Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.07.2004, 12:07   #16
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz pewnie XP. Musisz ustawić w panelu sterowania układ klawiatury na polski programisty bo pewnie masz sam polski. Mój mail kodziu13@o2.pl - jakbyś mógł to prześlij mi ten skin.
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.07.2004, 12:12   #17
Macio.Men
The Division Bell

Data rejestracji: 15.07.2002
Macio.Men zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Usuń wszystkie inne układy i zostaw sam Polski programisty, nie powinno się już przestawiać.

pozdrowienia

Kazimieła mówi: Ten temat śmiełdzi!
Macio.Men jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 12:46   #18
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie pamietam jak wlaczyc tryb przestawiania, ale jak juz ci sie sam wlaczyl i klawiatura sie zmienila to przestawia sie jesli nacisniesz na raz ctrl i shift - usuwania ukladow klawiatury nie polecam bo nigdy nie wiadomo kiedy moga sie przydac [u mnie w pracy dosc czesto] a szukanie plyty [wiecie gdzie lezy naturalnie?] jest czyms czego lepiej uniknac

co do wodotryskow na pulpicie - kazdego kiedys to trafia i wiekszosci przechodzi - dziwna to moda, i najczesciej bawia sie w to ludzie ktorzy maja duzo lub za duzo wolnego czasu [tez tak chce] bo uzytkowych walorow to ma niewiele a i natlok mrugajacego badziewia szybko staje sie meczacy

wszystkim jednak zainteresowanym tematem glebiej polecam Samurize - ten system jest naj naj naj naj naj - jednak radze przeczytac dokumentacje

jesli ktos ma ochote na kompletna zmiane wygladu to zostaje aston lub litestep - tu radze dokumentacje przeczytac trzy razy i trzy razy sie zastanowic
Stary 11.07.2004, 14:38   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Masz pewnie XP. Musisz ustawić w panelu sterowania układ klawiatury na polski programisty bo pewnie masz sam polski. Mój mail kodziu13@o2.pl - jakbyś mógł to prześlij mi ten skin.
Prześlę Ci tylko powiedz mi, o który Ci chodzi (wystarczy, że podasz numer posta, w którym go wkleiłem). Jeśli chodzi o układ klawiatury to zawsze mam standardowo polski programisty, ale czasami (choć rzadko) nagle się coś zmienia.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 14:38   #20
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
...A właśnie - ustawiłeś sobie pogodę dla swojego miasta, można wiedzieć, jak to zrobiłeś? Bo w SysMetrix nie było sprawy, odpowiedni serwer był nawet na liście. Ale tutaj? Chyba, że jakiś gotowy znałeś i po prostu go tam wklepałeś
skorzystalem z adresu podanego w tym programie - www.weather.com
na gorze wpisz nazwe swojego miasta (bez polskich znakow), czyli Wroclaw i GO
klikasz w wynik i spojrz na adres, a wyglada on tak...
.../outlook/travel/local/PLXX0029?from=search_city
i juz widac jaki kod masz wpisac - PLXX0029
Dołączone obrazki
File Type: png pogoda.png (20.6 KB, 110 oglądane)

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 14:38   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez macio.men
Usuń wszystkie inne układy i zostaw sam Polski programisty, nie powinno się już przestawiać.

pozdrowienia
Tylko kurcze, ja tak od początku zrobiłem, bo inne nie są mi potrzebne. No ale nic, już jest dobrze i do następnego razy powinno być

Stary 11.07.2004, 14:49   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie pamietam jak wlaczyc tryb przestawiania, ale jak juz ci sie sam wlaczyl i klawiatura sie zmienila to przestawia sie jesli nacisniesz na raz ctrl i shift - usuwania ukladow klawiatury nie polecam bo nigdy nie wiadomo kiedy moga sie przydac [u mnie w pracy dosc czesto] a szukanie plyty [wiecie gdzie lezy naturalnie?] jest czyms czego lepiej uniknac
Płytę mam zawsze pod ręką, ale też nie będę usuwał na siłę czegoś, co może się przydać. Dzięki za skrót Podejrzewałem, że coś takiego instieje, bo z minutę wcześniej jakiś kot (a przyszedł jakiś i zaczął się łasić ) przeszedł mi się po klawiaturze i mógł coś ponaciskać. Będę pamiętał

Cytat:
co do wodotryskow na pulpicie - kazdego kiedys to trafia i wiekszosci przechodzi - dziwna to moda, i najczesciej bawia sie w to ludzie ktorzy maja duzo lub za duzo wolnego czasu [tez tak chce] bo uzytkowych walorow to ma niewiele a i natlok mrugajacego badziewia szybko staje sie meczacy
Ja akurat lubię ładnie wyglądający komputer, chociaż nie lubię zagraconego pulpitu. Trzy ikony (Mój komputer, Dokumenty i Kosz) to maximum. Jedyna dodatkowa rzecz, którą mam na stałe to ten dodatkowy pasek wyświetlany u góry, który kiedyś Ci polecałem. Od kiedy go pierwszy raz zainstalowałem, już na stałe ze mną został i tylko raz zmieniłem program, bo ten pierwszy miał już za dużo błędów (a nie jest uaktualniany) i jego użytkowanie zaczęło być męczące.

A co do innych rzeczy to zaczęły się wakacje, z dziesięć dni będę siedział w domu zanim gdzieś wyjadę (zgrupowanie karate, a potem już do pracy na dwa miesiące), więc chwię się mogłem tym pobawić. Chciałem to też zrobić, zanim przeinstaluję Windowsa, co zaraz zamierzam zrobić (żeby potem już sobie swieżego systemu nie zaśmiecać). Na stałe co najwyżej zostawię sobie kalendarz z zaznaczonymi konkretnymi datami, bo to mi dość często jest potrzebne.

Cytat:
wszystkim jednak zainteresowanym tematem glebiej polecam Samurize - ten system jest naj naj naj naj naj - jednak radze przeczytac dokumentacje
Samurize jest bardzo dobry, ale jak słusznie zauważyłeś, jego użytkowanie wymaga trochę wiedzy. Na razie miałem do niego dwa podejścia, obydwa nieudane, ale bardzo możliwe, że kiedyś spróbuję raz jeszcze. Program ma ogromne możliwości, ale trzeba go dobrze poznać, żeby móc je wykorzystać.

Cytat:
jesli ktos ma ochote na kompletna zmiane wygladu to zostaje aston lub litestep - tu radze dokumentacje przeczytac trzy razy i trzy razy sie zastanowic
Tymi programami też się bawiłem (do tego dorzuciłbym jeszcze Talisman), ale to już jest jak dla mnie za daleko idąca ingerencja. Może i są dodatkowe ciekawe opcje, ale mi za bardzo brakowało podstawowego menu dostępnego po przyciśnięciu prawego przycisku mysz, żebym mógł dłużej w ten sposób pracować. Jakkolwiek jednak programy są ciekawe i na pewno mają swoich zwolenników.

Z ciekawostek polecam stronę:

www.devilindisguise.tk

Wczoraj ją znalazłem i znajduje się tam jakiś program/archiwum, które podobno samo zmienia cały wygląd Windowsa. Sam dokładnie nie wiem, jak do działa. Screeny znajdują się na stronie i wyglądają dość ciekawie. Sprawdzę do dzisiaj, jak zrobię już kopie wszystkich potrzebnych mi danych (żebym w razie jakiejś awarii nie bawił się już w odzyskiwanie systemu, tylko zrobił format i wziął się za stawianie wszystkiego od nowa), może będzie to coś ciekawego. Gorzej, że wymaga to Windowsa z SP1, którego ja nie mam (nawet sobie wczoraj ściągnąłem, ale z wiadomych niestety powodów, nie mogłem zainstalować...). No, ale może zadziała. Sprawdzę i dam znać.

Stary 11.07.2004, 14:52   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
skorzystalem z adresu podanego w tym programie - www.weather.com
na gorze wpisz nazwe swojego miasta (bez polskich znakow), czyli Wroclaw i GO
klikasz w wynik i spojrz na adres, a wyglada on tak...
.../outlook/travel/local/PLXX0029?from=search_city
i juz widac jaki kod masz wpisac - PLXX0029
A no fakt, proste i działa - dzięki

Jeszcze jedno, wiesz może, co oznacza po polsku: Dew Point? Znam angielski dość nieźle, ale do tego nie mogę dojść.

Stary 11.07.2004, 14:59   #24
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chodziło mi o post 12.
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 15:07   #25
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A no fakt, proste i działa - dzięki

Jeszcze jedno, wiesz może, co oznacza po polsku: Dew Point? Znam angielski dość nieźle, ale do tego nie mogę dojść.
Dew to rosa, ale Dew Point... nie wiem jak to tlumaczyc

Stary 11.07.2004, 15:09   #26
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez kodziu
Chodziło mi o post 12.
No ok, dobrze, że napisałeś, bo myśłałem, że 13. Ale w takim razie posłużę się linkiem, bo zegarków, równie fajnych jest nawet więcej :

http://www.adamdorman.com/

Polecam zwłaszcza Oriental24h (http://www.adamdorman.com/rainmeter_skins.php) i byłbym wdzięczny, gdybyś, jeśli uda Ci się to rozgryźć, powiedział mi, jak do cholery odczytuje się na nim godzine Już widzę, że zamiast 12 są tam zaznaczone 24 godziny i w czasie doby wskazówka godzinowa tylko raz okrąża tarczę, ale nie mogę jeszcze dojść do tego, jak odczytuje się minuty

Stary 11.07.2004, 16:50   #27
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Hmmm, zapisywałem sobie różne dane, między innymi przejrzałem różne skiny do podanych wyżej programów i zostawiłem tego trochę pootwieranego, bo już nie odinstalowywałem wiedząc, że zaraz będę system przeinstalowywał. Muszę przyznać, że trochę się zdziwiłem po zrestartowaniu systemu. Daję screena, jak nie powinien wyglądać pulpit ;
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-hmmm.jpg  

Stary 11.07.2004, 17:49   #28
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zna ktos z Was moze jakies ciekawe themepacki do Astona ? Bo na stronie domowej nie znalazlem nic interesujacego.
Dzisiaj sobie go zainstalowalem i jesetem zadowolony - wszystko dziala jak powinno a nawet mam wrazenie ze troche jakby szybciej.

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 17:55   #29
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez zuk4u
Zna ktos z Was moze jakies ciekawe themepacki do Astona ? Bo na stronie domowej nie znalazlem nic interesujacego.
Dzisiaj sobie go zainstalowalem i jesetem zadowolony - wszystko dziala jak powinno a nawet mam wrazenie ze troche jakby szybciej.
http://www.skinz.org/skins.phtml?cat...467bcb5dd190d5

poszukaj tez moze na www.wincustomize.com

Stary 11.07.2004, 18:39   #30
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Yankee: dzieki za linka

Ze tez nie da sie ustawic SysMetrixie zeby pokazywal temperature w Lodzi.. ehh

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post