Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2006, 20:45   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Nikt ci takich nie da. Za krótko to działa, żeby profesjonalne badania robić.
Niech zrobią pomiar. Wg normy europejskiej promieniowanie nie powinno przekroczyć 100 mW/m^2 bądź SAR~ 2W/kg... (przy 1W/kg i ekspozycji 1h temp. tkanek wzrasta o 1*C).
Czeogś takiego będę się więc chyba trzymał.

Cytat:
Jak masz czas:
http://www.mtib.gov.pl/prezentacje/j...dania_2005.pdf

Jak przymierzałem się do kupna karty sieciowej bezprzewodowej, to jej moc nie mogła być większa niż właśnie 100 mW...

Poczytaj też to:
http://www.mos.gov.pl/1akty_prawne/r...nie/index.html
Zaraz poczytam, ale ten drugi materiał już budzi pewne wątpliwości - normy w roku 1998 i wcześniej, kiedy telefonia komórkowa dopiero u nas raczkowała raczej niewiele mają wspólnego z dniem dzisiejszym..

Cytat:
Myślę, że skutki tego wszystkiego będą widoczne dopiero w kolejnych pokoleniach...
No właśnie tego najbardziej się chyba obawiam..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2006, 21:04   #32
luminat
Gość

Data rejestracji: 12.12.2002
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie przesadzajcie juz z promieniowaniem od nadajników. Umieszczanie roznej masci nadajnikow na dachach bloków i szpitali to obecnie norma. Jakosc nikomu to nie szkodzi na zdrowie.
luminat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 21:07   #33
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...)Zaraz poczytam, ale ten drugi materiał już budzi pewne wątpliwości - normy w roku 1998 i wcześniej, kiedy telefonia komórkowa dopiero u nas raczkowała raczej niewiele mają wspólnego z dniem dzisiejszym..(...)
Nie przesadzaj, raczkowała to może w latach '70-tych... poza tym myślę, że obecne urządzenia są bezpieczniejsze niż te z lat 90-tych.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 21:11   #34
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
spoko andrzejj, wiem ze w tym wzgledzie ostroznosci nigdy za wiele
ale tez troche mnie trzesie, jak zbieze sie grupa ciemniakow i NIE BO NIE
NIE bedzie pradu we wsi, bo to diabel, NIE bedzie radia bo krowy mleak nie daja, NIE bedzie komorek, bo koguty nie pieja... niestety to fakty
moja sp. Babka opowiadla mi, jak plakala cala rodzina, gdy prad do chalupy jej pociagneli, ze zaraz bedzie pozar albo co gorszego - taka natura ludzka i w tej kwestii nic sie nie zmienia - gdy czegos nie mozemy dotknac i pomacac to temu nie ufamy...

wez np kwestie promietworczosci
elektrowni atomowych w polce nie ma i generalnie wszyscy sie z tego ciesza
a to, ze odpady z elektorwni weglowych maja wyzsze wskazniki promieniotworczosci niz odpady z elektrowni atomowych jakos nikomu nie przeszkadza (nie jestem teraz w stanie tego udowodnic zadnym linkiem - czytalem o tym pod koniec lat 90tych w Wiedzy i Zycie - zapadlo w pamiec, bo pisalem referat na biologie chyba z tego...)

sek w tym ze grupy oporu przeciwko wszystkiemu zawsze sie znajda
a nie sztuka sie opierac, tylko sensownie podchodzic do swiata
jesli mieszkancy danego bloku sie nie zgodza na maszt, to i tak on stanie na bloku obok albo ulice dalej
i bedzie jeszcze gorzej - bo promieniowanie pod antena jest mniejsze niz kilkaset metrow od niej (jezeli mialo by sie okazac za np. 50 lat ze ma jakis wplyw), a w dodatku pieniadze za dzierzawe gruntu/dachu poplyna do innej kieszeni
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2006, 21:28   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
spoko andrzejj, wiem ze w tym wzgledzie ostroznosci nigdy za wiele
ale tez troche mnie trzesie, jak zbieze sie grupa ciemniakow i NIE BO NIE
NIE bedzie pradu we wsi, bo to diabel, NIE bedzie radia bo krowy mleak nie daja, NIE bedzie komorek, bo koguty nie pieja... niestety to fakty
moja sp. Babka opowiadla mi, jak plakala cala rodzina, gdy prad do chalupy jej pociagneli, ze zaraz bedzie pozar albo co gorszego - taka natura ludzka i w tej kwestii nic sie nie zmienia - gdy czegos nie mozemy dotknac i pomacac to temu nie ufamy...

wez np kwestie promietworczosci
elektrowni atomowych w polce nie ma i generalnie wszyscy sie z tego ciesza
a to, ze odpady z elektorwni weglowych maja wyzsze wskazniki promieniotworczosci niz odpady z elektrowni atomowych jakos nikomu nie przeszkadza (nie jestem teraz w stanie tego udowodnic zadnym linkiem - czytalem o tym pod koniec lat 90tych w Wiedzy i Zycie - zapadlo w pamiec, bo pisalem referat na biologie chyba z tego...)
Wiem wiem, tu wszystko się zgadza..

Dlatego staram się jednak podchodzić do wszystkiego ostrożnie, ale też z rozsądkiem. Nie wszystko co nowe i nieznane jest bee, ale trzeba też brać pod uwagę, że wielkie firmy zdrowiem pojedyńczych ludzi się nie będą przejmować. Dlatego wszelki rozwój tak, ale pod warunkiem zachowania przynajmniej minimum norm i bezpieczeństwa.

Cytat:
sek w tym ze grupy oporu przeciwko wszystkiemu zawsze sie znajda
a nie sztuka sie opierac, tylko sensownie podchodzic do swiata
jesli mieszkancy danego bloku sie nie zgodza na maszt, to i tak on stanie na bloku obok albo ulice dalej
i bedzie jeszcze gorzej - bo promieniowanie pod antena jest mniejsze niz kilkaset metrow od niej (jezeli mialo by sie okazac za np. 50 lat ze ma jakis wplyw), a w dodatku pieniadze za dzierzawe gruntu/dachu poplyna do innej kieszeni
No właśnie to wiem i napisałem już wcześniej, że na chwilę obecną jest to dla mnie najpoważniejszy argument, żeby jednak się na to zgodzić..

Stary 14.07.2006, 00:46   #36
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez oddwor
[...] Pracowałem w firmie gdzie są nadajniki wysokich częstotliwości, moich dwóch kolegów z pracy nie miało takiego szczęścia jak ja - na białaczkę się umiera. [...]
Ile razy mocniejsze są te nadajniki od BTSów?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No co ty, naprawdę uważasz, że te setki, tysiące promieniujących nadajników w żaden sposób nie wpływa na ludzki organizm? [...]
Pokaż mi takie miejsce, gdzie są setki nadajników naraz, przecież ta moc się nie sumuje, jesteś jednocześnie w zasięgu zaledwie kilku, nieprawdaż?
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...]Co innego antena nadawcza. Tu cały czas powtarzam - niech mi ktoś da do ręki konkretne badania, a nie tylko mówi - przecież to nie szkodzi.[...]
Nie mam zamiaru się spierać, nie mam czasu na poszukiwania raportów i wyników, choć wiem, że są, bo czytałem kiedyś.

Dla mnie ta dyskusja zaczyna przypominać dysputę o istnieniu Boga - nie ma jednoznacznych dowodów na Jego istnienie, nie ma również dowodów przeciw.

Z mojej strony EOT.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2006, 03:53   #37
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czyta***322;em kiedy***347; o prote***347;cie we wsi, gdzie chciano postawi***263; przeka***378;nik blisko piekarni i ludziska m***243;wili, ***380;e nie mo***380;na, bo promienie chleb zatruj***261;! a jak chleb zatruj***261; to koniec z lud***378;mi

chwali***263; Pana jak si***281; ma przeka***378;nik na dachu, gorsza sprawa jak jest na bloku obok - kierunkowa antena ***347;wieci prosto po oknach.

ile si***281; dostaje trzymaj***261;c telefon przy uchu mam wra***380;enie, ***380;e niekt***243;rzy dostali za du***380;o
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2006, 08:20   #38
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Już nawet nie chcę myśleć co by było, jeśli obok mojego bloku ktoś chciałby wybudować zbiornik na chemikalia zawierający
tlenek diwodoru, ditlenek węgla no i silny środek E-300. Pewno na drugi dzień zobaczyłbym to w interwencji.
Przecież to tykająca bomba ekologiczna.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2006, 08:24   #39
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
oj tak podtlenek wodoru jest straszny! to w koncu glowny skladnik kwasnych deszczy! wyobraz sobie ze znajdowano go w guzach rakowych!
a, o zgrozo, dzis zobaczylem jego slady na balkonie!
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2006, 09:32   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Pokaż mi takie miejsce, gdzie są setki nadajników naraz, przecież ta moc się nie sumuje, jesteś jednocześnie w zasięgu zaledwie kilku, nieprawdaż?
hmm... Wrocław

Cytat:
Nie mam zamiaru się spierać, nie mam czasu na poszukiwania raportów i wyników, choć wiem, że są, bo czytałem kiedyś.
Tu nie o spór chodzi. Po prostu rzecz dotyczy bliskich mi osób, więc chce się o temacie dowiedzieć, jak najwięcej.

Stary 14.07.2006, 11:14   #41
Kris
Nikoniarz

Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...)
ile się dostaje trzymając telefon przy uchu mam wrażenie, że niektórzy dostali za dużo
he he he dlatego zawsze gadam przez zestaw słuchawkowy... przewodowy

Ale jest jeszcze jedna kwestia. Jest, niestety różnica pokoleniowa (sorry chłopaki ale taka prawda). Otóż, mi, zależy na tym, żeby mi jaj nie wypaliło, Wam może już nie zależeć.

Jak będę miał kiedyś dzieciaki, to może przestanę sam się troszczyć o swoje zdrowie (ale nie o ich zdrowie).

Jeszcze raz powtarzam: moim zdaniem efekty działania mikrofal komórkowych/sieci bezprzewodowych etc. odczują zapewne dopiero kolejne pokolenia...
Stary 14.07.2006, 11:55   #42
para
Guru

Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Jeszcze raz powtarzam: moim zdaniem efekty działania mikrofal komórkowych/sieci bezprzewodowych etc. odczują zapewne dopiero kolejne pokolenia...
Najlepiej się mówi rzeczy, których nie sposób udowodnić.

Pamiętam kiedyś oglądałem audycję o leku prof. Tołpy i jeden z lekarzy powiedział,
że w pewnych przypadkach ten lek może przyśpieszać raka (zamiast go leczyć),
a na to inny lekarz - w pewnych przypadkach sól kuchenna może przyspieszać rozwój komórek rakowych.
Stary 14.07.2006, 12:30   #43
Kris
Nikoniarz

para - du***380;o rzeczy w nadmiarze lub/i ***378;le zastosowane, szkodzi...

PS. To, co zacytowa***322;e***347;, to tylko moje przypuszczenia, hipoteza, kt***243;rej na dzie***324; dzisiejszy nie mo***380;na potwierdzi***263; ani zaprzeczy***263;...

Ostatnio zmieniany przez Kris : 14.07.2006 o godz. 12:36
Stary 14.07.2006, 12:44   #44
para
Guru

@Kristoferros - pewnie, że tej hipotezie zaprzeczyć nie można, bo zdanie z logicznego punktu widzenia nie ma sensu.
Jest zawsze prawdziwe. Bo nie napisałeś o jaki wpływ Ci chodzi (mogę się jedynie domyślać), że miałeś na myśli negatywny.
Bo wpływ jest zawsze: pozytywny, negatywny lub do pominięcia.

Ostatnio zmieniany przez para : 14.07.2006 o godz. 12:46
Stary 14.07.2006, 13:02   #45
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak jak wszystko odbiegajaco od srodowiska naturalnego tak i fale telefoni komorkowej, radja czy sieci W-Lan szkodza, w niklym stopniu ale jednak. Dlatego ze to jeszcze nowosc to ludzie sie dalej boja o konsekwencje. Nikt nie bojkotuje dzinsow pomimo iz zbyt ciasne moga powodowac bezplodnosc u mezczyzn, nikt nie protestuje przeciw budowie sieci energetycznych a to wlasnie one najardziej podnosza poziom promieniowanie elektro-magnetycznego, wszyscy ogladamy telewizje pomimo iz obraz odswiezany z czestotliwoscia 50Hz jest szkodliwy dla wzroku. Strach przed promieniowaniem komorek bedzie do momentu az pojawi sie nowe "niewidoczne" zagrozenie - bo to wlasnie tych niewidocznych zagrozen (jak sie wypowiadal pewien psorek to wlasnie te zagrozenia dawniej nazywano demonami) czlowiek boi sie najbardziej.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: