![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Caviorek nie jest zbyt dobry, swego czasu robili dobre dyski.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Dlaczego nie do tej pory nikt na niego nie psioczył !>? |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Gość
|
Mam Caviara, 1,281,9 MB, ma 7 na koncu? Made in Malasia, dziala!
|
![]() |
![]() |
#64 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2002
![]() |
to i ja dorzuce swoje 3 grosze.
Ibm ci nie polecam kumpel mial i 3 razy mu wymieniali teraz skonczyla mu sie gwarancja i znowu mu sie robia bad sektory.Polecam Barakude naprawdy pozadnie zrobiony HD moze deczko glosniejszy od ibm ale sie przynajmniej nie pier....... sam mam taki 60 i jestem naprawde zadowolony.Maxtor tez jest niezly ostatnio wymienili na niego na gwarancji z Fujitsu(te tez podobno mialy byc bezawaryjne) i jest maly cichy i niezle chodzi....niemniej mam go dopiero 4 miechy i jeszcze trudno cos na temat zywotnosci powiedziec......
![]() |
#65 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Do Caviarów miałem zawsze sentymend, od czasu mojej 800-setki włożonej w 486, do dzisiaj działa bez problemu
![]() Że IBMy są do bani przekonałem się na własnej skórze 2dni temu moja 60ntka posypała się drugi raz (po naprawie przeżyła 2 miesiące) ale jutro, a raczej dzisiaj bo już niedziela, zamieniam ją na Barakude 60 (już gadałem z gościem w sklepie) z dopłatą 100zł. Niewiem ale jakoś mi tej kasy nie szkoda bo wiem że wkońcu pozbędę się tego syfu marki IBM. Niemyślałem że kiedyś przeklnę tą firmę, napewno już nigdy nie kupię ich dysku. To jest chyba najwiękrza wpadka tej firmy. Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
![]() |
#66 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
The Best HDD 80GB ?
moim zdanie dobry jest caviar 80 GB z 8 mb cache - nie wiem teraz jak stoi jego cena ale podpiety do plyty glownej z baska IV 60GB (primary i sec master) przy kopiowaniu filmow nie mial problemu z nagrywaniem na teac'u 16x i bzdetow w tle takich jak winamp - odwrotnie bylo minimalenie gorzej - tyle z moch odzczuc do 80 GB caviar'a
poza tym fajna firma. - pierwszy hdd 800MB caviar ('96) dziala do dzis u kumpla - drugi hdd 40 GB caviar serii ab ('01) poszedl do reklamacji bo pci 42MHz go zabilo (ibm 7200 40GB nawet przy tym nie wstawal) - trzeci hdd 80GB 800JB (8MB cache) - dziala od kwietnia czy maja, o przetaktowaniu do pci 42MHz moge zapomniec ale poza tym jest dobry chyba lubie te firme bardziej niz ibm (lipna przy kreceniu magistrala procka) i seagate (u kumpla z 2 poszedl brazowy dymek - w serwisie zreszta tez i spalil im zasilacz, gosc mowil ze pierwszy raz cos takeigo widzial) pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#67 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Bez komentarza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Tylko Barracuda IV, nie V czy VII. "Czwórki" są najbardziej niezawodne. Sam mam Seagate Barracuda IV 80GB i żadnych problemów. System XP Pro odpala sie 40 sekund, film 700 MB z dysku na dysk 25 sekund.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
kawiorki 80GB 800JB z 8MB cache sa bardzo dobre (seagte przegrywa z nim, ale to przez ten 8 mbajtowy cache). sam mam, bo padla mi fujka (na szczescie mialem jeszcze rok gwarancji). co dziwne pomimo, ze to 7200 obrotow, a grzeje sie mniej niz fujitsu 5400. jest troche glosniejszy niz barracuda, ale i tak jest bardzo cichy. a co najwazniejsze masz na caviar'y 2 lata gwarancji, a na seagate'y juz tylko rok. jesli chodzi o dzisiejsze ibm'y to syf okrutny.
Ostatnio zmieniany przez pepperman : 21.06.2003 o godz. 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Bylem dotychczas uzytkownikiem 40 GB IBM made in hungary (mala literka h to nie pomylka!). Niestety polegl na polu chwaly! Firma, ktora go sprowadzila tez polegla! Kupilem Seagate 80 GB IV Barakude. Mimo, ze musze sie udac do laryngologa wyraznie slysze roznice w pracy na korzysc Seagate. Jezeli chodzi o transfery sa bardzo podobne. LASER jak ktos ci dorzuci kase kupuj Seagate ale moze z serii V!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
- Oral B(eee) a dentysta: - Anal cacy. ![]() ![]() BTW, nie ma sie nad czym zastanawiac SEAGATE SEAGATE SEAGATE 8) jesli nie B IV to B V :cool:
![]() |
![]() |
#72 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tak swoja droga jak dlugo chcecie sie jeszcze spierac jaki dysk jest cacy a jaki be?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|