![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
![]()
elo,
Troche danych: win98se, ecs k7vza ver 2.0, dzwiękówka zintegrowana Wcześnije był XP i wszytsko było OK. Niedawno kuzynek zrobił format i nie może "uzyskac" dźwięku, tzn system wykrywa dzwiękówke, stery sie instaluja poprawnie, wszystko wyglada na ok a z glasnikow nie wydobywa sie dzwiek. Winamp nie zglasza bledu, tylko normlanie odtwarza mp3. Jak sie podlaczy malutkie glosniki Media Tech (sprawne) i da na full to slychac taki leciutki, cichutki dzwiek. Gdy podepniemy sluchawki lub wieksze glosniki to nic nie slychac. Usuwalem juz stery, urzadzenia w awaryjnym ponownie instalowalem i nic, dlaje to samo. Pmocy. Komputer bez dźwięku to....a szkoda słów. ![]() P.S. Tylko nie piszcie Format c: wiem że jest dobry na wszystko, ale to nie wchodzi w gre. Ostatnio zmieniany przez epol : 25.09.2004 o godz. 20:13 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
a sprawdziles
a sprawdziles taki bajer jak glosnosc. dwukik na glosniczek. wlacz wszystkie opcje i sprawdz czy sa na full, mialem cos podobnego w regulacji wave bylo sciszone a ja tego nie widzialem... a ile sie na kombinowalem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
dokladnie poszukaj w ustawieniach dzwieku czy przypadkiem nie jest cos sciszone lub kompletnie wyciszone.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zlotowicz
![]() |
Nie posądzajcie mnie o takie lamerstwo
![]() ![]() Sprawdzałem to X razy. Może inne pomysły? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Ten problem jest tylko z Mp3 czy też ścieżkami Audio i plikami Mid.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nikt nie posadza o lamerstwo, jedynie mowie co mi sie przydazylo, i wierz mi szukalem ze dwa dni, tak sobie mysle a moze to jednak sterowniki sa nieodpowiednie, u kumpla na ecs zainstalowalismy drivery do zaintergrowanej karty i winamp, wmplayer, foobar itp niby musyke odtwarzaly ale cisza, zmienilismy sterowniki i bylo ok, sprawdz na stronie producenta chipsetu via czy co tam masz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Cytat:
A z tymi sterownikami to możesz miec racje. Na tamtym komputerze jest DVD LG, który chodzi wyśmieniecie ^_^ i chciał przeczytać płyty ze sterownikami ECS'a. Tak, więc kuzynek sobie ściągnął najnowsze drivery do dźwiękówek AC'97 Realtek. Chyba będzie tzeba tą płyte odczytać na innym napędzie i wyśłac mu je na email. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
nie ma sprawy
nie ma sprawy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
epol a kuzynek wszystko dograł, stery do MOBO, DXa? -
IMO jak działało to działac musi, a stery zapodałbym te które na płytce do MOBO były i nie kombinował z innymi dopóki nie ruszy |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Za czasów mojej starej (aktualnej) płyty i win98 to najpierw trzebabyło zainstalować Service Packa (Via 4 in 1, bądź Via Hyperion, jesli plyta na chipsecie VIA)
![]()
![]() |
#12 |
Zlotowicz
![]() |
Raczej dogral wszystko. Ja jednak do pewności jeszcze raz wgrałem via 4 in 1, directx no i stery.
Dam znac czy pojdzie wsyztsko na sterach z plyty cd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() |
Format C: robię często w komputerku dzieciaków i równie często instaluje sterowniki. Spotkałem się z podobną historią polegającą na niemożliwości sterowania głośnością... Po kilku próbach pt odinstaluj, zainstaluj wszystko wracało do normy... Za którymś razem zauwazyłem że wpływ na to miała kolejność instacji sterowników
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zlotowicz
![]() |
Problem rozwiązany.
Wystarczyło usunąć stery w trybie awaryjnym i zainstalować te oryginalne. Dzięki wszystkim za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|