![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 | ||
Świeżak
Data rejestracji: 09.06.2005
![]() |
Cytat:
![]() Tak, możesz zasysać nie będąc zarejestrowanym, ale: - ten kto udostępnia swój (hashowany passkeyem przy tworzeniu) plik .torrent popełnia 'samobójstwo' na danym serwisie torrentowym, bo wszystko to co ściągniesz/wyślesz idzie na 'jego' konto (a co będzie jak ten plik puścisz dalej albo udostępnisz na jakimś publicznym trackerze) - po to każdy torrent ma swój passkey żeby wiadomo było kto ile ściąga i udostępnia. - IP nie ma tu nic do rzeczy, pomyśl co by było z tymi, którzy mają dynamiczne IP (neo) albo są za natem na jednym adresie wraz z setką innych użytkowników. BTW: Serwisy z rejestracją są raczej najlepszym wynalazkiem do wymiany p2p. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać. Każdy ma swoje konto, musi udostępniać, wyrabiać ratio - inaczej warning, później ban. Ordnung must sein ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez paszczu : 15.06.2005 o godz. 23:32 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@paszczu, a myslisz, ze takiego ratio nie da sie oszukac? no co ty..
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Świeżak
![]() |
![]()
Oczywiście, jak ktoś się uprze to wszystko można, jeżeli myślisz o zmodyfikowanych/beta klientach BT to wersje umożliwiające 'pompowanie' ratio są sukcesywnie banowane, jest jeszcze parę innych rozwiązań, ale wymaga to już trochę więcej własnej inwencji no i oczywiście działa tylko do czasu wykrycia, a wykryć wbrew pozorom wcale nie jest tak trudno
![]() ![]() Nie mam zamiaru oszukiwać (szczególnie bez sensu przy symetrycznym łączu), bo i pytam - po co? |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
@paszczu
Z tym IP to sie z tobą do końca nie zgodze bo kilka razy po dłuższej przerwie w ściąganiu wyskoczył mi komunikat w Auzerusie ażebym zalogował się w serwisie w celu potwierdzenia że jestem zarejestrowany (dokładnie nie pamiętam ale to było coś w stylu "Unknow host moj aktualny IP please login on serwis". |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Świeżak
![]() |
Racja, zależy który serwis, bo jeśli chodzi o te, z którymi się zetknąłem (a było tego trochę) to dopuszczają one przeważnie seedowanie/pobieranie nawet z kilku adresów naraz (czasami ilość jednocześnie aktywnych torrentów jest zależna od rangi/ratio).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
I znowu TDT nie działa. Tym razem zamkneli strone i forum. Ktoś wie co sie stało??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, ale mam nadzieje ze szybko wroca... Mozliwe ze jest to zwiazane z ich projektem (konta standard i premium - konto standard dla kazdego, ale nei widzisz komentarzy i nie mozesz ich dodawac... Konto PREMIUM 10zl/rok lub free dla ludzi ktorzy kiedys cos wplacili i stalych uploaderow daje mozliwosc dodawania i czytania komentarzy...). Pozyjemy, zobaczymy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.07.2004
![]() |
z tego co mi wiadomo to konta STANDARD będą mogły czytać komentarze (wkońcu po to one są)
A ta przerwa nie wydaje mi se być spowodowana wprowadzaniem kont. Mają problemy z serverem, przecież pisali niedawno, że coraz gorzej jest |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|