Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Moja winda to:
Oryginał - pomyślnie zweryfikowany przez M$ 12 24.49%
Oryginał - nie przeszedł weryfikacji M$ 1 2.04%
Pirat - przeszedł weryfikację M$ 23 46.94%
Pirat - nie przeszdł weryfikacji M$ 13 26.53%
Wszystkich głosów: 49. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2005, 09:49   #46
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
A jezeli dobrze kojarze - to weryfikacje przechodzi suma kontrolna generowana przez numerek instalacyjny widy + numerek generowany przez plyte glowna (nawet nie wiem czy inne komponenty tez, ale chyba nie) i ten numerek instalacyjny jest glownym powodem klopotow
To dotyczy tylko procesu rejestracji windy. Jak masz VLK (corporate) to wogóle nie dotyczy.
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 )

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2005, 09:54   #47
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja mam legalną windę, dobrze pamiętasz, mam też jedną legalną a rebours, i z tą się napociłem co niemiara.
Stary 11.03.2005, 11:32   #48
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
To dotyczy tylko procesu rejestracji windy. Jak masz VLK (corporate) to wogóle nie dotyczy.
My tutaj dyskutujemy o weryfikacji legalności windy: a to jest zupełnie inna para kaloszy... 8 )
Co dla mnie oznacza weryfikacje sumy kontrolnej - dobrze mysle ?
No bo jak sprawdzaja, a raczej co?
Wg. mnie wlasnie sume kontrolna generowana przez MoBo+nr. windy. ?
W ten sam sposob sa sprawdzane o ile dobrze zauwazylem,(BSA) programy instalowane w firmach.
Program sprawdza sumy kontrolne i wpisy rejestracyjne w rejestrze windy i programie.
PS: i wlasnie stad wiedzieli, ze M$ uzyl pirata byl wpis w programie crackera (BBB) ktory uaktywnil program
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 12:57   #49
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@yahol, to chyba niedokładnie tak, zapodałem M$-owi trzy różne seriale i wszystkie przeszły test, a przecież mobo za każdym razem było to samo.
Stary 11.03.2005, 13:55   #50
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@yahol: powtórzę się: to o czym piszesz służy jedynie celom rejestracji produktu. Niedotyczy więc VLK (corporate) - bo one nie wymagają rejestracji.
Weryfikacja autentyczności służy (moim zdaniem) sprawdzeniu czy produkt z (np. Twoim) kluczem faktycznie zaistniał na rynku - a więc czy jest autentyczny czy podróba. 8 )
Stary 11.03.2005, 19:34   #51
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_

Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok).

I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac.
Stary 11.03.2005, 19:44   #52
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez mr_spock
esem - ten plik o ktorym wczesniej pisalem do nie "dll", tylko "dl_" a dokladnie tsappcmp.dl_

Chce zintegrowac SP2 z xp, znalazlem opis jak to zrobic, ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Tego pliku (wczesniej wymienionego) nie mozna skopiowac z plyty i teraz, czy powinienem go sztucznie zrobic i tak nazwac (jego zawartosc nie ma znaczenia, bo i tak podczas instalacji nie mozna go odczytac) czy zostawic tak jak jest, bez niego (ale czy potem instalator sie nie wysypie z powodu fizycznego praku pliku). Czy tez zorganizowac dzialajacy (ale po co, jesli instalowalem setki razy bez tago pliku i zawsze bylo ok).

I jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic jaka mam wersje XP (Retail, OEM, Corporate ?) bo podobno podcza nagrywania juz zintegrowanego Xp trzeba to wpisac.
1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )
Stary 11.03.2005, 19:55   #53
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez esem
1.Plik którego Ci brakuje zawsze możesz od kogoś dostać i wstawić do instalki bądź póżniej rozpakować poleceniem expand,
2.O wersji windy decyduje klucz, jaki wstawisz - taką masz,
2.OEM czy BOX nie ma tu nic do rzeczy. Czyli jak masz pudełko to jest BOX a jak nie masz to jest OEM: nie wiem jaką kupywałeś (?) 8 )
1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic
Stary 11.03.2005, 20:06   #54
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez mr_spock
1. no tak, ale jak juz nagram plytke to pozamiatane... a chodzi o to, ze nie wiem czy go tam dac czy nie. tak dla scislosci, to wszystki pliki w folderze na plycie koncza sie "_" wiec to bedzie pewnie dll.
2.No tak, nie pomyslalem. Ale dalej nie wiem jak moge to sprawdzic
1.Spróbuj ten plik rozpakować, jak się ropakuje to jest O.K. Jak nie to go podmień na dobry (w instalce).
2.Sprawdż na kluczu do VLK i na kluczu do nieVLK: będziesz znał odpowiedź. 8 )
Stary 11.03.2005, 20:21   #55
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@zetoxa - mi z linku esem'a przy sprawdzaniu na 2k3 wywalilo ze wersja windy nie jest kompatybilna czy obslugiwana... a nawet na ogniomurku otworzylem jej dostep czasowy... eh, moze moje zabiegi zapobiegajace wyaktywowaniu sie windy poszly za daleko 8 )
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 20:57   #56
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

... dziwne nimal, mnie przed "modyfikacją" seriala od razu wyskoczył komunikat jak u mr_spock'a, nie było nic o niekompatybilności windy.
Stary 11.03.2005, 21:01   #57
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ojej mam "ilegal" xp
niech mnie ktos przytuli

błahahahaa
kontestator jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 21:06   #58
mr_spock
Merry F****** Christmas

ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo
Stary 11.03.2005, 21:18   #59
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez mr_spock
ok, wiec czy zrobi mi ktos prezent na dzien dziecka i wyciagnie plik TSAPPCMP.DL_
Powinien byc w folderze \i386 na plycie
wazy jakies 25KB
znalazlem w necie TSAPPCMP.DLL, ale wazy 2X tyle, wiec to chyba nei jest to samo
Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )
Stary 11.03.2005, 22:43   #60
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez esem
Odezwij się na moją krzynkę to Ci wyślę (nie znam adresu). 8 )
Bog zaplac

Twoje uprawnienia: