![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Barracuda
Witam!
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy Seagate Barracuda IV 80GB 7200rpm a Seagate Barracuda V 80GB 7200rpm ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
myślę, że tu coś znajdziesz (patrz na samym dole str.):
http://www.seagate.com/cda/products/...ex/1,,,00.html
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
tam są 3 dyski barracuda 80gb
ale pewnie chodzi ci o ata 4 i 5 serial ata 5 raczej odpada ? ATA V http://www.seagate.com/cda/products/...81,559,00.html ATA IV http://www.seagate.com/cda/products/...81,381,00.html jak na razie to widzę, że średni czas dostepu ata IV rózni się o 0,1 ms od ATA IV :-D jeszcze zobaczyłem, że ATA V jest jeszcze trochę cichszy niż ATA IV, wg. opisu ![]() w sumie to dużych różnic nie ma, ale trzeba by zrobić jakieś testy wydajności to może wówczas byłoby wiadomo czym się tak na prawdę różnią... na str. producenta jest jak zwykle ściema :o
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 10.12.2002 o godz. 22:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Dzięki!
pytam tak z ciekawości bo oddałem do serwisu moją 80-tkę IV i serwisant powiedział że moze wymienią na 80-tkę ale już V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Padła cała masa jednostek alokacji. Zaczeło się od tego że po restarcie kompa bios nie widział dysku. Pomagało paczekanie parenaście sekund i właczenie od nowa. Troche mnie to męczyło więc dałem formata łacznie w usunięciem partycji. W trakcie formatowania moim oczom pokazało sie coś takiego "próba odtworzenie jednostki alokacji x". Praktycznie przez cały czas widziałem taki napis tylko liczba (x) się zmieniała, a sam format trwał chyba z godzinę a powinien pare minut. Na koniec pokazało ze całkim spora ilość MB została utracona. Ehhh....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Właśnie zastanawiam się nad zakupem dysku i chyba też wybiorę Caviara. Jakoś zniechęciłem się do Seagate-a. Od 99 roku mam 8,4 GB i raz był już wymieniany na (chyba) nowy po 14 miechach działania. Minęło jakieś 1,5 roku od wymiany i znowu jest coś nie tak jak powinno. Chyba coś z mechaniką, dziwnie się zachowuje, jakieś szumy, spowolnienie itp.
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
A ogolnie co myslicie o Caviara bo sie zastanwialem nad nim ale jakos nie mam przekonania bo moj Seagate 10GB z przed 3 latach nadal calkiem dobrze chodzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Ja myśle ze Seagate to dobra firma tylko tak mi się trafiło z tą 80-tką. Ogólnie dysk fajny szybki i naprawdę cichy. Przecież by specjalnie tego nie robili bo klienci zaraz by poszli do konkurencji. Przedtem miałem 8,4GB Seagate Medalist i nagal śmiga u znajomego. Bęzie miał już chyba 3 lata i jest w 100% sprawny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|