Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2006, 09:20   #1
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W wiekszych aglomeracjach anteny sa co kilka, kilkanascie ulic i faktycznie maja zasieg liczony od setek metrow do max paru km. O ile dobrze pamietam to antena GSM moze oswiecac obszar max. 25km, a to stosuje sie tylko na rozleglych wolnych przestrzeniach.
Zdecydowanie najciemniej pod latarnia

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2006, 10:18   #2
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja tam sie nie znam, ale 2 znajome osoby, ktore mieszkaja w poblizu nadajnika nabwaily sie przez ten czas nowotworu.
Oczywiscie to wcale nie musi byc wina nadajnikow, ale fakt ze maja go usunac chyba tez o czyms swiadczy...
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 10:55   #3
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Leczenie raka kosztuje znacznie więcej niż 1,5k zł miesięcznie, do tego może być nieskuteczne i zakończyć się śmiercią. Natężenie pola elektromagnetycznego jest wprost proporcjonalne do odległości od nadajnika. Jest udowodnione że pole elektromagnetyczne powoduje raka. Stąd między innymi nie wolno budować domów pod liniami wysokiego napięcia. Zasięg nadajników gsm jest znacznie większy niż się wam wydaje. Taka antena nadaje z mocą zależną od siły odbieranego sygnału. Im odbiornik jest dalej tym silniej nadaje. Łączyłem się z nadajnikiem położonym w odległości 36km. Nigdy i za żadne pieniądze nie zgodziłbym się na zainstalowanie anteny na moim domu.
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez oddwor : 13.07.2006 o godz. 11:04
oddwor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 11:13   #4
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak sobie znowu poczyta***322;em co tu wypisujecie i mam dla Was propozycj***281; - likwidacj***281; wszystkich anten telefonii kom***243;rkowej - b***281;dzie zdrowiej, no nie?

Ciekawe jak d***322;ugo bez kom***243;rek wytrzymacie?

Korzysta ka***380;dy, anten ma***322;o kto chce...
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 11:41   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Tak sobie znowu poczytałem co tu wypisujecie i mam dla Was propozycję - likwidację wszystkich anten telefonii komórkowej - będzie zdrowiej, no nie?

Ciekawe jak długo bez komórek wytrzymacie?

Korzysta każdy, anten mało kto chce...
No kurcze.. żebyś wiedział, że będzie zdecydowanie zdrowiej..

Ja się zgadzam - każdy lub prawie każdy używa komórki, ale nikt nie chce przy sobie anteny nadawczej. I nic tu dziwnego. Jednak na uwadze trzeba mieć też to, że zdrowie ludzkie to ostatnia rzecz, na którą duże firmy zwracają uwagę..

Jedyna rzecz, która jak na razie przemawia do mnie na założenie tam tej anteny - to fakt, że rzeczywiście promieniowanie pionowe jest znikome i może rzeczywiście lepiej, żeby to ustrojstwo postawili bezpośrednio nad głową niż np. 100 metrów dalej.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 12:04   #6
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No kurcze.. żebyś wiedział, że będzie zdecydowanie zdrowiej..

[...]
Efekt placebo, IMO

A co do kierunkowości działania anten - dokładnie tak jest - nadają na wprost, "pod siebie" praktycznie nic nie wypuszczają.

Nie dajcie się zwariować, kuchenka mikrofalowa + kilka innych urządzeń domowych pewnie by się znalazło, które promieniują równie mocno, jeśli nie bardziej.
Stary 13.07.2006, 14:51   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Efekt placebo, IMO
No co ty, naprawdę uważasz, że te setki, tysiące promieniujących nadajników w żaden sposób nie wpływa na ludzki organizm?

No to ja niestety nie jestem aż takim optymistą..

Cytat:
A co do kierunkowości działania anten - dokładnie tak jest - nadają na wprost, "pod siebie" praktycznie nic nie wypuszczają.
Tak jak napisałem wcześniej - jest to dla mnie jedyny jak na razie argument, który przemawia za tym, żeby się jednak zgodzić. Jak nie tu, to gdzieś obok i tak to ustrojstwo ustawią..

Cytat:
Nie dajcie się zwariować, kuchenka mikrofalowa + kilka innych urządzeń domowych pewnie by się znalazło, które promieniują równie mocno, jeśli nie bardziej.
Nie no sorry, ale nie ma wśród domowych urządzeń takiego, które promieniowanie przekraczałoby 0,5-1m, a i to jest rzadkość. Akurat jeśli o to chodzi, to dostępne są potwierdzone badania naukowe. Sam kiedyś interesowałem się tematem i pomijając kuchenkę mikrofalową (choć z nieco innych względów) wszystko inne w domu mam i pozbywać się nie zamierzam.

Co innego antena nadawcza. Tu cały czas powtarzam - niech mi ktoś da do ręki konkretne badania, a nie tylko mówi - przecież to nie szkodzi. Jak przeczytam, to ok, ale niech będą to rzetelnie zrobione badania i przez niezależną firmę, a nie na 'specjalne' zlecenie samej zainteresowanej firmy..

Stary 13.07.2006, 19:30   #8
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)Co innego antena nadawcza. Tu ca***322;y czas powtarzam - niech mi kto***347; da do r***281;ki konkretne badania, a nie tylko m***243;wi - przecie***380; to nie szkodzi. Jak przeczytam, to ok, ale niech b***281;d***261; to rzetelnie zrobione badania i przez niezale***380;n***261; firm***281;, a nie na 'specjalne' zlecenie samej zainteresowanej firmy..
Nikt ci takich nie da. Za kr***243;tko to dzia***322;a, ***380;eby profesjonalne badania robi***263;.
Niech zrobi***261; pomiar. Wg normy europejskiej promieniowanie nie powinno przekroczy***263; 100 mW/m^2 b***261;d***378; SAR~ 2W/kg... (przy 1W/kg i ekspozycji 1h temp. tkanek wzrasta o 1*C).

Jak masz czas:
http://www.mtib.gov.pl/prezentacje/j...dania_2005.pdf

Jak przymierza***322;em si***281; do kupna karty sieciowej bezprzewodowej, to jej moc nie mog***322;a by***263; wi***281;ksza ni***380; w***322;a***347;nie 100 mW...

Poczytaj te***380; to:
http://www.mos.gov.pl/1akty_prawne/r...nie/index.html

My***347;l***281;, ***380;e skutki tego wszystkiego b***281;d***261; widoczne dopiero w kolejnych pokoleniach...

Ostatnio zmieniany przez Kris : 13.07.2006 o godz. 19:45
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 12:32   #9
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Korzysta każdy, anten mało kto chce...
Ja nie korzystam. Pracowałem w firmie gdzie są nadajniki wysokich częstotliwości, moich dwóch kolegów z pracy nie miało takiego szczęścia jak ja - na białaczkę się umiera. To jest bardzo poważny temat, zapytajcie ich rodzin czy wolą mieć mężów i ojców czy 20k zł rocznie.
BTW oczywiście nikt nie udowodnił że białaczka w ich przypadku była wynikiem promieniowania elektromagnetycznego, ale statystycznie rzecz biorąc skoro na 8 zatrudnionych 2 umiera... jakoś nie chciałem sprawdzać czy będę trzeci.
W stanach prawo dopuszcza budowę szkół pod liniami wysokiego napięcia i nikt ich nie oskarża, a rakotwórczość tego jest udowodniona.
Guma arabska w napojach też nie truje, jakby ktoś miał wątpliwości radzę jeszcze raz obejrzeć film z żywienia się McDonaldem...
Ludziom można wszystko wcisnąć, szczególnie jeśli to jest wygodne.
Starożytni Rzymianie nie mogli przypuszczać że zabija ich największe dobrodziejstwo - akwedukty z ołowiu...
Pozdrawiam.
Stary 14.07.2006, 00:46   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez oddwor
[...] Pracowałem w firmie gdzie są nadajniki wysokich częstotliwości, moich dwóch kolegów z pracy nie miało takiego szczęścia jak ja - na białaczkę się umiera. [...]
Ile razy mocniejsze są te nadajniki od BTSów?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No co ty, naprawdę uważasz, że te setki, tysiące promieniujących nadajników w żaden sposób nie wpływa na ludzki organizm? [...]
Pokaż mi takie miejsce, gdzie są setki nadajników naraz, przecież ta moc się nie sumuje, jesteś jednocześnie w zasięgu zaledwie kilku, nieprawdaż?
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...]Co innego antena nadawcza. Tu cały czas powtarzam - niech mi ktoś da do ręki konkretne badania, a nie tylko mówi - przecież to nie szkodzi.[...]
Nie mam zamiaru się spierać, nie mam czasu na poszukiwania raportów i wyników, choć wiem, że są, bo czytałem kiedyś.

Dla mnie ta dyskusja zaczyna przypominać dysputę o istnieniu Boga - nie ma jednoznacznych dowodów na Jego istnienie, nie ma również dowodów przeciw.

Z mojej strony EOT.
Stary 14.07.2006, 09:32   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Pokaż mi takie miejsce, gdzie są setki nadajników naraz, przecież ta moc się nie sumuje, jesteś jednocześnie w zasięgu zaledwie kilku, nieprawdaż?
hmm... Wrocław

Cytat:
Nie mam zamiaru się spierać, nie mam czasu na poszukiwania raportów i wyników, choć wiem, że są, bo czytałem kiedyś.
Tu nie o spór chodzi. Po prostu rzecz dotyczy bliskich mi osób, więc chce się o temacie dowiedzieć, jak najwięcej.

Stary 13.07.2006, 12:06   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie amsz sie czym martwic? prawie 20 000 rocznie funduszu remontowego to kupa kasy
np wymiana tynku z dociepleniem budynku po 5 latach za freeko
weisz, ile by musieli normalnie mieszkancy za to zabulic?
gdyby u mnie cos takiego zaproponowali, glosowalbym za

szkodliwosci BTS jeszcze nikt nie udowodnil
a gdyby jakas byla to w usa juz by sie postarali doprowadzic sieci do bankructwa - jakos tak sie nie dzieje
najwyzej w okolicy jakas krowa przestawnie dawac mleko i trzbe bedzie na kogos zrzucic wine, jak zwykle w polsce
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 14:53   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez nimal
nie amsz sie czym martwic? prawie 20 000 rocznie funduszu remontowego to kupa kasy
np wymiana tynku z dociepleniem budynku po 5 latach za freeko
weisz, ile by musieli normalnie mieszkancy za to zabulic?
gdyby u mnie cos takiego zaproponowali, glosowalbym za

szkodliwosci BTS jeszcze nikt nie udowodnil
a gdyby jakas byla to w usa juz by sie postarali doprowadzic sieci do bankructwa - jakos tak sie nie dzieje
najwyzej w okolicy jakas krowa przestawnie dawac mleko i trzbe bedzie na kogos zrzucic wine, jak zwykle w polsce
Ja nie przeliczam pieniędzy na ludzkie zdrowie - zwłaszcza jeśli chodzi o moją rodzinę.

Ale jeśli już chcesz to będzie to dokładnie 20 złotych miesięcznie na jedno mieszkanie (jest ich w bloku 75). Trochę mało jak na ryzykowanie zdrowia, a może i w konsekwencji życia..

Jeśli już mamy konkretnie przeliczać to na pieniądze, to proponowana przez operatora kwota jest dla mnie śmieszna. Osobiście nigdy nie brałbym pod uwagę zamontowania anteny na dachu mojego domu, ale żeby w ogóle takie rozmowy zacząć początkowa kwota musiałaby być przynajmniej z 10 razy wyższa..

A szkodliwości może jeszcze nikt nie udowodnił, ale problem polega na tym, że również nikt jeszcze nie zdementował..

Stary 13.07.2006, 17:28   #14
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czy ja przeliczam?
napisalem, ze propozycja jest sensowna, ale rada miszkancow czy jaki tam twor funkcjonuje moga negocjowac sume
zdrowie ciezko wycenic, ale w tym przypadku przeciez to nie ma zastoswania - nie udowodniono i nie ma zadnych przeslanek co do szkodliwosci BTS (nie w ogole promieniowania elektoromagnetycznego ale konkretnie BTS)
a ze nikt nie zdementowal? a jak niby? to tak jakbys zadal dowodu, ze machanie skrzydlami przez nietoperza na borneo NIE mialo wpluwu na wypadek helikoptera z Milerem na pokladzie
jesli cos ma na cos wplyw - to zwykle da sie to udowodnic
jesli nie ma - to bardzo ciezko udowodnic ze nie ma - rozumiesz?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 20:37   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez nimal
a czy ja przeliczam?
Nie, sorry, nie chciałem, żeby tak to zabrzmiało. Myślę, że w tej kwestii się zgadzamy.

Cytat:
napisalem, ze propozycja jest sensowna, ale rada miszkancow czy jaki tam twor funkcjonuje moga negocjowac sume
Problem w tym, że kontaktem z firmą zajmuje się jedna osoba, a ja - nie chcąc bezpodstawnie kogoś oskarżać - mam pewne wątpliwości, czy te 1500zł to jedyna 'propozycja' tej firmy. Z tym, że pozostałe mogą nie być dla wszystkich..

Cytat:
zdrowie ciezko wycenic, ale w tym przypadku przeciez to nie ma zastoswania - nie udowodniono i nie ma zadnych przeslanek co do szkodliwosci BTS (nie w ogole promieniowania elektoromagnetycznego ale konkretnie BTS)
a ze nikt nie zdementowal? a jak niby? to tak jakbys zadal dowodu, ze machanie skrzydlami przez nietoperza na borneo NIE mialo wpluwu na wypadek helikoptera z Milerem na pokladzie
jesli cos ma na cos wplyw - to zwykle da sie to udowodnic
jesli nie ma - to bardzo ciezko udowodnic ze nie ma - rozumiesz?
Wiem o co chodzi, podobnie jest przy prawach matematycznych czy fizycznych. Ale jednak w takim przypadku jeśli nawet nie można udowodnić, że nie ma zagrożenia, to można przynajmniej wskazać konkretne pomiary, które na obecny moment wskazują, że zdecydowanie większe prawdopodobnieństwo jest braku wpływu.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: