![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Azureus - po uruchomieniu strasznie zwalnia neta [ping onet.pl 1432ms]
Witam serdecznie posiadam najnowsza wersje programu do obsługi torrentów Azureus i po uruchomieniu wyraźnie zwalanie mi internet. Gdy wchodze na jakieś strony to trzeba czekać na każda z 30 sec.
Pingowałem www.onet.pl i wyszło mi ok 1472 ms ![]() Program przeinstalowywałem ... ale to nic nie dało. Posiadam najnowszą jave suna, Windows XP SP2 PL + Nod32 jako Antywirus. Skanowałem Ad-aware 1.05 Professional + najnowszy plik referencyjny znalazł 10 czegoś tam, ale niestety program pozostał nadal. W domQ sprawdze jeszcze komende "netstat" i zobacze co jest wysyłane z mojego kompa bo teraz siedze w szkole i przypomniało mi się właśnie ![]() Przelece w domQ jeszcze antywirusem. Spróbuje zamontować jakiegoś Fireweila. Przelece jeszcze raz Ad-aware. Przeinstaluje może Jave (ale to chyba nie o nią chodzi). Zainstaluje w innej lokalizacji np. na dysku D bo jak przeinstalowałem to ustawienia zostały (zauważyłem przez limit pobierania i wysyłania który został określony niestandardowo). Nie chce zmieniać klienta torrent, ponieważ ten mi się podoba i ma bardzo dobry wygląda oraz zarządzanie wieloma torrentami ![]() Pozdro PiTERNIEL odezwe się jak wróce i porobie to co wyżej napisałem, a tak to może jakieś sugestie co do problemu.
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Air możesz podać linka bo własnie mi się kończy lekcja i nie mam czasu na googlarke ![]() Pozdro --==EDIT==-- Na stronie Azora znalazłem ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 22.09.2004 o godz. 09:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Ogranicz upload w Azorku i powinno pomóc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Cytat:
Wole sprawdzonego Sygate |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.
Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
Widać ten typ tak ma ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|