Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.09.2002, 20:20   #1
tomgoo
<<<Watcher>>>

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
amd vs. intel

które procesory są lepsze i szybsze
AMD XP czy P4
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.09.2002, 20:25   #2
Yahol
Gość

Re: amd vs. intel

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
które procesory są lepsze i szybsze
AMD XP czy P4
Wole pytanie:
ktore procesory lubie i chce uzywac?

Odpowiedz: AMD Athlon!
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2002, 20:58   #3
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
masz przy sobie monete, jakąkolwiek ?
W takim razie rzuć ją....
Orzeł - AMD
Reszka - Intel
Na sztorc - VIA

Proste ?
Stary 19.09.2002, 21:02   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... niestety, P4 2.8 Ghz bije najszybszego Athlona niestety mocno, ale mam nadzieję, że już niedługo.
Stary 19.09.2002, 21:10   #5
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pytanie bardzo na poziomie )))))
Stary 19.09.2002, 21:15   #6
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TVC napisa***322;(a)
pytanie bardzo na poziomie )))))
... bo oczywiscie że INTEL ...

O ludzie znowu bedzie zgrzyt ...
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2002, 21:23   #7
/||\aster
Gość

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
... bo oczywiscie że INTEL ...

O ludzie znowu bedzie zgrzyt ...
jaki zgrzyt. Bo w niedlugiej przyszlosci mam zamiar kupic kompa i bralem jedynie pod uwage p4, athlon odpada widzialem testy i niestety p4 drozszy a pozatym zawsze bedzie tak ze na p4 wszystko lepiej chodzi porownajcie sobie chocby gta albo nie wiem. Wedlug mnie wszstkie gry, programy sa pisane pod Pentiuma zawsze tak bylo i tak bedzie.
To jest moje zdanie a teraz prosze o obelgi pod moj adres.
Stary 19.09.2002, 21:25   #8
Yahol
Gość

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)

...... a teraz prosze o obelgi pod moj adres.
Prosze bardzo!
.................................................. ....
Stary 19.09.2002, 21:32   #9
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"O ile Intel produkuje najszybsze procesory, to AMD najlepsze".

Intel leci tylko na taktowanie zegara, zapominając zupełnie o wydajności. Ja wiem, że P4 2.8 GHZ bije na głowę najszybszego obecnie Athlona, ale gdyby porównać dwa procesory o TAKIM samym zegarze, wygrałby oczywiście Athlon.
Stary 19.09.2002, 21:34   #10
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to dlaczego mnie np. acad2001 i adobe illustrator 10 chadzają lepiej na athloniku niż na p3-t ? /fakt zę athlon jest szybszy ale ma tylko 1/4 tego ramu co system na intelu a systwemy to xp dla amd a win2k dla intela
aha catia 5 też fajnie pomyka na amd mimo iż jest pod intela robiona /ale i tak najlepiej chodzi na maszynkach z powerpc i pod aix;em/
aha i nie znalazłem zadnego progsa króry by miał jakieś kłopoty na amd
zależy do czego kompa używasz i jak
jak dla mnie na razie amd jest lepszy bo nie excytuje się samym zegarem tylko wydajnością całego zestawu /fakt nie mam co podskoczyć do prockas który ma zegar o 1GHz wyższy ale za tą kasą którą wydałem to jestem całakiem całkiem blisko a ta róznica ceny poszła na lepszą graf i przelew /
a od gier to mam mocnawą grafę i to wystarczy / nie wiem czego chesz od amd i gta3? /
/pomijam fakt że jestem zaprzysięgłym fanem amd a intele które miałem to tylko potwierdzają regułę /
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2002, 21:39   #11
Yahol
Gość

Cytat:
cana napisa***322;(a)
to dlaczego mnie np. acad2001 i adobe illustrator 10 chadzają lepiej na athloniku niż na p3-t ? /fakt zę athlon jest szybszy ale ma tylko 1/4 tego ramu co system na intelu a systwemy to xp dla amd a win2k dla intela
aha catia 5 też fajnie pomyka na amd mimo iż jest pod intela robiona /ale i tak najlepiej chodzi na maszynkach z powerpc i pod aix;em/
aha i nie znalazłem zadnego progsa króry by miał jakieś kłopoty na amd
zależy do czego kompa używasz i jak
jak dla mnie na razie amd jest lepszy bo nie excytuje się samym zegarem tylko wydajnością całego zestawu /fakt nie mam co podskoczyć do prockas który ma zegar o 1GHz wyższy ale za tą kasą którą wydałem to jestem całakiem całkiem blisko a ta róznica ceny poszła na lepszą graf i przelew /
a od gier to mam mocnawą grafę i to wystarczy / nie wiem czego chesz od amd i gta3? /
/pomijam fakt że jestem zaprzysięgłym fanem amd a intele które miałem to tylko potwierdzają regułę /
pozdro
Masz u mnie piwo!
Autentyczne, nie wirtualne:-D
Stary 19.09.2002, 21:40   #12
Bagjo_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.07.2002
Bagjo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
patrze na te posty i normalnie jak bym widział cos w stylu TEAC VS LITEON, ale nie omieszkam pochwalić intela (wkońcu każda sójka swoje chwali)
Stary 19.09.2002, 21:41   #13
Świerszcz
Bywalec

Data rejestracji: 19.09.2002
Świerszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak to który

.........tylko Intel.
Chociaż na dniach kupuje nowego kompa i niestety intela nie biorę pod uwagę bo jest poprostu dla mnie za drogi (w obecnej sytuacji ). Chociaż całkiem możliwe, że zmienię zdanie o AMD.
Stary 19.09.2002, 22:16   #14
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
poniewaz bylem zawsze w takiej sytuacji ze cena komputera nie grala roli (wybaczcie ze pomnie szczegoly) wiem jak wyglada sytuacja kiedy przychodzi do kupowania zestawu za 8000-10000 (bez monitora i innych pierd..ek)

intel
intel i tylko intel

kiedy intelowskiego procka wsadzi sie w dobra plyte glowna (ASUS) na chipsecie intela dolozy do tego dobrej firmy pamiec (RAMBUS - a jakze) otrzymujemy POTWORA - mialem niewatpliwa przyjemnosc pracowac na tym systemie prawie 2 miesiace - nigdy sie nie powiesil, nigdy nie zobaczylem bsod, nie gryzly sie przerwania, sterowniki, nie bylo problemow z DMA i innymi *******kami (syst 98 i w2k)

wiem ze AMD jest tansze, wiem ze jest dzieki temu bardzo lubiane wsrod klientow - jednak jest to firma mlodsza ktora swa pozycje na rynku wypracaowala dzieki kompromisom w jakosci - dlaczego AMDki pracuja w takich temperaturach? nie da sie tego obnizyc? dlaczego AMDki tak latwo sie pala? dlaczego dlaczego?

to ze intel ma wyzsze czestotliwosci pracy wynika z przyjetej koncepcji rozwoju - wiecej mniejszych operacji a nie mniej wiekszych - to widac od razu kiedy sie popatrzy na benchmarki - w jednych wyraznie goruje INTEL w drugich AMD (z wyjatkiem ostatniego potworka P4 2.8...)

poza tym nalezy patrzec na procesory produkowane w tym samym czasie a nie z tym samym zegarem - co z tego ze 1800+ jest szybszy niz P4@2000 kiedy pojawil sie pol roku pozniej? obecnie p4@2.8 jest nie do przescigniecia i pewnie jakis czas taki pozostanie - do nieprzekraczalnej granicy technologicznej (wymiar sciezki) pozostalo juz bardzo malo - koszty badan rosna astronomicznie - nie wiem czy AMD to wytrzyma zwlaszcza ze od roku generuje wylacznie straty

jak bedzie wygladala 64bitowa nadzieja AMD... zobaczymy - jesli bedzie dobry, tani stabilny i na dodatek programisci zechca pisac pod niego programy to sam tego cudaka kupie
Stary 19.09.2002, 22:29   #15
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: