Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Bandyci w barwach Wisły, Cracovii i innych klubów... O co chodzi tym popie...leńom? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/bandyci-barwach-wisly-cracovii-innych-klubow-o-co-chodzi-tym-popie-lenom-63460/)

malaczarna 15.03.2006 18:19

Cytat:

Napisany przez mp666
ja bym ich przede wszystkim kastrował żeby się nie rozmnażali, poza tym to jak się wykastruje ogiera, to od razu się z niego robi spokojny wałach.

to byloby bardzo dobre:) :spoko:

Matievoo 15.03.2006 18:30

Cytat:

Napisany przez mp666
ja bym ich przede wszystkim kastrował żeby się nie rozmnażali, poza tym to jak się wykastruje ogiera, to od razu się z niego robi spokojny wałach.

Taa, tylko pierw czabyło by złapać ty wszystkich "psędokibiców"-jeśli można
ich tak nazwać jeszcze-oni nie zasługują na takie miano nawet;)

ro29 15.03.2006 19:03

Witam !
Cytat:

Napisany przez artur96
Wlasnie to jest nagorsze, oni ida na mecz tylko po to zeby zrobic dym, to sa prawdziwe chwasty i cierpia przez nich prawdziwi kibice :(

Niestety prawda ...
Dla mnie to nawet nie są pseudokibice - to chuligani i koniec !!

Cytat:

Napisany przez Predi
Dziadek bil Niemca,
Ojcie bil Ruska,
ja kogo mam bic?

Fajne :spoko: - oczywiście w pojęciu żartobliwym ;)

Pozdrawiam
ro29

kraluk 15.03.2006 21:01

I stało się, Cracovia została ukarana:

Cytat:

Napisany przez SPORT.onet.pl
Cracovia Kraków rozegra dwa kolejne mecze na własnym stadionie bez udziału publiczności i zapłaci grzywnę w wysokości 50 tysięcy złotych za niewłaściwą organizację i naganne zachowanie kibiców podczas spotkania Orange Ekstraklasy z Wisłą Kraków.

To jedna z najsurowszych kar nałożonych na klub piłkarski z tego tytułu w ostatnich latach.

O karach dla Cracovii zadecydowała w środę Komisja Ligi Ekstraklasy SA. Zamknięciu stadionu nadano rygor natychmiastowej wykonalności. Oznacza to, że "Pasy" zagrają bez udziału kibiców w meczach z Górnikiem Łęczna i Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wlkp.

Komisja stwierdziła, że podczas derbowego spotkania z Wisłą doszło do wielu przypadków zakłócenia porządku, m.in. wywieszono obsceniczne transparenty, wznoszono rasistowskie okrzyki, znieważono sędziów oraz zawodników Wisły.

Ponadto jak poinformowało biuro prasowe Ekstraklasy SA jeden z widzów groził również piłkarzom Wisły na płycie boiska, a także przeszkadzał im w przeprowadzeniu rozgrzewki.

Dodatkowo komisja ukarała też spikera meczu miesięczną dyskwalifikacją oraz karą w wysokości 1000 złotych za brak reakcji na niewłaściwe zachowanie kibiców i niedozwolony doping.

Klubowi przysługuje prawo do odwołania się od decyzji Komisji Ligi do Komisji Odwoławczej PZPN.

Źródło: http://sport.onet.pl/1278927,wiadomosci.html

Morris 15.03.2006 21:27

Cytat:

Napisany przez Predi
Dziadek bil Niemca,
Ojcie bil Ruska,
ja kogo mam bic?

Może... pianę na deser w więziennej stołówce? :>

andrzejj9 15.03.2006 21:30

Cytat:

Napisany przez kraluk
I stało się, Cracovia została ukarana:

Źródło: http://sport.onet.pl/1278927,wiadomosci.html

Brednie.. zespół karają za nieudolność policji..

kraluk 15.03.2006 21:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Brednie.. zespół karają za nieudolność policji..

Polska rzeczywistość...

pops 15.03.2006 21:35

a ciekawe na jakiem podstawie zawiesili spikera ?

przecież nie zatrudnia go pzpn, ani nie wydaje mu licencji, więc co ?

a skoro sędzia napisał w raporcie, że go opluli i rzucali w niego śniegiem i lodem, to czemu nie przerwał meczu ?

demek 15.03.2006 22:16

spikerowi moga skoczyc
policja? a co ma ****a policja do tego? policja wkracza wtedy jak jest dym
co nie zmienia faktu, ze moje zdanie jest takie 'lac i patrzec jak rowno puchnie"

ro29 15.03.2006 22:55

Witam !
I tak oto po raz kolejny ukarano spokojnych kibiców, którzy teraz meczu nie będą mogli obejrzeć, klub który musi zapłacić karę nie za swoje winy ...
A prawdziwi winowajcy, co radość mają tylko z tego jak kogoś pobiją, a kibic innego zespołu to wróg ........
Nic już wiecej nie napiszę, bo szkoda nerwów ...

ro29

andrzejj9 15.03.2006 23:46

Cytat:

Napisany przez demek
spikerowi moga skoczyc
policja? a co ma ****a policja do tego? policja wkracza wtedy jak jest dym
co nie zmienia faktu, ze moje zdanie jest takie 'lac i patrzec jak rowno puchnie"

Może za ostro się wyraziłem, ale faktem jest, że podstawowy powód, dla którego w ogóle o sprawie zrobiło się głośno, to morderstwo, którego dokonany. Ale to już wydarzyło się na ulicy, gdzie klubowi piłkarskiemu nic do tego. Policji obowiązkiem było - wiedząc, co się dzieje - tak zabezpieczyć okolicę, aby wszyscy, którzy chcieli, mogli bezpiecznie wrócić do domu. Inna rzecz, że osoba, która poniosła śmierć, chyba również była zamieszana w rozruby, więc mówiąc brutalnie, tylko do siebie mogłaby mieć pretensje za to, co ją spotkało. Niemniej jednak jeśli już szukamy odpowiedzialności to ta - poza naturalnie samymi bandytami, leżeć może jedynie po stronie policji, a obarczanie nią klubu piłkarskiego jest zrzucaniem winy na łatwą ofiarę..

Sunna 16.03.2006 00:25

Wrzuce swoje 3 grosze. Zastanawiam sie o ktorej bylo to morderstwo, wyglada mi na to ze dobrych kilka godzin po meczu.Wiec co ma do tego policja ? Ma tydzien po robic intensuwne patrole i sprawdzac czy nikt w samochodzie z nozem na innych nie poluje ? Nie bedzmy smieszni, jak beda chcieli to zabija. Inna sprawa jakby to bylo na stadionie.
Co do kary to sie dziwie reakcji co poniektorych. Jak dla mnie to sluszna jaknajbardziej. Widzialem ciekawe zdjecie w wyborczej i chocby za nie klub dostal kare, spiker za to ze organizowal doping co jest zabronione chyba na calym swiecie, a przynajmniej w europie. Wiec naprawde nierozumiem niektorych tutaj.

tak jeszcze zacytuje bo nawet chcialo mi sie szukac:
- ''Policji obowiązkiem było - wiedząc, co się dzieje'' - tzn co, dostali cynk ze byla rozroba w busie i ze ktos jezdzi z nozem po miescie ? no ja prosze o litosc

- ''Niemniej jednak jeśli już szukamy odpowiedzialności to ta - poza naturalnie samymi bandytami, leżeć może jedynie po stronie policji, a obarczanie nią klubu piłkarskiego jest zrzucaniem winy na łatwą ofiarę..'' - wg ciebie jaki obszar wokol stadionu maja zabezieczyc i w jakim wymiarze czasowym po meczu ? A ile takich grupek moze byc ? Kazda maja pilnowac do tygodnia po meczu ?

-''I tak oto po raz kolejny ukarano spokojnych kibiców, którzy teraz meczu nie będą mogli obejrzeć, klub który musi zapłacić karę nie za swoje winy ...'' Doprawdy ? Wyjasnienie wyzej. To ze klub niereagowal na naruszenie przepisow to czyja wina ? Swoja droga wyslannikow pzpn i sedziego tez powinni ukarac za brak reakcji.

NIechcialem to cytowanych osob obrazic ani nic w tym stylu, nakreslilem tylko jak ja to widze.

Mozna by zaczac od blokowania stron tym bandytom gdzie chwala sie swoja dzialalnoscia.
Jednym z minusow ''ucywilizowania'' jest zmniejszenie drastycznosci kar niestety. Nawet jakby ich skazac wg jakis nowych przepisow ktore by powstaly to gdzie ich umiescic ? Wiezienia pelne. Ale takie roboty publiczne to ciekawy pomysl, jakes sprzatanie i porzadkowanie terenow lesnych/parkowych/itp. A chipy to pewnie niezgodne z prawem sa, ale moze juz niedlugo kaczory wprowadza, chyba ze dojdzie do wyborow to zabacza na ile sie przejada na sonadzach. Koncze bo w polityke wlaze. A moze choc raz (pierwszy) pis zrobi cos dobrze - pewnie sie na kwakaniu skonczy.
Ciekawe czy ktos do konca przeczytal :p

demek 16.03.2006 01:06

ja przeczytalem i zgadzam sie z toba
policja? nie oszukujmy sie, ze oni gowno moga
bo jak maja zapewnic bezpieczenstwo 7 tysiecy kibicow cracovi bedacych na meczu? a kolejna sprawa, ze do morderstwa doszlo (nazwijmy to tak) na terytorium wisly wiec (po elomlodziezowemu) o so chosi ? :)

Morris 16.03.2006 01:52

Cytat:

Napisany przez demek
policja? a co ma ****a policja do tego?

A choćby to, że ćwok, który prowadził tego piep**onego merola z bandziorami został właśnie wyp***olony z tzw. "Policji". :ysz:
Cała sprawa może i miała miejsce poza stadionem, ale wykręt, że Policja jest bezradna, jest po prostu godny smarkacza ze żłobka.

Zawsze patrzymy na tych bandziorów w szalikach przez pryzmat piłki nożnej i ich rzekomego sentymentu do swoich klubów. Trzeba raz na zawsze skończyć z tym wizerunkiem, bo każdy klub stanowczo odcina się od tych rozrób!
Skoro są to zorganizowane grupy, których jedynym celem jest zbrodnia, to jak można mówić o nich jako o "łobuzach" i "pseudokibicach"?!?!
To nic innego, jak WALCZĄCE ZE SOBĄ GANGI!

A skoro są to zorganizowane grupy przestępcze, to mam prawo mieć pretensję do naszej tzw. "Policji", że nie inwigiluje tych struktur i ich nie rozpracowuje, ograniczając swoją działalność do stójek na meczu! :zly:

Tłumaczenie, że "Policja nie mogła zapobiec" to zwykłe rżnięcie głupa i unikanie odpowiedzialności za grzech zaniechania, który nie po raz pierwszy kosztuje kogoś życie! :wsciekly:

demek 16.03.2006 02:02

nie no bez przesady, ja sie nie zgadzam zeby moje pieniadze szly napilnowanie kazdego gnoja z osobna zeby nic nie zmajstrowal
to nie ma najmniejszego sensu bo i tak ich nie upilnuja

powiedz mi jak wyobrazasz sobie pilnowanie wszystkich kibicow i kazdej grupy kibicow - szczegolnie kilka godzin po meczu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:09.