![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
AsusA7V600Via KT600 a SOLTEK KT600 RL
Nie wiem co wybrac, mam dylemat
Asus: Dobra płyta,stabilna ale oemy DDRAM cos nie chca chodzic tylko markowe, no i dzwiek jest nie wyrazny mimo ze 6-kanalowy, cena 401 Soltek:Rowniez dobra plyta, dobra do podkrecania, oemy czy markowe DDRy chodza, dzwiek AC 97 jak dla mnie dobry ( mam Soltka 75KAV KT133 i jest ok) cena: 329 Co Sadzicie o tym....jakies podpowiedzi, wskazowki Ostatnio zmieniany przez Voytek : 31.05.2004 o godz. 13:05 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
OK Dzieki.....przegladne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zlotowicz
![]() |
Nie ma za co.
Aha, a jaki masz sprzęt i co masz zamiar na tym pc robic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Z tego co piszesz to widac, ze bardziej pasuje ci Soltek
![]() Ale jakby nie bylo to Asus jest chyba lepsza firma. Chociaz teraz wszystkie plyty na kt600 maja podobne mozliwosci. Sam mam zamiar kupic plyte na kt600. Byc moze nawet jutro. I dla siebie wybralem Epox 8KRAI. A sugerowalem sie cena, kosztuje cos kolo 260 zeta wiec nie jest droga i ogolnie na jak przegladalem rozna fora to nikt na nia nie narzekal. Natomiast ten model co wymienil epol to spotkalem sie z opinia, ze juz go nie mozna dostac, czy tez kupienie tej plyty graniczy z cudem.I w sumie jak przegladalem pare sklepow internetowych to go nie bylo a jest to model troche lepszy od tego co zamierzam kupic.Zaraz jeszzce musze zobaczyc czym on tam sie dokladnie rozni. Na tomshardware chyba widzialem test plyt na kt600 i EPOXa 8KRA2I bardzo dobrze wypadl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Obecnie dokupiłem AMD Duron 1800 MHz Applebred....no i chce kupic plyte juz na DDR-ach Zostanie u mnie grafa Gainward GeForce4 440 64MB ,dyski Seagate 60 GB 7.200 ATA/100, IBM DeskStar 40 GB ATA100,DVD Liteon,nagrywara Liteon. A pc wykorzystam i do grania i do obrabiania baz danych w MS Access |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
[QUOTE=Weron]Z tego co piszesz to widac, ze bardziej pasuje ci Soltek
![]() Ale jakby nie bylo to Asus jest chyba lepsza firma...... __________________________________________________ _______________ ....now wlasnie nie da sie ukryc, ze pasuje mi bardziej Soltek - cena, obsluga pamieci oem-owych, ale tez slyszalem i czytalem (juz) na stronie in4 o Asusie. Roznica cenowa jest ok 90 zl......tylko zastanawia mnie ta pamiec (Oem-markowe)no i ciasne ustawienie miejsc na pamiec i agp grafy w Asusie. Mam troche przytegawa grafe.....i nie wiem jak by to pasowało..... Ostatnio zmieniany przez Voytek : 31.05.2004 o godz. 16:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Co do pamieci to fakt, ze moze byc ciezko.
Kumpel ma asusa czy tez abita.Nie pamietam teraz. W kazdym badz razie jak dokupil sobie pamiec to mu pokazuje tylko polowe i zamiast 128 ma 64, a u drugiego to w ogole jakies konflikty byly, zwiechy itp. Ja w chwili obecnej mam stara plyte gigabyta, 2 kosci po 128, jedna na 100, a druga na 133 i zero problemow.Dlatego teraz bym tez lyknal nowszego gigabyta ale pisali w jakims serwisie, ze strasznie model na kt600 gigabytowi sie nie udal. Wiec biore epoksa , a pamiec wezme kingstona.Chociaz tez bym wolal wziasc jakies oemy. Ale sie troche boje. ![]() W ogole przy wyborze plyty to nalezy patrzec na rozne rzeczy np wejscia ide. Niektore maja u gory a nie ktore na dole i to tez moze przeszkadzac. Strach cos wybrac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zlotowicz
![]() |
hhhmmm, to na pewno będziesz chciał proca kręcić. Lepiej kup sobie kości pamięci markowe, polecam TwinMOSa na kościach M.Teca lub TwinMOSa.
Wszystkie płyty na kt600 mają ten sam feler, czyli dzielnik fsb/agp/pci. A jak Ci się sprawuje ten Gainward GeForce4 440 64MB? Masz go 128-bitowy? Na jakich pamięciach i jak się kręci? Zamierzam jutro takiego kupić używanego. Czy cena 150zł za niego to dużo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Co do wyjscia na TV to tez nie ma problemow typu: czarnobiały obraz,migotanie i brak ostrosci obrazu, A co do ceny (150zl)to wydaje mi sie troche za duza jak na używana grafe. To juz w Komputroniku podstawowy GeForce4 440 64MB kosztuje 189 zl. Ale moze decuduje kto jest porducentem.Ja kupujac ja 2 lata temy w box zaplacilem 695 zl....prawde mowiac zaplacilem za firme i pospiech Cytat:
Z drugiej strony nie chce wtopic 400 zeta..... Ostatnio zmieniany przez Voytek : 01.06.2004 o godz. 13:59 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zlotowicz
![]() |
No to ja kupiłem troszke innaczej wyglądającą. Z tą róznicą że mam pamięci 128-bit 64MB DDR, chłodzenie pasywne (sam adiator na rdzeniu), pamięci Infineona 3,6 ns (bez radiatorow, ale podobno się kręcą super).
W sirius.pl jest model, ale 64-bitowy za 258zł. A to moja tylko, że ja nie mam SE http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3647 Myśle że się opłaciło, zobaczymy w praniu ![]() Ostatnio zmieniany przez epol : 01.06.2004 o godz. 18:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
A może EPOX 8RDA+ (rev. 2.x) ?? na nForce 2
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
ja miałem możliwość przetestowania jej (stanowczo za krótko) jednak mam o niej dobrą opinię jakie jest Twoje zdanie?
![]() |
![]() |
#14 |
Zlotowicz
![]() |
hhhmmm... co by tu napisać.
Fajna sprawa jest z wbudowaną kartą POST, która nie raz mi już pomogła. Sieciówka śmiga, aż miło. Karta dźwiękowa też gra ładnie, sama wykrywa rodzaj sprzętu podłączonego do wyjść/wejść (czasami się pomyli, ale to można zaraz skorygować). Posiada rózne funkcje emulacji. Procek kręci się spoko. Zmiana mnożnika (co 0,5x), magistrali fsb, napięcia na CPU, pamiętkach i chyba grafie w BIOSie. Timmingi pamięci można ustawić chyba wszystkie możliwie. Oprócz tego na zworce fsb: auto, 133, 166, 200 i chyba 100. BIOS fleszuje się z poziomu Windy. Można władowac sobie tepetke w BIOSie na powitanie. Kontrolera SerialATA nie miałem okazji testować. Osobom, które chca montować WC może brakowac dziur wokół socketa. Z płyty jestem zadowolony. W pudle miałem wszystko co jest potrzebne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Ja mam Asusa A7V8X-X na KT400 i uważam że jest super płytą. Po moim zakupie tą płytę kupiło 4 kumpli i sobie chwalą, więc brałbym na Twoim miejscu Asusa. Ale jeżeli szkoda Ci kaski to na Twoim miejscu zainwestowałbym w Epoxa na KT600 bo jest tani i ma obsługę SATA i chyba dźwięk 6cio kanałowy. A co do tego, że Asus nie widzi niemarkowych pamięci to bym się tym nie zrażał tylko kupił na Twoim miejscu markowe ramy. Nie są dużo droższe od noname'ów
![]()
![]() |
|
|