Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   amd vs. intel (https://forum.cdrinfo.pl/f5/amd-vs-intel-10632/)

tomo82 20.09.2002 10:48

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.
Swiete slowa TanatoS...ja bym dodal jeszcze iz takze od indywidualnych preferencji i zastosowan. Tak na marginesie to chcialbym tylko zauwazyc, ze najnowsze dziecko AMD niejaki Athlon XP z rdzeniem Thorougbred B jest powaznym zagrozeniem dla Intela, a poza tym daje sie fantastyczie taktowac (no ale wspolpracowali przy nim kolesie z Robotronika). AMD nie powiedzial ostatniego slowa, choc zgadzam sie z ZiP'em, ze ma w stosunku do Intela spore opoznienia no i jego waskim gardlem jest FSB 266 MHz...ale Athlon zostal projektowany i wypuszczony na rynek, gdy Intel mial do zaoferowania tylko marne Pentium III, a P4 bylo jeszcze w stadium raczkujacych badan8-)

Na koniec jeszcze sprawa wojny na polu 64bit. Co mamy ?? Itanium 2, ktore niestety jak narazie jest klapa Intela, a AMD jesli nie chce podzielic jego losu to nie moze w nieskonczonosc odsuwac premiery Hammer'ka, choc z drugiej strony wole sobie poczekac z trzy miesiace dluzej i miec pewnosc co do jakosci i niezawodnosci niz kupic niedopracowanego praocka via pierwsze egzemplarze Pentium 100.

No i sa jeszcze pamieci...zobaczymy co przyniesie przyszlosc i nowy jeszcze nie zatwierodzony standard QDRAM..(wsparte juz przez Infineona). A nie zapominajmy o podstawie jaka jest chipset i plyta glowna.

My i tak mozemy sobie dywagowac, spierac sie co jest lepsze, lecz niestety wszystko zalezy od kasy i od indywidualnych upodoban.

Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni

Tomo

Laser 20.09.2002 14:09

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
p4

Witam !

Poprawka PIII i PIV !!!!

Only INTEL Pentium XX*

*xx znaczy rodzina pentium a nie P20 !

mapsajm 20.09.2002 22:03

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

Poprawka PIII i PIV !!!!

Only INTEL Pentium XX*

*xx znaczy rodzina pentium a nie P20 !

czy ktoś się mnie czepia?;) :)

Laser 20.09.2002 22:52

Witam !

Alesh skąd poprostu uzupełniłem Twoją wyczerpującą wypowiedź o moja i jest spox !;) :)

Nikita_Bennet 20.09.2002 22:53

kazdy ma swoje zdanie ale a ja wole intela

Cytat:

A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.
coz mialem intela ip75, pozniej byl WinChip, nastepnie amd k6 a teraz intel tualatin.

nastepny tez bedzie intel - mimo iz drogi

pzdrwm Nikita_Bennet

mapsajm 20.09.2002 22:55

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Alesh skąd poprostu uzupełniłem Twoją wyczerpującą wypowiedź o moja i jest spox !;) :)

rzeczywiście muszę przyznać, że była wyczerpująca:)
aż się spociłem, gdy ją pisałem:-D

sayan 21.09.2002 09:39

PIII i jestem zadowolony... ale jak mialem kupic nowe czesci 2 miechy temu wybralbym AMD (niestety nic nie wyszlo z zakupów bez szczegułów). Ale teraz .. tyle zlego sie slyszy o AMD .. Sam juz niewiem

ThanatoS 21.09.2002 15:38

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
PIII i jestem zadowolony... ale jak mialem kupic nowe czesci 2 miechy temu wybralbym AMD (niestety nic nie wyszlo z zakupów bez szczegułów). Ale teraz .. tyle zlego sie slyszy o AMD .. Sam juz niewiem
A co się złego słyszy??

/||\aster 21.09.2002 15:47

Cytat:

A co się złego słyszy??

To ze sie one pala. Mi kumpel gadal co w sklepie sprzedaje, ze duzo wiecej jest zwrtow AMD niz Pentiumow

cana 21.09.2002 19:38

same to się nia palą :)
trzeba im pomóc ;)
nie miałem żadnych zwrotów amd / intela też poza jednym przypadkiem jak gość spalił wszystko :) p3, ram ,płytę /
pozdro

Nikita_Bennet 21.09.2002 21:39

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

To ze sie one pala. Mi kumpel gadal co w sklepie sprzedaje, ze duzo wiecej jest zwrtow AMD niz Pentiumow

czy sie pala - kazdy proc padnie spali sie gdy go sie kreci a w przypadku athlonow (nie xp) sprawa sprowadza sie do polaczenia mostkow oloweczkiem lub mozna to zrobic przypadkowo pasta srebrna (znajomy tak zmostkowal swojego - nappiecie wzroslo i nie wiedzial dlaczego).
druga sprawa to chlodzenie - jak jest lipne to coz sie dziwic. to nie czasy 486 ze wystarczal radiator (mialem nawet na iP75 tylko radiator)

wazniejsza sprawa jest to ze sa kruche na pewno bardziej kuche niz proc intela

pzdrwm Niktia_Bennet

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32.