![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Blokada ftp
Ostatnio koleś udostępnił mi na swoim serwerze z akademika pare dużych plików. A że jestem w sieci lan i mam łącze 2mb to nawet ładnie się ściągało , ale po jakimś czasie serwer został zablokowany. Kolega mówił że nic nie blokował a serwer na 99% nia dał mi bana na IP. Mówiłem o tym adminowi , bo u innych osób ta strona działała , oprócz naszej sieci a on powiedział że też nic nie blokował. Czy istnieje możliwość zablokowanai przez mojego admina wybranych stron www? Możliwe że się zdenerwował że mu zapycham łącze , a było już tak kilka razy . Oczywiście strona za kilka dni działała normalnie.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
JEst taka możliwość, mógł zablokować.
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mógłbyś to spradzić jeżeli na serwerze chodzi też usługa telnet a pewnie chodzi.
zakładam że usłyga FTP i telnet w tym momencie chodzi. Najpierw robisz samego telneta na serwer - wchodzisz oczywiście jest dobrze. Usługa telnet chodzi na porcie 23, natomiast ftp na 21. Czyli robisz potem telnet x.x.x.x :21 powinno cię puścić bez problemu. Natomiast jak masz zblokowany ten port 21 to oczywiście nie połączy ważne by była spacje po adresie IP.
|
|
![]() |
|
|