Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.02.2006, 19:42   #1
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Błędy CRC przy kompresji dużych plików.

Witam.

Mam dzisiaj dosyć nietypowy problem i jednocześnie bardzo mnie frustrujący. Otóż nie mogę z powodzeniem skompresować dużych plików danych (różnych). Są to pliki o wielkości od 680 do 1600 MB, które chciałem spakować i nagrać na płytkę DVD. Sytuacja wygląda tak, że pliki się ładnie kompresują, ale nie można ich z powrotem rozpakować, gdyż otrzymuję informacje ***8222;Błąd CRC w ***8230;***8230; . Plik jest uszkodzony***8221;. Sprawdzałem różne metody kompresji w programach 7zip i WinRAR i nic nie działa poprawnie. Sama metoda kompresji nie jest chyba problemem, gdyż wybranie w programie WinRAR z listy opcję ***8222;bez kompresji***8221; powoduje to samo. Sytuacja nie występuje z małymi plikami, sprawdzałem takie, których wielkość nie przekracza 100 MB.

Kiedyś czytałem, że może to być spowodowane podkręceniem sprzętu, ale to nie to, gdyż obecnie nic takiego nie praktykuję, a test Prime przechodzi bezbłędnie przez wiele godzin.

Muszę przyznać, że jestem dosyć zaskoczony całą sytuacją i nie wiem już co robić, dlatego zwracam się do was. Może ktoś już widział coś podobnego i wie o co chodzi.

Pozdrawiam

ps. w moim profilu do wglądu sprzęt na którym występuje owe dziwne zjawisko ...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: