowni , więc tak myślałem żeby troche tym towarem po chandlować. Sądze że nie będe miał z tego powodu żadnych nieprzyjemności .
Stary 17.07.2004, 00:31   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez _Neoo_
A oni nie wysyłają maili z ponagleniem jak się nie płaci? Ja jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na to ile im jestem winien, aż pewnego dnia przyszła wiadomość, że mam zapłacić. No to zapłaciłem, było to chyba 15 zł, albo coś koło tego, więc się wykosztowałem
Po jakimś czasie wysyłają. Pamiętam jak komputer sprzedawałem. Transakcja się przedłużała, a ja cały czas nie miałem 100% pewności, że zakończy się sukcesem (cholera, zapakowałem facetowi komputer tak, żeby nic go nie ruszyło, przed wysyłką jeszcze wszystko sprawdziłem, a tu się okazało, że w trakcie transportu (nie pytajcie dlaczego) bateria na płycie głównej siadła. Niby żaden problem, ale dla kupującego pewną niedogodnością to było, poza tym nie był pewien, czy to rzeczywiście to i miał wątpliwości, czy komputer jest sprawny. Na szczęście wymienił i wszystko było w porządku), więc nie wpłacałem pieniędzy. Dostałem wtedy maila z ponagleniem z Allegro. Ale odpisałem, wyjaśniłem sprawę, to za chwilę dostałem odpowiedź, że przepraszają za ponaglenie i że wszystko jest w porządku. Wtedy naprawdę miło traktowali "klientów" Nie wiem, jak jest teraz, ale mam nadzieję, że niewiele się na gorsze zmieniło.

Stary 17.07.2004, 09:05   #10
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przesy łają maila. Miałem sytuację że od pewnego czasu miałem do zapłacenia pewną kwote na Allegro (chyba 17zł z groszami) i wyjechałem sobie. Jak wróciłem na mailu miałem 2 wiad ze mam zapłacić a 1 że jeśli wpłata nie dotzre do nich do xx.xx.xxxx dnia to do sądu mnie podadzą. Napisałem im wyjaśnienia i po godzinie dostałem odp. po prostu OK
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2004, 22:40   #11
mikas
Wymiatacz

Ale odbielgliście od tematu. Czy znacie jakiś przypadek kiedy ktoś miał jakiś problem sprzedając coś na Allegro .
Stary 17.07.2004, 23:33   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez mikas
Ale odbielgliście od tematu. Czy znacie jakiś przypadek kiedy ktoś miał jakiś problem sprzedając coś na Allegro .
Ja osobiście nie i sądzę, że ten obszar działalności póki co (bo na pewno jest to tylko kwestią czasu) w zakresie zainteresowań urzędów skarbowych.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: