Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2002, 12:03   #16
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przez rok miałem baracude III 40 GB, od maja mam baracude IV 80GB, mam zamiar kupić jeszcze jeden dysk i czekam, aż wejdą baracudy V-jeśli III miały max 40GB, IV max 80, to mam nadzieje, że V będą miały 160GB.

Kup w ciemno baracude, o IBM'ach to ja pisałem, że są produkowane na węgrzech-NIE KUPUJ IBM'a-wiem, że w testach są doskonałę, ale przeciętny zjadacz GB nie jest wstanie zauważyć różnicy(mieści się w granicach błędu pomiaru) pomiędy BIV a najnowszym IBM'em a BV będzie z całą pewnością jeszcze wydajniejsza.

Co z tego, że IBM jest ciut wydajniejszy jeśli nie jest trwały

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2002, 13:57   #17
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Przez rok miałem baracude III 40 GB, od maja mam baracude IV 80GB, mam zamiar kupić jeszcze jeden dysk i czekam, aż wejdą baracudy V-jeśli III miały max 40GB, IV max 80, to mam nadzieje, że V będą miały 160GB.

Kup w ciemno baracude, o IBM'ach to ja pisałem, że są produkowane na węgrzech-NIE KUPUJ IBM'a-wiem, że w testach są doskonałę, ale przeciętny zjadacz GB nie jest wstanie zauważyć różnicy(mieści się w granicach błędu pomiaru) pomiędy BIV a najnowszym IBM'em a BV będzie z całą pewnością jeszcze wydajniejsza.

Co z tego, że IBM jest ciut wydajniejszy jeśli nie jest trwały
Bas ja tez pisałęm ze iBM to teraz chłam - i teraz ciekawostka 2 dni temu dostalismy za 200zł dysk nówke ibm 30gb do serwera bo nasz 2,5gb segate )) sie juz zaczał burzyc - gdzie ciekawostka a ty czemu wczoraj nie byłem na forum dysk zjarał sie po 48h ciągłej pracy ( dodam ze mamy jeszcze jeden dysk w serwerze 30gb segate działa od ponad roku 24/7 czyli jak kto woli 24h na dobe bez awaryjnie !!! ).

a sam miałem na poczatku segate 6,4gb potem kupiłem samsunga 13 gb i po pewnym czasie sprzedałem segate 6,4 działał 4 lata bez najmniejszego problemu/błedu/ zero !!!! dopłaciłem 250zł (!!) i dostałem w zamian barracude IV 40gb - oba dyski segate i barracuda działaja bez problemów wiec jak dla mnie to lista wygląda tak :
segate/maxtor/............../iBM

ps) Bas na groch na groch ( ) ) - jeżeli nie wiesz o co mi chodzi to poczytaj odpowiedz na mojego posta - pozdro.
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 14:07   #18
bas
MAJSTER zlotowy

Chodzi Ci o Atari?

Co do IBM vs Seagate to mam takie samo zdanie jak Ty.(Seagate-cacy, IBM-fe).
Stary 25.08.2002, 15:09   #19
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dokłądnie w 100% sie zgadzam i o Atari i o dyskach
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 16:25   #20
tomekkk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
tomekkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moja historia to :

Grudzień 2001 kupiłem IBM 41gb po 2 miechach szla.. go trafił
dostałem za dopłatą 60 Seagate Barak IV i niestety jutro muszę już iść z tym drugim do serwisu. Wiec wymienię go pewnie teraz na Maxtora 80GB a za około 6 miesiecy powiem ci czy warto kupić tego maxtorka.

cześć
tomekkk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 17:35   #21
bas
MAJSTER zlotowy

Co do ibm'a to normalka, co do barakudy to masz wyjatkowego pecha-znam wiele osob ktore maja barakudy(wlacznie ze mna) i jestes pierwsza ktorej padl-nie mowie ze nie moze pasc, kazdy moze sie popsuc i akurat trafilo na ciebie. Mówię tylko ze w przypadku barakud stosunek wyprodukowanych dyskow do tych ktore ulegly awarii wypada zdecydowanie na kozysc barakud.
Stary 25.08.2002, 18:56   #22
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Co do ibm'a to normalka, co do barakudy to masz wyjatkowego pecha-znam wiele osob ktore maja barakudy(wlacznie ze mna) i jestes pierwsza ktorej padl-nie mowie ze nie moze pasc, kazdy moze sie popsuc i akurat trafilo na ciebie. Mówię tylko ze w przypadku barakud stosunek wyprodukowanych dyskow do tych ktore ulegly awarii wypada zdecydowanie na kozysc barakud.
Co do mizernej jakości Baracudy IV to wiem że tak jest. Kiedyś w serwisie mieliśmy kilkadziesiąt tych dysków (akurat cała seria była trefna). Radzę wziąść MAXTORA, jest o wiele cichszy od Baracudy.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 20:03   #23
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)

Radzę wziąść MAXTORA, jest o wiele cichszy od Baracudy.

Witam !

Jest cichszy bo zastosowano jakaś technologię od Quantum'a któremu nie ufam zresztą wentylator karty graficznej i tak zagłusza u mnie wszystko więc głośność jest u mnie na ostatnim miejscu !

chyba żwczywiście poczekam aż wejdą na rynek dyski SERIAL ATA i tak mnie czeka zmiana bebechów więc dysk moze być pierwszy.

Jak jush pisałem SEAGATE ma jush swoją BV teraz czekam na ruch innych producentów !

PS: Nie ukrywamtesh ze czekam na poprawę jakości IBM'a

PS2 Może zamkną fabrykę na Węgrzech

PS3 Pisaliście ze Baracudy tesh padają nie wyklczone że IBM tesh ma takie trefne serie i właśnie one trafiły akurat do Polski

Zobaczymy moze sytuacja się poprawi dzięki wszyskim za sugestie !
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 20:21   #24
bas
MAJSTER zlotowy

Ja naszczęście nie trafiłem na żadną z tych trefnych serii.
Stary 25.08.2002, 21:18   #25
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: The Best HDD 80GB ?

[QUOTE]Laser napisa***322;(a)

Mam 15GB IBM 7200 i jestem z niego full happy wiec skłaniałem się do kupna IBM'a ale przeczytałem posta od kogoś z Was ze IBM produkuje dyski na Węgrzech i wiekszośc z nich pada po 2 miechach SZOK !

Witam
Jeżeli chodzi o IBM to niestety miałem złe doświadczenia z dyskiem z serii DTLA 20GB 7200 rpm - 3 razy padał, a średni okres życia każdego z posiadanych 3 egzemlarzy wynosił ok. 1,5 miesiąca i były produkowane na Węgrzech.
Po 3 reklamacjach dostałem dysk IBM DTLA-307030 30GB 7200 rpm i o dziwo chodzi już dwa lata - niestety nie przyglądnąłem się gdzie został wyprodukowany.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 22:21   #26
/||\aster
Gość

Ja mam Seagete Barracude IV 80 GB i jestem z niego bardzo zadowolony jest bardzo cichy wogole go nie slychac i bardzo szybki. Ja bym ci polecal tylko ten dysk. Ale jest tez minus tego dysku bardzo mocno sie nagrzewa i musisz sie zaopatrzyc w coolera jakiegos.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 22:29   #27
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Ale jest tez minus tego dysku bardzo mocno sie nagrzewa i musisz sie zaopatrzyc w coolera jakiegos.
Ja mam Baracude IV 60GB i mi sie bardzo nie nagrzewa.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 22:35   #28
/||\aster
Gość

Cytat:
murt napisa***322;(a)

Ja mam Baracude IV 60GB i mi sie bardzo nie nagrzewa.
Mi sie on bardzo nagrzewa tak bardzo ze nie mozna go po dluzszym czasie dotknac, myslalem ze to wina mojego kompa, ale u moich kumpli to samo. Ale nie przeszeszkadza to tak bardzo bo dziala bezawaryjnie
Stary 25.08.2002, 22:42   #29
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moze 80 sie tak nagrzewaja?
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 22:45   #30
/||\aster
Gość

Cytat:
murt napisa***322;(a)
Moze 80 sie tak nagrzewaja?
Nie wiem bo zaden z moich kumpli nie ma takiego dysku byc moze, Bas pisal ze taki ma moze niech on sie wypowie jak bedzie na temat nagrzewania tych dyskow. Podkreslam ja nie mam zadnych obiekcji co do tego dysku, wedlug mnie ten dysk jest super.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: