![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
komp na ruter - konfiguracja
Chlopaki (tudziez dziewczyny
![]() musze zlozyc kompa na ruter chwilowo mam 250 zl (moze byc troche wiecej) oczywiscie musi byc to atx musi udzwignac na poczatek freesco z hdd + apache + poczta + ftp + sklep docelowo debian z takim samym skladem posiadam flopa dysk 160 mega ![]() musze miec [w ramce propozycja i cena] plyte [PC Chips M754 (zintegrowana grafika tnt2, LAN, muza, USB) 130zl] procek [PII celeron ppga 433-533MHz 55-80zl] ram [128 MB 83zl] obudowa [75 zl z zasialaczem 300W] czy cos mozecie powiedziec o tej konfiguracji co to za plyta bo przyznaje sie ze sie nie spotkalem wczesniej z tym produktem mam do wyboru kilka innych plyt ale wtedy dochodzi grafika do ceny dzieki za wszelkie sugestie i opinie
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja mam kompa na sprzdaz
p2 233 Mhz 48ram plyta glowna (nie wiem ale na chipsecie intela komp jest Siemens Nixdorf) Matrox G200 8MB AGP karta dzwiekowa - YAMAHA 2,1 GB dysk albo 1,2 GB dysk fdd zasilacz 200W + obudowa LAN - 3com 10/100 ile dasz za niego ![]() WYSTARCZY NA ROUTER. ps.mam jeszcze jeden p 133 pod niego plytka 48ram 1,2hdd flop 200w + obudowa do tego mam 2 monitory Bridge 15" i Siemens NIxdorf 15".Moj tata chce za ten pierwszy 100zl, a za drugi troche wiecej - mam sie dogadac ![]()
![]() |
#3 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
heh gdybym wiedzial wczesniej to dalbym ogloszenie ze chce cos kupic ale ja wczoraj wieczorem sie o tym dowiedzialem i dzisiaj powinienem juz to kupic
nie moge znalezc niestety informacji o tej plycie znalazlem tylko kilka wzmianek na liscie dyskusyjnej
![]() |
![]() |
#4 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
No coż mam taką płytę (M754LRT+). Nie nakrzekam za bardzo. Sprawuje się bezproblemowo. Grafika to owszem TNT2 ale Alladin. Sieciówka (RJ45) to SIS 900. Muza to CMedia CMI8738. 1xCOM, 1xLPT, 2xUSB 1.1, czujnik temp. CPU i 2xprędkości wiatraka.
Są dwie wersje płyty PCB v1.x i PCB v3.3. Tutaj są instrukcje http://www.pcchips.com.tw/manual/man...odule_id=1,5,7 Tak mi się przypomniało, gdybyś ją brał to nie zapomnij o zaślepce na tył obudowy bo inaczej prawdopodobnie czeka cię cięcie i wiercenie. Muza ma 4 wyjścia, a sieciówka jest zaraz koło usb.
Music Is Expression - Trance Is Life Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6 ![]() Ostatnio zmieniany przez Blaze : 05.08.2003 o godz. 18:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Postaw tam odrazu debiana albo pld,, ale z tym dyskiem to zdecydowanie zamało, wprawdzie pld pójdzie i ten router będzie działał, ale może bez przesady, wykombinuj troche więcej i daruj sobie fresco.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
juz kupione oczywiscie nie obeszlo sie bez problemow - dwie plyty testowalismy dopiero druga dzialala ok - potem byly jaja z pamieciami i niestety w nocy tez padla jedna kosc
ps zaraz napisze reszte musze cos sprawdzic ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja mam zainstalowane w servie mniejwiecej to co ty + huba DC i odpalone na pentium 166mmx + 48 ram i 4gb twardego - i smiga
komp kosztowal mnie moze 100zl kasy i kilka piw w stosunki do poprzedniej konfiguracji (pentium 120 + 16 ram + 850mb twardego) nie widze zadnej roznicy w dzialaniu systemu, przyspieszyly jedynie operacje dyskowe (no bo twardziel sporo szybszy - stary twardziel + nowy proc i ram - zero przyspieszenia) linuch to nie winda - porzadny serv i na 486 bedzie ci dzialal |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
ok juz wszystko dziala teraz tylko instalacja pakietow i zabawa w konfiduracje
@BAS - gdyby to ode mnie zalezalo to posadzilbym tam debiana ale i tak na razie wole freesco tam postawic i niech to dziala potem jak sie juz naucze troche (w pazdzierniku najprawdopodobniej postawie jakis serwerek z debianem wlasnie) to potem moge i na tym sdi pokombinowac z debianem @BLAZE hehe zaslepki niestety nie bylo i nie obeszlo sie bez ciecia ![]() a obecnie tak to wyglada plyta - PC Chips M754 procek PII celeron 466 ram 64 MB (pc 100) obudowa - zasilacz 250 W - nowka funkiel nie smigana tak mi sie podobala ze juz chcialem kupic dla siebie ale na drugi dzien byla juz troche drozsza hehe kolesie dopiero rozkrecaja interes i sami nie wiedza co po ile bedzie wiatrak - spory wolnoobrotowy nowka to jest ze starego kompa dysk - 160 mega Caviar WDAC2170 - byc moze bedzie cosik wiekszego pozniej flop - jeszcze nie ma ale bedzie tak w razie czego :d wlasnie zabralem sie za ssh i putty potem apache nastepnie proftpd a na koniec poczta (chyba communigate pro - bo potrzebuje dostepu z www a nie moge znalezc opisu jak to dorobic np do exima, poza tym musi byc ssl) ok zmykam ide powalczyc z tym troche
![]() |
![]() |
|
|