Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.09.2004, 09:05   #1
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Azureus - po uruchomieniu strasznie zwalnia neta [ping onet.pl 1432ms]

Witam serdecznie posiadam najnowsza wersje programu do obsługi torrentów Azureus i po uruchomieniu wyraźnie zwalanie mi internet. Gdy wchodze na jakieś strony to trzeba czekać na każda z 30 sec.

Pingowałem www.onet.pl i wyszło mi ok 1472 ms a po wyłączeniu od razu spada pin 1200, 800, 200, 100, 23 ms bez włączonego Azora.

Program przeinstalowywałem ... ale to nic nie dało. Posiadam najnowszą jave suna, Windows XP SP2 PL + Nod32 jako Antywirus.

Skanowałem Ad-aware 1.05 Professional + najnowszy plik referencyjny znalazł 10 czegoś tam, ale niestety program pozostał nadal. W domQ sprawdze jeszcze komende "netstat" i zobacze co jest wysyłane z mojego kompa bo teraz siedze w szkole i przypomniało mi się właśnie .

Przelece w domQ jeszcze antywirusem.
Spróbuje zamontować jakiegoś Fireweila.
Przelece jeszcze raz Ad-aware.
Przeinstaluje może Jave (ale to chyba nie o nią chodzi).
Zainstaluje w innej lokalizacji np. na dysku D bo jak przeinstalowałem to ustawienia zostały (zauważyłem przez limit pobierania i wysyłania który został określony niestandardowo).

Nie chce zmieniać klienta torrent, ponieważ ten mi się podoba i ma bardzo dobry wygląda oraz zarządzanie wieloma torrentami no i jest po polsku.

Pozdro PiTERNIEL odezwe się jak wróce i porobie to co wyżej napisałem, a tak to może jakieś sugestie co do problemu.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.09.2004, 09:11   #2
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2004, 09:15   #3
Piterniel
Cichy mod

Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.
No tak, ale nie miałem takich problemów wcześniej
Air możesz podać linka bo własnie mi się kończy lekcja i nie mam czasu na googlarke

Pozdro

--==EDIT==--

Na stronie Azora znalazłem

Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 22.09.2004 o godz. 09:19
Stary 22.09.2004, 10:39   #4
Victorek
Nadszyszkownik

Data rejestracji: 27.09.2002
Victorek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ogranicz upload w Azorku i powinno pomóc
Victorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2004, 11:03   #5
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2004, 11:18   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez raptor123
Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło

zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy
Stary 22.09.2004, 14:03   #7
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy
To coś to mam wyłączone
Wole sprawdzonego Sygate

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2004, 15:12   #8
Piterniel
Cichy mod

Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.

Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe
Stary 24.09.2004, 22:48   #9
Piterniel
Cichy mod

Cytat:
Napisany przez Piterniel
Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.

Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe
A więc probelm polegał na pobieranie jednoczesnie plików wielu np. 3-5 "Force Pobieranie" wtedy rwie neta, a tak jest spoko.

Widać ten typ tak ma ;]
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: