![]() |
Co do hdd to zawsze miałem seagate, zawsze chodziły bezbłędnie. Teraz opinia o nich jest gorsza. Co do cpu, to znajomi doradzili mi albo amd 64 2800+, podobno więcej cache ma, lub bartona 2500+ mobile. Co do hdd sata, to mam złe wspomnienia i bede brał najprawdopodobniej zwykły ata. Co o tym sądzicie?
|
memo znow krecisz nagonke ... :>
pozbylem sie wszystkich 8 WDC po 80GB i 120GB na IDE ostatnie IBM/Hitachi tez opylilem (2szt) teraz mam powsadzane raid'y z Seagate 2x160GB i tylko w jednym piecu mam te z NCQ ... zadnych jazd ... diagnostyka w seatool'sach jest juz poprawiona do strip'a :spoko: ... tak jak shuma02 stwierdzam ze seagate jest najcichszy z nich wszystkich btw ... winda na raid'zie z NCQ odpala mi sie 1,5 paska :D |
Cytat:
A to chodziło o kontroler a to już inna sprawa. :ASD |
Cytat:
|
Tak sobie czytam tą dyskusje i nasuwa mi się na myśl jedno. Już zgłupiałem z tymi podstawkami AMD. Mamy Socket 754, 939 i 940. Z tego, co czytałem to Socket 939 oraz nowy Athlon 64 3800+ obsługuje dwukanałowy kontroler pamięci, podobnie jak nowy Athlon 64 FX-53. Mam, więc do Was pytanie czy Socket 754 ma jeszcze przyszłość, a może będzie dla tanich sempronów? Zbieram sobie właśnie na nowego kompa, i myślę, że to będzie coś z AMD 64 tylko, co wybrać, aby nie wtopić już na starcie. Pozdrawiam
|
@kondziu, nie kręcił hdd;) tylko kontroler sata zgłupiał przy fsb 250 :) i pokazał zamiast 160GB "drobne" 0,25TB, ale podczas posta zobaczyłem 2k2 MHz z groszami :) czyli procek ma potencjał tylko trzeba bedzie na dwiazdke sobie nowe mobo sprawić (oczywiście na via bo nvidia jakoś osobiście mi nie pasi)
|
Cytat:
|
Czy dobrze zrozumiałem że ktoś tu podkręcił dysk twardy? A moge wiedzieć jak?
|
Cytat:
|
@epol, pisałem przecież że twiny mi poszły na 250 z napięciem standardowym ( i to jeszcze na starym biosie mobo który nie lubił zbytnio moich kostek ) :) ale już cl nie to i dysk pokazał że nie lubi takiego traktowania (msi k8t neo BTW calkiem fajna płyta choć nadal jestem fanem shuttle) :( więc czeka mnie wymiana ( a miało być tak fajnie, tylko nowa mobo i stary dobry jiuhb 1k7+ co równało się nikłe koszta różnicy pomiędzy starą mobo a nową a kończyło się mobo, prockiem, dyskiem i w najbliższej przyszlości jakimiś dobrymi pamięciami gwarantującymi niskie cl przy wysokich fsb :) )
@memorando, spoko po prostu obecne twiny pc3200 nie mają już takiego potencjału jak wcześniejsze (testowane na paru zestawach) zaznaczam normalne twiny nie twistery które nadal mi się podobają @shuma02, kto nie lubi seagate :) ja bardzo lubię basie ale na PATA za ich bezszmerową i niezawodną pracę w waunkach odbiegających od standardowych ( poza temperaturą która była dzieki przewiewowi zrobionemu wentem 120x120x38 z cfm na poziomie 100 (oczywiście puszczonemu na jakieś 9V za pomoca prostego regulatora na 2R 1T mocy i potencjometrze ) niska, natomiast słyszałem (tylko słyszałem bo montuję teraz samsungi które są i wydajniejsze niż seagate i cichsze ) że niektóre SATA w wydaniu seagate nie są/były udane a co do danych to trzeba robić backupy i tyle (przydaje się terz UPS) |
Cytat:
|
widze ze chlopaki nie lubice Seagate'ow.
ja jednak mam ich cztery i jestem bardzo zadowolony. padly mi za to trzy WD, wiec zdanie na ten temat mam oczywiste, jak ktos juz wspomnial w du** z dyskami, licza sie dane na nich zapisane. i to mnie najbardziej do dzis drazni... mam tez dwa IBM'y, ale sa stanowczo glosniejsze od Barracudy... |
Ja mam z hologramem w boxie pakowane na kosciach M.tec. Bracik kupowal poznije i wzial w oemie ale tez ma hologram, ale na kosciach TwinMOS.
|
Cytat:
|
Cytat:
TwinMOSy mam, które chodzą standardowo jako 400Mhz, a oc dochodzi do prawie 480MHz, potem włącza się dioda termiczna. Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:23. |