Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   amd vs. intel (https://forum.cdrinfo.pl/f5/amd-vs-intel-10632/)

tomgoo 19.09.2002 20:20

amd vs. intel

które procesory są lepsze i szybsze
AMD XP czy P4

Yahol 19.09.2002 20:25

Re: amd vs. intel

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
które procesory są lepsze i szybsze
AMD XP czy P4

Wole pytanie:
ktore procesory lubie i chce uzywac?

Odpowiedz: AMD Athlon!

SoBal 19.09.2002 20:58

masz przy sobie monete, jakąkolwiek ?
W takim razie rzuć ją....
Orzeł - AMD
Reszka - Intel
Na sztorc - VIA

Proste ?

Zetoxa 19.09.2002 21:02

... niestety, P4 2.8 Ghz bije najszybszego Athlona niestety mocno, ale mam nadzieję, że już niedługo.

TVC 19.09.2002 21:10

pytanie bardzo na poziomie :))))))

Laser 19.09.2002 21:15

Cytat:

TVC napisa***322;(a)
pytanie bardzo na poziomie :))))))
... bo oczywiscie że INTEL ...

O ludzie znowu bedzie zgrzyt ...

/||\aster 19.09.2002 21:23

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
... bo oczywiscie że INTEL ...

O ludzie znowu bedzie zgrzyt ...

jaki zgrzyt. Bo w niedlugiej przyszlosci mam zamiar kupic kompa i bralem jedynie pod uwage p4, athlon odpada widzialem testy i niestety p4 drozszy a pozatym zawsze bedzie tak ze na p4 wszystko lepiej chodzi porownajcie sobie chocby gta albo nie wiem. Wedlug mnie wszstkie gry, programy sa pisane pod Pentiuma zawsze tak bylo i tak bedzie.
To jest moje zdanie a teraz prosze o obelgi pod moj adres.

Yahol 19.09.2002 21:25

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

...... a teraz prosze o obelgi pod moj adres.

Prosze bardzo!
.................................................. ....

ZiP 19.09.2002 21:32

"O ile Intel produkuje najszybsze procesory, to AMD najlepsze".

Intel leci tylko na taktowanie zegara, zapominając zupełnie o wydajności. Ja wiem, że P4 2.8 GHZ bije na głowę najszybszego obecnie Athlona, ale gdyby porównać dwa procesory o TAKIM samym zegarze, wygrałby oczywiście Athlon.

cana 19.09.2002 21:34

to dlaczego mnie np. acad2001 i adobe illustrator 10 chadzają lepiej na athloniku niż na p3-t ? /fakt zę athlon jest szybszy ale ma tylko 1/4 tego ramu co system na intelu a systwemy to xp dla amd a win2k dla intela
aha catia 5 też fajnie pomyka na amd mimo iż jest pod intela robiona /ale i tak najlepiej chodzi na maszynkach z powerpc i pod aix;em/
aha i nie znalazłem zadnego progsa króry by miał jakieś kłopoty na amd
zależy do czego kompa używasz i jak :)
jak dla mnie na razie amd jest lepszy bo nie excytuje się samym zegarem tylko wydajnością całego zestawu /fakt nie mam co podskoczyć do prockas który ma zegar o 1GHz wyższy ale za tą kasą którą wydałem to jestem całakiem całkiem blisko a ta róznica ceny poszła na lepszą graf i przelew :)/
a od gier to mam mocnawą grafę i to wystarczy / nie wiem czego chesz od amd i gta3? /
/pomijam fakt że jestem zaprzysięgłym fanem amd a intele które miałem to tylko potwierdzają regułę :)/
pozdro

Yahol 19.09.2002 21:39

Cytat:

cana napisa***322;(a)
to dlaczego mnie np. acad2001 i adobe illustrator 10 chadzają lepiej na athloniku niż na p3-t ? /fakt zę athlon jest szybszy ale ma tylko 1/4 tego ramu co system na intelu a systwemy to xp dla amd a win2k dla intela
aha catia 5 też fajnie pomyka na amd mimo iż jest pod intela robiona /ale i tak najlepiej chodzi na maszynkach z powerpc i pod aix;em/
aha i nie znalazłem zadnego progsa króry by miał jakieś kłopoty na amd
zależy do czego kompa używasz i jak :)
jak dla mnie na razie amd jest lepszy bo nie excytuje się samym zegarem tylko wydajnością całego zestawu /fakt nie mam co podskoczyć do prockas który ma zegar o 1GHz wyższy ale za tą kasą którą wydałem to jestem całakiem całkiem blisko a ta róznica ceny poszła na lepszą graf i przelew :)/
a od gier to mam mocnawą grafę i to wystarczy / nie wiem czego chesz od amd i gta3? /
/pomijam fakt że jestem zaprzysięgłym fanem amd a intele które miałem to tylko potwierdzają regułę :)/
pozdro

Masz u mnie piwo!
Autentyczne, nie wirtualne:-D

Bagjo_ 19.09.2002 21:40

patrze na te posty i normalnie jak bym widział cos w stylu TEAC VS LITEON, ale nie omieszkam pochwalić intela (wkońcu każda sójka swoje chwali):P

Świerszcz 19.09.2002 21:41

Jak to który

.........tylko Intel.
Chociaż na dniach kupuje nowego kompa i niestety intela nie biorę pod uwagę bo jest poprostu dla mnie za drogi (w obecnej sytuacji ). Chociaż całkiem możliwe, że zmienię zdanie o AMD.

-Sid-The-Rat=> 19.09.2002 22:16

poniewaz bylem zawsze w takiej sytuacji ze cena komputera nie grala roli (wybaczcie ze pomnie szczegoly) wiem jak wyglada sytuacja kiedy przychodzi do kupowania zestawu za 8000-10000 (bez monitora i innych pierd..ek)

intel
intel i tylko intel

kiedy intelowskiego procka wsadzi sie w dobra plyte glowna (ASUS) na chipsecie intela dolozy do tego dobrej firmy pamiec (RAMBUS - a jakze) otrzymujemy POTWORA - mialem niewatpliwa przyjemnosc pracowac na tym systemie prawie 2 miesiace - nigdy sie nie powiesil, nigdy nie zobaczylem bsod, nie gryzly sie przerwania, sterowniki, nie bylo problemow z DMA i innymi *******kami (syst 98 i w2k)

wiem ze AMD jest tansze, wiem ze jest dzieki temu bardzo lubiane wsrod klientow - jednak jest to firma mlodsza ktora swa pozycje na rynku wypracaowala dzieki kompromisom w jakosci - dlaczego AMDki pracuja w takich temperaturach? nie da sie tego obnizyc? dlaczego AMDki tak latwo sie pala? dlaczego dlaczego?

to ze intel ma wyzsze czestotliwosci pracy wynika z przyjetej koncepcji rozwoju - wiecej mniejszych operacji a nie mniej wiekszych - to widac od razu kiedy sie popatrzy na benchmarki - w jednych wyraznie goruje INTEL w drugich AMD (z wyjatkiem ostatniego potworka P4 2.8...)

poza tym nalezy patrzec na procesory produkowane w tym samym czasie a nie z tym samym zegarem - co z tego ze 1800+ jest szybszy niz P4@2000 kiedy pojawil sie pol roku pozniej? obecnie p4@2.8 jest nie do przescigniecia i pewnie jakis czas taki pozostanie - do nieprzekraczalnej granicy technologicznej (wymiar sciezki) pozostalo juz bardzo malo - koszty badan rosna astronomicznie - nie wiem czy AMD to wytrzyma zwlaszcza ze od roku generuje wylacznie straty

jak bedzie wygladala 64bitowa nadzieja AMD... zobaczymy - jesli bedzie dobry, tani stabilny i na dodatek programisci zechca pisac pod niego programy to sam tego cudaka kupie

ThanatoS 19.09.2002 22:29

A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20.