![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2005
![]() |
Backup partycji - pilne
Jaki polecacie program do backupu partycji? Co sadzicie o Ghost 9 albo Drive Image 2002? Ktory jest lepszy? Jak zrobic majac juz zrobiony obraz partycji na dysku plyte, ktora po wsadzeniu do kompa i uruchomieniu kompa sama sie uruchomi i zacznie przesylac dane z obrazu na dysk? (boot)
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
na cdrinfo od 2001 ;>
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Cytat:
![]() Osobiście używam Ghost 2003. Jeśli chcesz by po włożeniu i załadowaniu (BOOT) płyty się wgrało, to nalezy napisać autoexec'a. Ale puxniej już w Ghoscie trzeba wybrać -> patrition>from image>wybrać>go i restart computer.
![]() |
![]() |
#3 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
Ghost jest super. Pamietam, że kiedyś robiłem bratu płytkę całkowicie automatycznie wykonujacą wszystkie operacje aż do restartu kompa właśnie poprzez napisanie odpowiedniego pliku *.bat ( tak mi się wydaje , bo jush dawno nie korzystałem ) Mniej więcej jakoś tak: GHOST -CLONE,MODE=PLOAD,SRC=X: \*.gho:1,DST=1:1 -SURE -FX gdzie: SRC=X: \*.gho:1 - ścieżka do pliku z obrazem DST=1:1 - partycja docelowa , tu akurat dysk 1 partycja 1
Ostatnio zmieniany przez zick : 27.07.2005 o godz. 13:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
On potrafi wypalic na cd ,ale juz nie pamietam czy jest bootowalna, ale chyba tak(mowa o ghost 2003 bo 3 to nieporozumienie, nie obsluguje starszych obrazow, ale pozwala na przywracanie partycji podczas pracy w windzie, ale nie wiem jak to do konca dziala bo nie uzywam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.................
![]() |
botowalną cd lub dvd to można zrobić samemu ale w pełnej wersji Ghost ma opcję budowy BootCD
a poniżej link Norton Ghost Switches http://service1.symantec.com/SUPPORT...&osv=&osv_lvl=
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
True Image the best
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
.................
![]() |
Cytat:
uzasadnij ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Wow
![]() Ps. Jedna z moich ulubionych zalet Ghost'a - zajmuje 1MB ![]()
![]() |
#9 | |
.................
![]() |
Cytat:
dodam jeszcze że gost nieźle kompresuje, w wyniku czego mozna sobie wypalić bootDVD z pełną instalką np. Xp-ka + mnóstwo software'u czas przywrócenia takiej partycji przy dzisiejszych konfiguracjach komputerów pewno ograniczony będzie tylko transferem z napędu DVD
![]() |
![]() |
#10 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Dokladnie mgit - Acronis True Image bije Ghosta i Drive Image jak chce ![]() uzasadnienie... szybkosc, kompresja, banalna obsluga, ladny wyglad ![]()
![]() |
#12 | |
.................
![]() |
Cytat:
ale dodam , że mnie ghost nie zawiódł nigdy. kiedyś, kiedyś, naprawdę dawno ( pewno jakieś 5 lat temu może jeszcze więcej ) dzięki temu software'owi zarabiałem kupę kasy ![]() ![]() to były czasy.... eh...
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
True Image żądzi ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
Bije na głowę - bez przesady.
Różnice w kompresji - 2-4% no skrajnie 10% (gdzieś w topic'u z powyższego linka cyt. "kompresja lepsza o 25% od ghosta" - no kurcze, chyba filmy sobie będe kompresował to na 700 MB mi sie po trzy zmieszczą - chłyt marketindody ![]() Różnice w czasie ? - lepiej dyski porównać (może przy wolniejszych kompach). Nie wiem jak pod Linux'em ale na NTFS (też były zarzuty) działa wszystko w Ghost. Zrzut obrazu w trakcie działania systemu? - no na pewno nie systemowej, ale nawet w przypadku innych - dwukrotny restart kompa albo (w najlepszym wypadku) uciążliwość ograniczonego RAM i bardziej obciążonego procka - dla samego kompa. Trudniejszy w obsłudze, gorzej wygląda - zgadza się (zwłaszcza wersja DOS) - pogadajcie z @zick'iem to wam takiego batch'a zrobi że waszym jedynym problemem będzie włożenie płyty ![]() To, że program może komuś nie podchodzić to nie znaczy że jeden drugiego bije na głowe - To tak jak z przeglądarkami - mam IE i nie czuję jakiejś szczególnej potrzeby zmiany na inną (no chyba że mógłbym w innej wydawać komendy głosowe typu: "Ej weź no wróć na chwilę do tej strony, co..." ![]() Pytanie testowe: Partycja systemowa WinXPPro+SP2+Program Files(zdjęcie) (te których nie ma w obrazie usunąłem, aha i Office bez Acces'a reszta Full, no i jeżeli to ma znaczenie plik wymainy 512 MB na systemowej a dokumenty przeniesione na D: ) - całość partycji ok. 2,45-2,5 GB, której obraz zajmuje 833 MB - Czym robiona ?
![]() Ostatnio zmieniany przez MQs : 27.07.2005 o godz. 15:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
na cdrinfo od 2001 ;>
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Cytat:
Ghost'em? ![]() Ja mam na C zajęte 4,92 a obraz zajmuje 1,08 ![]() ![]() Oczywista DVD startowa ![]()
![]() |
![]() |
|
|