![]() |
Cytat:
|
Cytat:
A co bedzie jak bogady nie bedzie kupowal drogiego auta, willi, domku na jeziorem, itd. Swoje pieniadze bedzie trzymam w skarpecie albo w banku za granica (to dla bezpieczenstwa). Pomysl, ze realizujac swoje pomysly - drogie auto, domek, etc, w ten sposob daje zarobic innym. Kupil drogie auto -zarobil salon, za jakis czas zarobi serwis. Czyli utrzymuje miejsce pracy dla kilku innych ludzi. Natomiast salon/serwis bierze czesci od innych i tam nakreca ruch w interesie. Jezeli bogady nie wybuduje domu to nie da zarobic firmie budowlanej. Z kolei firma nie kupi materialow wiec producent tez nie zarobi. Oczywiscie podany przyklad w skali 1 bogatego jest smieszny. Ale odnies to do wiekszej grupy. Na to wychodzi, ze zachcianki ludzi z kasa nakrecaja gospodarke. Jezeli oni zarobia to dadza zarobic inny. I tak to wyglada. Na szczescie nie masz wplywu na kierowanie panstwem bo marnie to widze, tzn gorzej niz teraz. |
Poza tym jest juz wysoka akcyza na produkty luksusowe np. jachty.
Proponuje skonczyc juz te spiskowe teorie dziejow bo forum to nie dziennik "Fakt" ani tez nie medium wyborcze Samoobrony i LPR. Prawda jest taka ze jak dojdziemy do pewnej granicy politycznego absurdu i oblakania i w tym kraju zostana tylko Ci co ten absurd stworzyli i Ci ktorych nie bedzie stac na to zeby sie stad wyrwac to to bedzie katastrofa. Takze bez hipokryzji, bo ona glownie jest efektem i zrodlem polskiej wizji swiata. A my wiemy tyle ile jest nam dane wiedziec - takze nie probujmy stwarzac pozorow ze "wszystko wiemy". |
Cytat:
Widzisz, jak jestem od czasu do czasu w Austrii (Wieden)... to tam co niedziele nadaja na publicznym kanale pol godzinny program z Polski. Po kilku ogladaniach tego programu po prostu poddalem sie i dalem sobie spokoj ze zrozumieniem o co ludziom w TV chodzi. Nie ma w tym programie za grosz optymizmu lub ufnego spojrzenia. Dominuje totalna ignorancja widza. Amok rozpolitykowania sie osiagnal tam chyba szczyt. Wszedzie jest polityka, czesto duzo wieksza niz ta Polska jednak ci inni politycy potrafia byc mili, czesto zaskakuja widza dobrym humorem, nie sa nudni. A o to w Polsce trudno. Jedno powinienes zaakceptowac ze w zadnym kraju na swiecie nie mozna polityki odlaczyc od biznesu. Ten drugi zawsze wspiera "swoich" politykow by osiagnac korzysci materialne. Konkluzja jest taka ze biznes steruje polityka. niestety... ale takie sa realia ekonomiczne pozdrawiam |
o jessu... jasne ze nie mozna oddzielic - tego to nie wiedza pewnie tylko dzieci w przedszkolu
od dawna pieniadze rzadza swiatem - to tez wiedza juz dzieci w przedszkolu - gdzie zawsze [poza wyjatkami] najbardziej lubiane sa dzieci bogate tym na drugim koncu pozostaje sie z tym pogodzic a nie jeczec i zgredzic - bo to tylko obrzydza innym [na tym samym koncu] zycie a ci z drugiego konca i tak maja to w du.. ps. ostatnio twoje wypowiedzi sa ubogie w spojnosc logiczna |
Cytat:
Cytat:
Co do skarpety - a niech sobie trzyma. Taka mozliwosc nalezy do podstawowych zasad wolnosci ludzkiej. Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Pozwole sobie wrzucić jedną fotkę, co mam nadzieje nie przerwie Waszej poważnej rozmowy.
:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sa biura rachunkowe ktore za kilka zlotych robia Ci pita i masz pewnosc, ze nie bedzie z nim problemow |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podatki trzeba obnizac ale trzeba to robic z glowa. Nie stac nas na eksperymenty bo przy budzecie dopinanym prawie na styk to by moglo oznaczac katastrofe. Jezeli juz mi przyklejasz plakietki to akurat w sprawach gospodarczych bardzo jest mi bliski program PO - 3x15 wydaje mi sie dobrym rozwiazniem (tylko pewnie tez zaczniesz sie wymadrzac na temat tego progamu nie majac o nim wogole pojecia). Propozycja PiS czyli mniej wiecej to co proponujesz jest dla mnie ekonomiczna glupota - bo przyszlorocznego budzetu nie zaplaca za nas krasnoludki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |