![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Dlaczego tak zwalnia ??
W ostatnich paru dniach zauwazylem ze komp moj lubi sobie zwolnic az tak bardzo ze myszka przestaje sie plynnie ruszac i skacze z miejsca na miejsce.
Robi sie tak zwlaszcza przy otwieraniu jakis aplikacji, ale np. teraz otwierajac zwykly internet explorer tez mycha skoczyla choc przez sekunde. Nie mowiac juz o Windows Explorerze gdzie podsumowanie wszystkich filmow wogule unieruchamia myszke... Mam 3 dyski, 40,80,120 z czego wyszlo mi 5 partycji, wszystkie w NTFS pod XP. Czy to moze byc powodem moich zwolnien ? Komp to XP2400+ z 512 DDR2100. Czy tez pora na kolejny i pierwszy w tym roku format windy ? dzieki, shuma02 ps. przesiadlem sie juz Total Commandera gdyz faktycznie jest szybszy, choc ciezko sie bedzie odzwyczaic od windows explorera... |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Sprawdz sobie partycje C czy nie jest już za bardzo zapchana softem. Windoza tworzy sobie na niej pamięć wirtualną jeżeli zaczyna brakować jej miejsca to właśnie takie są objawy.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
ja bym plik wymiany przeniósł na inny dysk najlepiej pracujący na innym kanale ide.
to gdzieś w właściwościach kompa
|
|
|
#4 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
A dodatkowo proponuję AdAware i sprawdzenie czy nie masz trojanków. (znam to z autopsji
)
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 | ||
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziwne, ja też mam ten problem już jakiś czas...
nawet czasem odtwarzanie muzyki szarpie, gorzej jak sie na raz kilka stron ładuje.... musze się tym zainteresować bo nie mam tak wolnego kompa i wiem jak powinien działać. Cytat:
Może to przez ten soft ?? Cytat:
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 22.03.2004 o godz. 13:55 |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
winzgroza dziwna jest ;D
|
|
|
#8 | |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
Przyczyn tego, że komp się przycina może być wiele (zawsze można loknąć w menadżera zadań czy któryś proces nie dociąża proca) ale nie jest żadną tajemnicą że winda radzi sobie kiepsko z zarządzaniem pamięcią. Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pingwin specjalista.
Bede musiał zone alarm pro wywalić bo vsmon.exe i zlclient.exe zajmują mi 49mb ramu
![]() update: zainstalowałem darmową wersje zone alarm, i jestem mile zaskoczony, zajmuje tylko 8mb pamieci i ma potrzebne mi funkcje.Tamta wersja pro to kombajn...
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 22.03.2004 o godz. 19:12 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
To ja się podłącze tutaj z moim pytaniem, czy 14 MB RAMu dla Opery to jest prawidłowy wynik? IE ma 21, więc niby wszystko ok, ale tak się zastanawiałem jak u was to wygląda.
|
|
|
|
#11 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
ja mialem te objawy jak gpu z radka 9100 się walilo pozatym pomoże ci pewnie wywalenie z katalogu prefetch wszystkkich plików i sprawdź w tskmgr jakie masz dziwne procesy
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat: