Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2002, 23:15   #31
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moja barracuda IV sie nie grzeje a co do trefnych barracudach to słyszałem ale tylko o seri barracuda I i troche o II pozostałe jak narazie sa w pożo - oby

Barracude III ma moja kobieta ( a co tez ma kompa - zreszta sam jej składałem ) ) juz bedzie ze 1,5 roku i zero problemu - cicho i ok. Moja ma dopiero z 6 miechów wiec trudno powiedzieco jej jakości.Cos głośności barracud powiem ze cichutko moja B4 - cholera wie na athlonie mam takiego wentyla ze )) ( no i mam wentyl na zasilaczu na sledziu pod karta graf na karcie i pod zasilaczem takiego smoka co wywiewa tak ilosc powietrza ze szok i wiecie co po 24h ciagłej pracy temp mojego procka byłoa 38,5 oC )) ) no i te wentyle ładnie szumia i niewiem czy dysk szumi - mnie to wisi generalnie jakby zaczeły skrzypiec to by mnie popiesciło - i teraz najlepsze serwis dysków iBM trwa .... 4 tygodnie niezle nie w tyłku maja ze zgodnie z ustawa 2 tygodnie miały byc ))
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2002, 23:25   #32
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam zle wspomnienia z moimi coolerami.W ciagu tygodnia po zakupie kompa 4 je zmienialem.Kazdy warczal a po 2 minutach stawal ze komp sie restartowal.
Wniosek: Nie oszczedzac na wentylatorach tylko kupic pozadny za 60/ 70 zeta bo bedziesz sie JARAL
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2002, 23:31   #33
Sniper
Member of Blokers.net

Taaaaaaje w sklepie się smiali ze na wentyle kupe kasy wydałem ale jak sie dowiedzieli jak mi temp spadło to sami sobie pozakłądali - zreszta nie ma co oszczedzac bo jak mówi przysłowie na oszczedzanie musi człowieka stać - bo przykro by było kupowac procka nowego bo sie oszczedziło 20 zł na wiatraczku
Stary 25.08.2002, 23:31   #34
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)

Nie wiem bo zaden z moich kumpli nie ma takiego dysku byc moze, Bas pisal ze taki ma moze niech on sie wypowie jak bedzie na temat nagrzewania tych dyskow. Podkreslam ja nie mam zadnych obiekcji co do tego dysku, wedlug mnie ten dysk jest super.
Faktycznie mam 80GB BaracudaIV, ciepły to on jest, ale każdy jest. Właśnie wsadziłem rękę do środka i jest tam przyjemnie chłodno i jest przeciąg. Przeciąg jest bo mam dość dużo wentków:
1. Zasilacz
2. Chipset
3. karta graficzna
4. procek
5. z tyłu obudowy(od wewnątrz)
6. Z przodu obudowy na dole

5 i 6 to mój wymysł ostatnich 2 tygodzni, i tak było chłodno, ale stwierdziłem, że za kilkanaście złotych zrobie mu jeszcze chłodniej.
Wcześniej NIE BYŁO żadnych problemów z temperaturą a mam mały piecyk w środku(athlon XP 1700+). Dysk jest cichutki-jest cichszy od III, zresztą nawet młot pneumatyczny jest cichszy od mojego wentka na procku(colorfull).
Stary 26.08.2002, 07:42   #35
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam 2 dyski IBM-a i uważam, że firma jest porządna.

13GB 7200 rpm ata66 ma już ponad 2 lata i działa bez zarzutu (3 lata gwarancji)

60GB 7200 ata 100 - działał b. dobrze do czasu gdy optymalizowałem dane podczas burzy i piorun gdzieś walnął... wówczas zrobiło się na nim 2gb Bad Sectorów. Został wymieniony w serisie IBM-a w ciągu 2-óch tygodni.
Wadą IBM-a dla mnie jest to, że ma odsłonięte układy elektroniczne.

SEAGATE - też porządna firma, tylko ich dyki mocno się grzeją.

MAXTOR - nie polecam, przynajmniej te starsze modele WC tzn WD padały często. Tak samo nie polecam FUJITSU i SAMSUNG.
Stary 26.08.2002, 08:38   #36
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam Maxtora (Matroxa zresztą też) 40GB UDMA100 7200 r.p.m. i muszę przyznać, że pracuje bardzo ładnie (od ok. 3 miesięcy - wiem, że to jeszcze krótko, ale mam porządnego kolegę prowadzącego sklep komp. i to on mi doradził, zwłaszcza po tym, jak kilka Seagatów musiał odesłać do serwisu).
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.08.2002, 09:44   #37
bas
MAJSTER zlotowy

Cytat:
+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
Mam 2 dyski IBM-a i uważam, że firma jest porządna.

13GB 7200 rpm ata66 ma już ponad 2 lata i działa bez zarzutu (3 lata gwarancji)

60GB 7200 ata 100 - działał b. dobrze do czasu gdy optymalizowałem dane podczas burzy i piorun gdzieś walnął... wówczas zrobiło się na nim 2gb Bad Sectorów. Został wymieniony w serisie IBM-a w ciągu 2-óch tygodni.
Wadą IBM-a dla mnie jest to, że ma odsłonięte układy elektroniczne.

SEAGATE - też porządna firma, tylko ich dyki mocno się grzeją.

MAXTOR - nie polecam, przynajmniej te starsze modele WC tzn WD padały często. Tak samo nie polecam FUJITSU i SAMSUNG.
Pewnie masz tą samą 13'tke ibm, którą ja mam w serwerze-jak mówiłem ona nie pochodzi z Węgier, a z tą 60'tką masz szczęście( a właściwie nie masz pecha) i trafiłeś na dobry egzemplarz. Od czasu powstania fabryki na Węgrzech z Ibm'ami zrobiło się tak jak z polskimi samochodami- trzeba mieć szczęście i najlepiej, żeby był to egzemplarz wyprodukowany w środę.
Stary 26.08.2002, 12:03   #38
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)

Pewnie masz tą samą 13'tke ibm, którą ja mam w serwerze-jak mówiłem ona nie pochodzi z Węgier, a z tą 60'tką masz szczęście( a właściwie nie masz pecha) i trafiłeś na dobry egzemplarz. Od czasu powstania fabryki na Węgrzech z Ibm'ami zrobiło się tak jak z polskimi samochodami- trzeba mieć szczęście i najlepiej, żeby był to egzemplarz wyprodukowany w środę.

dałem za ten dysk kiedyś 750PLN, ale nie żałuję.

A poza tymz tymi częściami trzeba mieć szczeście...
Stary 26.08.2002, 16:44   #39
Sniper
Member of Blokers.net

Pewna errata napisałem ze iBM 30gb pożył 48h - małe sprostowanie 30h i pare minut . Co ciekawe teraz wiekszość płyt widzi go jako 68gb dysk !!!!
Clone your hard disc ))
Stary 26.08.2002, 22:57   #40
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Yahol, jeśli ten Seagate to Barracuda IV, to czuję się zagięty. :o Ale jeśli to był zwykły Seagate, Laser : kup Barracudę IV w ciemno. To BARDZO szybkie dyski i najcichsze, jakie kiedykolwiek spotkałem.

Yahol, wypowiedz się o tym Seagacie
zgadza sie, barracuda jest extra, w przeciwienstwie do IBM, ktore sie sypia jak cholera.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 00:33   #41
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
woitas napisa***322;(a)

zgadza sie, barracuda jest extra, w przeciwienstwie do IBM, ktore sie sypia jak cholera.
Tak IBM się sypią z min. z tego powodu że zachciało się dyski 5400 obr. podkręcać na 7200.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 00:36   #42
bas
MAJSTER zlotowy

1. Skąd wniosek, że są to te same dyski?
2. Czym Twoim zdaniem różnią się dyski 7200 od 5400?(Chodzi mi o aspekt czysto elektroniczny, bo to, żę wszystko musi działać szybciej to oczywiste)
Stary 27.08.2002, 00:48   #43
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
bas napisa***322;(a)
1. Skąd wniosek, że są to te same dyski?
2. Czym Twoim zdaniem różnią się dyski 7200 od 5400?(Chodzi mi o aspekt czysto elektroniczny, bo to, żę wszystko musi działać szybciej to oczywiste)
1. Bo wyprodukowali naprawdę wiele tych dysków, a gro dostarczyli do Polski. W hurtowniach już ich nie przymują bo jest naprawdę wiele zwrotów.
2.Tu nie chodzi koniecznie o elektronikę. Po prostu nie ona zawodzi w tym przypadku, a jednynie układy mechaniczne nie wytrzymują prędkości. M.in. talerze.
Stary 27.08.2002, 09:02   #44
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)

1. Bo wyprodukowali naprawdę wiele tych dysków, a gro dostarczyli do Polski. W hurtowniach już ich nie przymują bo jest naprawdę wiele zwrotów.
2.Tu nie chodzi koniecznie o elektronikę. Po prostu nie ona zawodzi w tym przypadku, a jednynie układy mechaniczne nie wytrzymują prędkości. M.in. talerze.
Witam !

Mam IBM 15GB 7200 rpm i nic się nie grzeje ani nie rzezi !

Poprostu albo Węgrzy spieprzyli robotę albo któraś z częsci mechanicznych miała wadę i tylko ona w kólko zawodziła !

IBM powinien te wszystkie dyski zebrać i sprawdzić co w nich walnęło ! A na str IBM nic nie ma i wcale się nie dziwię !
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2002, 20:32   #45
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
Laser napisa***322;(a)

Witam !

Mam IBM 15GB 7200 rpm i nic się nie grzeje ani nie rzezi !

Poprostu albo Węgrzy spieprzyli robotę albo któraś z częsci mechanicznych miała wadę i tylko ona w kólko zawodziła !

IBM powinien te wszystkie dyski zebrać i sprawdzić co w nich walnęło ! A na str IBM nic nie ma i wcale się nie dziwię !
Nie mogą się za bardzo przyznać, z jednej przyczyny: bo jak to zrobią to nie będą mogli sobie wrzucić w koszta (a tu chodzi o spore kwoty podatków). Więc zadecydowała ekonomia w tym przypadku.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: