![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.06.2004
![]() |
baterie do discmana
Witam,
mam problem z moim discmanem. Otóż, gdy kupuję nowe baterie (2xAA) i zaczynam używać mojego discmana, bardzo szybko się wyładowują. Co zrobić? Ostatnio nie zdążyłem dosłuchać nawet 1(!!) utworu. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
kup akumulatorki...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Oddaj discmana na naprawę gwarancyjną, powiedz, że "pożera" baterie i po kłopocie.
A jak nie przyjmą to wiesz co robić ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Używaj baterii alkalicznych, zwykłe nie nadają się do takich "prądożernych" urządzeń. Akumulatorki poleciłbym Ci jeśli używasz tego Discmana często
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
sory... niech one beda nawet made in mozambik...
ale 1 utwor!!?? ja slucham srednio 1h dziennie (w autobusie ![]() a jade na takich za 60gr szt.
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jazonik - co Ty za bateria kupujesz? a moze to nie discman tylko wierze nosisz ze soba ^_^
moj na alkalicznych jedzie 10h (a ma 5lat!), w kazdym razie kup akumulatorki, ja akurat uzywam panasonic'a 1200mAh NiMH (wtedy nie bylo LiJon ani LiPoli - kup jedne z tych dwoch, byle o duzej pojemnosci) a co do ladowania - wystarczy zasilacz playera, np w panasonicach wystarczy obciac kawalek izolazji z baterii zeby nozka ladujaca dotykala obuowy baterii i ja ladowala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Na allegro są bardzo fajne akumulatorki cameliona 2300mAh NiMH... Chyba jedne z najlepszych.
![]() |
#8 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
co mu po akumulatorkach?
trzyba sie zastanowic co jest z tym discmanem - bo jest na pewno... moj panasonick tez ma ladne pare katek - z 4 spokojnie i takich "przebojow" nie mam... zreszta pisalem wyzej
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
No chyba coś nie tak z nim, może ma jakieś zwarcie? Ja na jednym paluszku AA Duracel'a 1800 mAh jade spokojnie 10 - 12 godzin na moim leciwym bo już 3 letnim MD Sharpa, a gdy coś nagrywam to starczy na max 5 godzin przez analog i do 3 przez optyka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Jakieś to one nie są. Może mało znana firma ale robi o wiele lepsze akumulatorki niż jakieś przereklamowane energizery i inne tego typu. Pozatym pisałem ze nie sa najlepsze tylko jedne z najlepszych a to duża różnica
![]()
![]() |
#12 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
akumulatory Energizer 2100mAh z ladowarka (ale kiepska - bez rozladowywania) ... dostepne w kazdym kolchozie ...
to zawsze taniej niz wymiana discman'a na mp3man'a ![]()
![]() |
#13 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Akumulatorki kup sobie na allegro razem z ładowarką 4 aku + ładowarka koło 60 złotych, akumulatorki o dużej pojemnosci > 2000 mAh, jak mniejsze to duzo taniej (1500 tez wystarczą) ale na ładowarce nie ma co oszczędzać, lepiej kupic tańsza procesorową (mozliwość rozładowania, szybsze ładownie) i 4 akumulatory - 2 się ładują dwa używasz.
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Tylko nie wiem czy doczytaliście wypowiedz kolegi jazonik'a, że 2 x AA starcza na jeden utwór, więc chyba musi mieć ok 40 sztuk aby starczyło na całą płyte, problem raczej nie jest z baterią tylko ze sprzętem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |