![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
@Ormianin JKM twierdzi podobnie jak ja - po co sie wtrazalac w czyjes wewnetrzne sprawy? Takie dzialanie postrzegane jest jako zle ,przez mieszkancow Bialorusi. Czy ktos chce obalic realny socjalizm w Chinach lub monarchie absolutne w malych panstewkach? Nie. Lepiej byloby zajac sie Korea Polnocna - tam jest pomieszanie z poplataniem a nie komunizm. Dajmy naszym wschodnim sasiadom spokoj - wszelkie "stablizacje" z gwiazdami na niebieskim tle i czerwono-bialymi pasami nie sa porzadane. Jak upadl PRL, ZSRR to i totalitaryzm na Bialorusi rowniez upadnie, a nam nic do tego. Wystarczy, ze z Polska sie przyczynila do "pomaranczowej" rewolucji na Ukrainie - co z tego mielismy i mamy? Wielkie g... i oslabienie stosunkow dyplomatycznych z Rosja. Dla mnie el dorado byloby Nauru jakies 20 lat temu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zastanawiałem się trochę czy zabrać głos w tej dyskusji.
oczywiście popieram dążenia wolnościowe Białorusinów, ale myślę, że my Polacy powinniśmy na to patrzeć też z naszej perspektywy. działania nasze powinny opierać się na wspieraniu opozycji białoruskiej na gruncie dyplomacji i dialogu, a z tym jak powszechnie wiadomo mamy spore kłopoty. nasza specjalność to "obszczekiwanie" innych bez dopuszczania do siebie jakichkolwiek argumentow. moim zdaniem musimy być przygotowani na każdy wariant wydarzeń na Białorusi, tzn. na sfałszowane przez Łukaszenkę wybory itd. nawet na rewolucję. bo przecież chcemy czy nie, będziemy musieli współpracować z nowymi władzami Białorusi. od razu zaznaczam, żeby nie mylić współpracy z uległością!! chodzi o to, by bez względu na wszystko nie opierać swoich działań tylko na krzyku, ale żeby trochę też zadbać o własne interesy. wszyscy tak robią, a my tylko chcemy udowadniać, że mamy rację. w tym czasie inni rozmawiają i działają na naszą szkodę, czego przykładem może być rosyjsko-niemiecka umowa dotycząca gazociągu po dnie Bałtyku.. a Białorusini mają teraz wybór: wyjdą masowo na ulice i obalą dyktatora albo pozostaną pod władzą Łukaszenki.. co będzie? czas pokaże.. życzę Białorusinom, aby Im się udało..
![]() |
|
|