Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   B16 wylądował (https://forum.cdrinfo.pl/f5/b16-wyladowal-65600/)

czero 25.05.2006 21:05

wg mnie troszke za duzo szumu jest w okolo tej pielgrzymki papieza do Polski.
Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek byl taki szum podczas przylotu Jana Pawla do Polski (chodzi mi o odwolywanie zajec w szkolach oraz zakaz sprzedazy alkoholu). Nie rozumiem tego...

adax 25.05.2006 21:22

Masz rację też to zauważyłem. :>

ed hunter 25.05.2006 21:53

to jest najlepsza mina Benedykta 16, cho***263; jest wiele innych niez***322;ych :D

http://www.kalwaria-zebrzydowska.pl/...Z_BENEDYKT.jpg

Sunna 25.05.2006 22:41

Co do sposobu przemowu naszego kwaczora. Zauwazylem ze wielu ludzi z pis'u i koalicji ma problemy z podstawowym jezykiem polskim. Najczestszy blad to wymowa koncowek, zamiast -ą mowia -om (tak panie gosiewski). (som, mówiom, itd).

Co do szumu - za duzy, ale coz, trzeba budowac wizerunek by ciemy lud to kupil, nawet pomimo dzisiejszych slow benka o rozgraniczeniu polityki od kosciola.

postrafiam wszystkych forumowiczof z cdrinfo
czolem zolnierze :)

adams_a 25.05.2006 22:49

Cytat:

Napisany przez czero
Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek byl taki szum podczas przylotu Jana Pawla do Polski (chodzi mi o odwolywanie zajec w szkolach oraz zakaz sprzedazy alkoholu). Nie rozumiem tego...

Nie ma to jak pokazać, że w Polsce jest "dobrze".
Nawet próbowali strajki w szpitalach zarzegnać i dali te marne 4mld.

Prezesik 25.05.2006 23:01

Panowie i Panie..
Ja r***243;wnie***380; niepokoj***281; si***281; tym co si***281; dzieje w naszym kraju, ale chocia***380; w w***261;tku o Benedykcie zapomnijmy albo przynajmniej udawajmy, ***380;e nie widzimy u***322;omno***347;ci naszych polityk***243;w.. Delektujmy si***281; m***261;dro***347;ci***261; i dobroci***261; Ojca ***346;wi***281;tego..
Dzi***281;kuj***281; bardzo za wys***322;uchanie :)

ro29 26.05.2006 00:04

Witam !

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Po temacie myślałem, że jakiś odrzutowiec wylądował w Polsce. Zmieńcie temat.

Co prawda ja od razu wiedziałem o co chodzi ... ale racją jest, że temat jest taki sobie - a prawdę mówiąc trochę dwuznaczny - a wystarczyło napisać że Benedykt XVI wylądował - i już jeden problem byłby z głowy - nieprawdaż ??
Choć oczywiście można by jeszcze ładniej ten temat sformułować ;)

Cytat:

Napisany przez czero

Czy za dużo szumu - to zależy dla kogo - znam takich co są wprost szczęśliwi, że jest jak jest ;)
A poprzednio różnie to bywało - za czasów PRL wiadomo - mówiono tyle o ile, transmisje też były ograniczone i realizowane wg. decyzji władz. Póżniej na początku lat 90-tych też inaczej traktowano pielgrzymki Papieża - w sumie dopiero od 1997, a najbardziej w 1999 oraz w 2002 roku media zrozumiały, że mogą się nieźle wypromować - aczkolwiek też z drugiej strony, chyba dopiero wtedy zrozumiano kim był dla Polski i Świata wielki Polak Jan Paweł II - i to nie tylko pod względem religijnym ...
Choć może prawdą jest, że trochę media przesadzają ...

Natomiast co do zakazów sprzedaży alkoholu, odwoływaniu zajęć itd. - nie wiem czemu tyle szumu z tego powodu ?? Jakby było to niewiadomo co - a trochę "niecodzienności" się zawsze przyda - dziś ludzie by chcieli żyć na okrągło - robić zakupy przez 7 dni w tygodniu razem ze świętami, pracować non-stop itd. A według mnie takie wydarzenia - oprócz minusów - które znam aż za dobrze - ma też te plusy, że zmienia nam te kilka dni na "inne" - bardziej uroczyste, wyciszone trochę - a to zawsze jest potrzebne ...

Prawda jest taka, że w większości ludzie nie są przecież zmuszani ani do chodzenia na spotkania z Benedyktem, ani na oglądanie transmisji w telewizji - a Ci co są ... cóż ...

A w kwestii wystąpienia Prezydenta Kaczyńskiego ... w treści było niezłe - niestety muszę się zgodzić, że w formie niestety nie najlepsze - trochę to smutne ...:(
Ale jak napisał kolega @Prezesik - może zapomnijmy o ułomnościach naszych polityków choć na te kilka dni ??

Pozdrawiam
ro29

Prezesik 26.05.2006 00:42

Otóż to - odsuńmy na bok wszystkie niemiłe sprawy..

Tak naprawdę nikt się tutaj nie wypowiedział na temat samego Benedykta XVI. Piszcie co o Nim sądzicie. Jesteście zawiedzeni czy zadowoleni z Jego pontyfikatu?

Ja osobiście bardzo się cieszę, że właśnie On został następcą Jana Pawła II. Media na początku (przed i w trakcie Konklawe) określały Go jako chłodnego konserwatystę. Stąd wynikały moje obawy i lekki dystans, co do Jego osoby, ale już po kilku dniach w pełni się przekonałem, że kardynałowie słusznie wybrali. Miły, sympatyczny, wyrozumiały i ciepły..
Trzeba przyznać, że świetnie wywiązuje się z powierzonej Mu misji. Należy też pamiętać, że dźwiga ogromny ciężar związany z nadziejami jakie pozostawił Jego Poprzednik...

Kris 26.05.2006 07:23

Tak si***281; rozp***281;dzili, ***380;e:

http://wiadomosci.onet.pl/1329256,11,item.html

...r***281;ce opadaj***261;...

zene_k 26.05.2006 07:39

A mi się tytuł B16 bardzo podoba. Komu jeszcze?:)

joujoujou 26.05.2006 09:07

Cytat:

Napisany przez zene_k
A mi się tytuł B16 bardzo podoba. Komu jeszcze?:)

Mnie. :taktak:

Pisa***322;o si***281; przecie***380; JP2 i te***380; jako***347; nikomu nie przeszkadza***322;o. :mruga:

Mich@ł 26.05.2006 09:08

B16 jest :spoko:
A w Krakowie go zobacz***281; LIVE ;)

ed hunter 26.05.2006 10:41

w Warszawie la***322;o strasznie - a***380; do rozpocz***281;cia mszy - Benedykt ma uk***322;ady w niebie :D

id***281; poogl***261;da***263; msz***281;. na razie s***322;ucham przez net, ale si***281; tnie.

te s***322;owa, wypowiedziane przez Benedykta XVI by***322;y wczoraj dla mnie najwa***380;niejsze:

"Wierni oczekuj***261; od kap***322;an***243;w tylko jednego, aby byli specjalistami od spotkania cz***322;owieka z Bogiem. Nie wymaga si***281; od ksi***281;dza, by by***322; ekspertem w sprawach ekonomii, budownictwa czy polityki. Oczekuje si***281; od niego, by by***322; ekspertem w dziedzinie ***380;ycia duchowego.[...]"

Kris 26.05.2006 10:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter
(...)
"Wierni oczekują od kapłanów tylko jednego, aby byli specjalistami od spotkania człowieka z Bogiem. Nie wymaga się od księdza, by był ekspertem w sprawach ekonomii, budownictwa czy polityki. Oczekuje się od niego, by był ekspertem w dziedzinie życia duchowego.[...]"

Brawo! Ale czy to zrozumieją Ci do których to kierował? Wątpię. Wyjedzie i będzie to samo.

nowygiena 26.05.2006 10:51

ed hunter podaj link gdzie można oglądać bądź słuchać przez net .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04.