![]() |
Ilość załączników: 1
Tez walnolem kawe
|
Ile oni bedą pić tą kawe ;) ?
|
Polskie serwisy bittorent
Jakie serwisy możecie polecić...
Ja siedzę od początku na PT co możecie polecić jako jego konkurencję. Chodzi mi głównie o filmy, muze, programy i gry wszystkie kategorie ze wskazaniem na ojczysty język. Najlepiej coś z naliczanym ratio, gdzie ludzie seedują bo nie chcę kilkudziesięciu MB ssać dobe... |
No to chyba nic godniejszego polecenia niż PT w Polsce nie znajdziesz :)
|
|
Ostatnia aktualizacja: 12 grudzień 2005
Polskie strony:
http://www.searchengines.pl/phpbb203...owtopic=11950# |
Cytat:
|
Cytat:
|
Chcialbym poinformaowac zainteresowanych, ze:
FileList oraz TorrentLeech maja otwarta rejestracje ;) |
ja mam zaproszenia na PT, ale tylko dla takich zaufanych "graczy", bo PT "potrzebuje swiezej krwi" do rozwoju i seedowania, ale nie do leecherowania
zaproszenia PW |
Cytat:
|
Mam pytanie dotyczące strony Torrent.net ,a manowice o ratio,bo nie wiem jak się spawdza ratio swoje ,bo jak klikne na kogoś innego nick to pisze np.pobrane 60mb ,
wysłane 80 MB i ratio 1,90,a umnie pisze pobrano 00,0 i wysałno 00,0 a ja już tyle ściagałem ! I nie wiem dalej jak się to sprawdza czy moze mi ktoś to wytumaczyć ? |
Póki co na tej stronie jest obowiązkowe Ratio, więc nie musisz się martwić.
|
Cytat:
Bo jak klikne na kogoś innego nicka to pokazane jest ratio ,a umnie nie tylo wysłane,pobrane 00,0 :( |
Ciesz sie?
Napisz do Supportu tej strony, na pewno Ci odpowiedzą. |
No już wiem chyba jak mozna nabić ratio ,czeba poprostu ściąganąc plik z trakera:
torrent.net.pl a jak sie nie ściganie to nie nabija wtedy i wysłać :) |
|
Cytat:
ta stronka pewnie nie przebije Polish Trackera, ale zobaczymy, moze sie jakos rozwinie :) |
Hmmm, chcialbym sie dostac do PT... ale na moje seedowanie raczej nie ma co liczyc bo mam neo 128 :)
*chwilowo promocyjnie 256 :) || |
@mallow, a jestes moze zarejestrowany na jakiejs stronie i mozesz pochwalic sie dobrym ratio?
|
Cytat:
|
2 tygodnie :banned:
|
Cytat:
ściągał :> |
Przeciez nikt mnie o zaproszenie nie prosil :> :)
|
Prosil bym o zaproszenie na adres bronksik@konto.pl z gory dziekuje;)
oto moje ratio na btgigs http://img254.imageshack.us/img254/5937/ratio4vh.jpg Dzieki;) |
Co tam kasę dają na Polish Trackerze że się tak tam wszyscy pchacie ||
|
Cytat:
|
demonoid.com tez jest otwarty :)
|
Cytat:
ściagnął koło 1 GB to już by duzo musiał nadrabiać i cięzej jest wtedy nabić dobre ratio ;) |
Cytat:
|
Ja mam zaproszenia ;)
|
ma ktos moze zaproszenia na PT ?:> priv... :]
|
dziala wam PT ?
|
Cytat:
|
@siwy_mw dziala, tylko zauwazylem, ze bledy trackera mi wywalilo, ze invalid passkey, musialem sciagnac torrenty jeszcze raz... ale strona chodzi ok... moze jakis banik masz :D
@Reetou tak czy inaczej mialby ratio powyzej 1 ;) Ale przy takich ilosciach danych to to zaden argument... |
tez mam zaproszenia, jak wczesniej pisalem ;)
ale ten ktos bedzie musial tez uploadowac, a nie tylko zasysac :tak!: |
Cytat:
Można pobrać coś z niej, ma ktoś zaproszenia na nią ? ;) |
ogolnie jeden ze slwaniejszych trackerow :) co drugi torrent jaki sciagalem byl walsnie z demonoida... czailem sie na i czailem... no i wyczailem :) A zaproszenie mam :) jak stoisz z ratio? :)
|
Ja na demonoidzie jestem juz jakis czas... Potrzebowalem akurat trackera, wszedlem i zarejestrowalem sie :) Nawet nie wiedzialem, ze jest limit miejsc :D
@PIOTR34 tak sie sklada, ze nawet z www nie wyciagne 300KB/s na mojej radiowce, co czesto zdarza mi sie przy sciaganiu z PT :) Od wczoraj jestem Power Userem :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.demonoid.com/torrents/ http://img468.imageshack.us/img468/4...ek011pj.th.jpg |
Ja sie tam kiedys zalogowałem ... dla trackera .... ;] i odziwo konto jeszcze dziala ..a moje ratio to...
Username: *** Uploaded: 1.09 MB Ratio: 1146881 Downloaded: 1 bytes ;P |
|
Właśnie tak czytam forum PT i aż mnie coś bierze :| ...
1 . Można używać Bit lorda 1.1 ? jako klienta ? 2 . Jak mogę sprawdzić moje ratio ? I rozumiem ściągnę np. 700MB ? Wyślę 700 ? i moje ratio będzie 1.0 ??. (( |
Cytat:
sciagacie kilkanascie MB i wysylacie GB zeby miec jak najwieksze ratio? glupota.. |
:| co Ty ja nawet nie wiedzielame ze cos sciagnelem a tym bardziej cos wyslalem ...
|
nie o Tobie w tym przypadku byla mowa.. :)
pozdro ;) |
Napisałeś WY :>
Właśnie tak czytam forum PT i aż mnie coś bierze ... 1 . Można używać Bit lorda 1.1 ? jako klienta ? 2 . Jak mogę sprawdzić moje ratio ? I rozumiem ściągnę np. 700MB ? Wyślę 700 ? i moje ratio będzie 1.0 ?? |
Cytat:
co do klienta to uzywam utorrenta (odkad zablokowali bitcometa) - maly chyba 160kB i ladnie zasysa :) :respect: --edit-- http://amnezja.org/modules.php?name=...ticle&sid=9575 najnowsza wercja |
Cytat:
Mam gdzies ratio, potrzebowalem trackera, zeby cos WYSLAC, wiec zalozylem konto na demonoidzie (akurat sie dalo) NIE SCIAGAM nic stamtad bo mam skad sciagac... Tak lepiej? :| http://img285.imageshack.us/img285/2880/pt4wk.jpg @Oktawian ja uzywam BitLorda 1.1 i wszystko jest ok Ratio mozesz sprawdzic w profilu dane wyslane / dane sciagniete = ratio |
Jak narazie to najwieksza predkosc mialem około 200 kb/s co mialem 1 raz w zyciu || ;]
pozdrawiam i dzieki @Icemac :D |
a ja mam takie pytanie
ostatnio mi przekierowano porty na 1615 i tam gdzie jest port used for incoming connections dalem wlasnie 1615. Dobrze zrobilem?, bo nie zauwazylem poprawy szybkosci, a na stronach torrentowych dalej przy connectable jestem NO.... moze jeszcze powinienem cos zmienic? i drugie pytanie, cos ten utorrent slabo mi wysyla, da sie to jakos poprawic? |
Cytat:
zauwazylem , ze nie mozna juz sciagnac najnowszej wersji 0.60 z oficjalnej strony, tylko 0.59 uzywam 0.60 i nie zauwazylem zadnych niepokojacych objawow, spadku transferu itp. wiec co jest grane z tym zablokowaniem ??? |
Cytat:
|
BitComet jest zablokowany na stronach z prywatnym trackerem.
Zdaje sie, ze oprocz problemu z DHT (ktora to opcja umozliwaia wymiane danych z pominieciem trackera- co jest nimile widziane na stronach z prywatnym trackerem) mial jakiegos buga, ktory umozliwal czitowanie? Na publicznych trackerach nie zauwazysz prawdopodobnie roznicy, na prywatnych, jesli jest zablokowany (np. pt) nie bedziesz dal rady polaczyc sie z trackerem. |
jest jakaś możliwość zarejestrowania sie na demonoidzie ? jak tak to o której najlepiej czatować ?
|
sciagalem w te noc (dla testow :) ) ponad 2GB-ego torrenta
polaczenie z trackerem zostalo zablokowane (nieautoryzowany dostep, czy jakos tak), DHT zwrocilo 2 uzytkownikow, seedow bylo okolo 20, a srednia predkosc sciagania 57kB/s wiec i tak BitComet radzi sobie niezle bez trackera poki co zostaje przy BC, nie znam lepszego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jestem na tym gównie od dłuższego czasu. Jestem już prawie EU. No i co z tego jak gówno mają .????????? |
Cytat:
Poprostu przyjemnośc że możesz powysyłać pliki i po pobierać szybciej ,bo z tamtąt się za***iście pobiera,bo jest ograniczona liczba osób. I jest moc poznawania nowych ludzi na forum ;) :pisze: |
Cytat:
Nic nie wiesz. PT nie jest w niczym lepszy . Co to jest za***iście pobiera? Z całym szacunkiem do Ciebie. Mi rzadko kiedy pobiera na max. A mam takie źródła co rzeczywiście idą na maxa. |
Cytat:
Nigdy z publicznego trackera nie sciagales? Ciezko tam jest miec dobry transfer, bo z publicznych sciagaja same pijawy z zasada: sciagnac-usunac z listy zadan-sciagac cos innego Na PT musza seedowac, zeby utrzymac konto. Dla mnie wystarczajacym plusem pt sa transfery: z PT mam ok 330kB/s, z publicznych max 100kB/s, a i to rzadko ;) Gowno jest? A co ty byc chcial? Przynajmniej fake'ow nie ma... Na publicznych tylko syfu pelno, kto sobie cos wymysli to wstawi i jest po 30 takich samych torrentow... |
Cytat:
I nie ma to znaczenia kto to będzie. PT to jest jedno z gorszych żródeł jakie znam. Jak nie znacie lepszych to Wasza strata... |
chcesz znac zalety PT?
- duzo 0-day'ow - jesli ktos potrzebuje cos nowego - na pewno to znajdzie.. - rls'y sa tylko scenowe/grupowe (nie wiem jak to sie dokladnie zwalo...) - duzo seedow - u mnie na 6mbit przy powyzej 50 seedach osiagam maks lacza (768KB/s) wybacz, lepszego trackera nie znajdziesz - mam dostep do Demonoid (tez moze byc blad w nazwie), FileList, Torrentbytes itp. wszedzie jest to samo! jedynie iloscia user'ow i szybkoscia serwera moga sie roznic.. a - i na zagranicznych nie znajdziesz polskich plikow - na PT sie zdarzaja.. pozdro ;) |
Cytat:
Ale oni nie mają nic co by mnie obligowało do oddawania na max Znudzili mnie Mam ratio powyzej 2,5. Więcej daję niż dostaję. No może gdybym był w wieku przedmałżeńskim to XXX. PT to dla mnie nic |
Cytat:
sprawdze i ocenie czy masz racje.. pozdro ;) |
rycho podeslij zaproszenie, oblookam tego slynnego PT i podziele sie wrazeniami :)
|
Cytat:
|
jaki port na PT?
|
Port ?:|
FAQ to nie może Pan sobie przeczytać? |
można się teraz rejestrować na demonoidzie jak to kogoś interesuje.
|
KASA kasa :ysz:
CYTAT: PT Drodzy użytkownicy, tak dalej być nie może. Jeśli checie dalej korzystać z serwisu, musicie również i Wy coś dać od siebie. Seedowanie (wyraz, który każdego miesiąca jest wielu użytkownikom obcy) nie jest wszystkim. |
Ciekawe, padną, czy nie? :>
|
Cytat:
No min padna chca cos od dzieciakow wydebic :D |
Zależy jeszcze ile chcą wydębić, zeta+vat przez smsa to może miesięcznie kilku zapłaci... :mruga:
|
Cytat:
zarejestrowalem sie, ale nie dostalem wiadomosci z linkiem do klikniecia ??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
@NeoFighter Właśnie sprawdziłem i na O2.pl bez problemu przechodzi email z http://demonoid.com na Interię i na Wp nie działa ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
raz nie wpadła mi w oko ) ;) |
zarejestrowalem sie drugi raz i zaraz dostalem maila na o2.pl
musialem uzyc alternatywnego nicka niestety :) |
PT to troche lipa bo prawie niczego tam nie ma ... :( jak Ktoś zna fajne stronki z torrentem to zapraszam na priv :)
|
Cytat:
bo żadko kiedy jak wyjdzie coś nowego żeby było na tej strone jako pierwsze ,ale zato jak zasówa przy ściąganiu z żadnej innej strony tak nie pobiera plików jak z PT. ;) |
Teraz się zacznie święta wojna ||
|
Sorry , że wam się wpi*****am w temat ale przeczytałem wszystkie 19 stron tego tematu i paru kwesti nie rozumiem.
Po pierwsze co daje rejestracja na tych stronach? ??? Po drugie ,o co chodzi z tym ratio? ??? Ja ściągnęłem w zeszłym roku dobre 250Gb danych , nigdy się nigdzie nie rejestrowałem , pobieranie mam na max (64kb/s),wysyłanie na 10.Po pobraniu plików seeduje 2 dni(czasami krócej).Średnia pobierania żadko spada mi poniżej 45 kb/s.Używam BitLord'a.99%torentów biore z IsoHunt.Gdybym pierwszy raz chciał pobrac coś z torentów,to po przeczytaniu tych wypowiedzi przestraszyłbym się tych komplikacji, a przecież to jest banalnie proste. Jeszcze jedna sprawa,mianowicie chodzi mi o eMule.Nigdy nie używałem tego programu.Używam BearShare.O co chodzi z tą ''kolejką pobierania''.Czy to prawda że trzeba czekać na download? Prośiłbym o odpowiedzi a nie o ''tyranie mnie"(bo pewnie tak będzie ;) ) :piwo: |
ratio jest to inaczej stosunek pobranych danych do wyslanych :)
ja przykladowo mam wyslane: 178,41GB i sciagniete: 126,26GB co daje ratio: 1,412 matematyka sie klania :) pozdro ;) |
Cytat:
A co z resztą mioch pytań? |
@Burt Udostępniałeś coś po wyżej 2 dni? tzn, czy sam co kolwiek kiedyś wystawiłeś? Istnieje pwene pojęcie odnośnie ludzi którzy ściągają po to by tylko ściągnąć.
|
Cytat:
1. rejestracja na stronach z torrentami jest potrzebna po to, zeby dostac sie do zasobow jakie oferuja te strony. Oczywiscie pliki .torrent mozesz brac z innych stron na ktorych nie trzeba sie rejestrowac (np. tak jak Ty IsoHunt), ale jezeli chcesz sciangac jakis bardzo osobliwy plik np. (podaje w ciemno, bo nigdny nie szukalem) skan jakies polskiej ksiazki, to watpie zebys znalalz na isohunt. 2. wyskokie ratio jest potrzebne praktycznie tylko na rejestrowalnych stronach, gdyz jak masz niskie ratio to ci usuwaja konto, albo wprowadzaja jakies ograniczenia. Na darmowych nie sa w stanie takiego czegos zrobic. 3. Na emulu trzeba czekac na download tak samo jak na innych programach p2p, z tym ze na emulu im wiecej wysylasz tym krocej czekasz na swoja kolejke. Kazdy plik jest podzielony na czesci po ~10MB, po sciagnieciu jedne czesci od danego uzytkownika lecisz na koniec jego kolejki. Jak chcesz wiedziec dokladniej to proponuje poszukac, chociazby na tym forum. |
Wielkie dzięki @qfir. :piwo: :piwo: :piwo:
|
z ktorych torrentow lepiej korzystac, tych opartych na http, czy udp?
|
:idea: czy można chcieć czegoś więcej [img=http://img25.imageshack.us/img25/1079/ratio29sp.th.jpg]
|
:cool:
|
Minimalnie, ale na plusik. :D
|
Cytat:
|
@Burt nie korzystam z BerarShare i nie mam Neostrady, ale wydaje mi się że dane pobierane i wysyłane na NEO są liczone.
|
dane do limitu sa tylko pobrane z "download'u"!
i koniec tematu |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:14. |