![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Moja barracuda IV sie nie grzeje a co do trefnych barracudach to słyszałem ale tylko o seri barracuda I i troche o II pozostałe jak narazie sa w pożo - oby
Barracude III ma moja kobieta ( a co tez ma kompa - zreszta sam jej składałem ) ) juz bedzie ze 1,5 roku i zero problemu - cicho i ok. Moja ma dopiero z 6 miechów wiec trudno powiedzieco jej jakości.Cos głośności barracud powiem ze cichutko moja B4 - cholera wie na athlonie mam takiego wentyla ze )) ( no i mam wentyl na zasilaczu na sledziu pod karta graf na karcie i pod zasilaczem takiego smoka co wywiewa tak ilosc powietrza ze szok i wiecie co po 24h ciagłej pracy temp mojego procka byłoa 38,5 oC )) ) no i te wentyle ładnie szumia i niewiem czy dysk szumi - mnie to wisi generalnie jakby zaczeły skrzypiec to by mnie popiesciło - i teraz najlepsze serwis dysków iBM trwa .... 4 tygodnie niezle nie w tyłku maja ze zgodnie z ustawa 2 tygodnie miały byc ))
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Ja mam zle wspomnienia z moimi coolerami.W ciagu tygodnia po zakupie kompa 4 je zmienialem.Kazdy warczal a po 2 minutach stawal ze komp sie restartowal.
Wniosek: Nie oszczedzac na wentylatorach tylko kupic pozadny za 60/ 70 zeta bo bedziesz sie JARAL
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Taaaaaaje w sklepie się smiali ze na wentyle kupe kasy wydałem ale jak sie dowiedzieli jak mi temp spadło to sami sobie pozakłądali - zreszta nie ma co oszczedzac bo jak mówi przysłowie na oszczedzanie musi człowieka stać - bo przykro by było kupowac procka nowego bo sie oszczedziło 20 zł na wiatraczku
|
|
|
#34 | |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
1. Zasilacz 2. Chipset 3. karta graficzna 4. procek 5. z tyłu obudowy(od wewnątrz) 6. Z przodu obudowy na dole 5 i 6 to mój wymysł ostatnich 2 tygodzni, i tak było chłodno, ale stwierdziłem, że za kilkanaście złotych zrobie mu jeszcze chłodniej. Wcześniej NIE BYŁO żadnych problemów z temperaturą a mam mały piecyk w środku(athlon XP 1700+). Dysk jest cichutki-jest cichszy od III, zresztą nawet młot pneumatyczny jest cichszy od mojego wentka na procku(colorfull). |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Mam 2 dyski IBM-a i uważam, że firma jest porządna.
13GB 7200 rpm ata66 ma już ponad 2 lata i działa bez zarzutu (3 lata gwarancji) 60GB 7200 ata 100 - działał b. dobrze do czasu gdy optymalizowałem dane podczas burzy i piorun gdzieś walnął... wówczas zrobiło się na nim 2gb Bad Sectorów. Został wymieniony w serisie IBM-a w ciągu 2-óch tygodni. Wadą IBM-a dla mnie jest to, że ma odsłonięte układy elektroniczne. SEAGATE - też porządna firma, tylko ich dyki mocno się grzeją. MAXTOR - nie polecam, przynajmniej te starsze modele WC tzn WD padały często. Tak samo nie polecam FUJITSU i SAMSUNG.
|
|
|
#36 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Mam Maxtora (Matroxa zresztą też) 40GB UDMA100 7200 r.p.m. i muszę przyznać, że pracuje bardzo ładnie (od ok. 3 miesięcy - wiem, że to jeszcze krótko, ale mam porządnego kolegę prowadzącego sklep komp. i to on mi doradził, zwłaszcza po tym, jak kilka Seagatów musiał odesłać do serwisu).
Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() dałem za ten dysk kiedyś 750PLN, ale nie żałuję. A poza tymz tymi częściami trzeba mieć szczeście...
|
|
|
|
#39 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Pewna errata napisałem ze iBM 30gb pożył 48h - małe sprostowanie 30h i pare minut . Co ciekawe teraz wiekszość płyt widzi go jako 68gb dysk !!!!
Clone your hard disc ))
|
|
|
#40 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
1. Skąd wniosek, że są to te same dyski?
2. Czym Twoim zdaniem różnią się dyski 7200 od 5400?(Chodzi mi o aspekt czysto elektroniczny, bo to, żę wszystko musi działać szybciej to oczywiste) |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() |
Cytat:
2.Tu nie chodzi koniecznie o elektronikę. Po prostu nie ona zawodzi w tym przypadku, a jednynie układy mechaniczne nie wytrzymują prędkości. M.in. talerze. |
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Mam IBM 15GB 7200 rpm i nic się nie grzeje ani nie rzezi ! Poprostu albo Węgrzy spieprzyli robotę albo któraś z częsci mechanicznych miała wadę i tylko ona w kólko zawodziła ! IBM powinien te wszystkie dyski zebrać i sprawdzić co w nich walnęło ! A na str IBM nic nie ma i wcale się nie dziwię ! |
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() |
Cytat: