Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.05.2006, 12:08   #1
Mściciel
..::Niedostępny::..

Data rejestracji: 17.10.2005
Mściciel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation Brak kont użytkowników w Windows XP

Mam dość dziwny problem, którego jak dotąd na oczy nie widziałem... a konkretnie:
Ogulnie na komputerze miałem 3 konta użytkowników(ADMIN; MARCIN; Wizyta)
lecz ostatnimi czasy dwa z nich usunąłem (ADMIN; Wizyta) zostało mi tylko jedno konto więc z niego korzystałem aż tu nagle któregoś dnia po włączeniu komputera na "ekranie powitalnym" nie widniało żadne konto użytkownika...
Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi...

Próbowałem oczywiście na oknie powitalnym nacisnąć "Ctrl+Alt+Delete" lecz po tym otwierało się okno do wpisania nazwy użytkownika. Po jego wpisaniu (i oczywiście hasła) wyskakiwał komunikat: " Twoje konto zostało wyłączone. Skontaktyuj się z administratorem komputera" <--- Problem polega na tym że to właśnie ja (konto: MARCIN) jestem jedynym Adminem komputera

Proszę o pomoc! Jak uruchomić mój komputer jeśli nie pojawiają mi się konta użytkowników?
Mściciel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.05.2006, 12:16   #2
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Spr***243;buj wej***347;***263; w tryb awaryjny i zaloguj si***281; na u***380;ytkownika "Administrator" - o ile takie konto b***281;dzie dost***281;pne - i pow***322;***261;czaj wszystko co Ci potrzeba.

Je***347;li to nie pomo***380;e, to uruchom kompa z p***322;yty od Windowsa i uruchom "Konsol***281; odzyskiwania". Gdy Ci si***281; ju***380; wszystko za***322;aduje, wydaj nast***281;puj***261;ce polecenie: chkdsk /p
Kiedy dany proces si***281; zako***324;czy wpisz: exit.
Gdy zrobisz to co napisa***322;em, wszystko powinno wr***243;ci***263; do normy, je***347;li tak si***281; nie stanie, to pisz na forum - b***281;dziemy my***347;le***263; co z tym fantem zrobi***263;.
Stary 01.05.2006, 13:28   #3
Mściciel

Może by i pomogło ale niestety nie wiem jak wejść w tryb awaryjny
mógłybś mi powiedzieć jak to zrobić?
Stary 01.05.2006, 13:38   #4
Darek_K
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.03.2004
Darek_K zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przed pojawieniem sie planszy informujacej o ladowaniu sie windows wciskamy F8. Wtedy odpowiednia lista sie pojawi.
Pozdrawiam
Darek_K jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 13:49   #5
Mściciel

Nie zadziałało

Nie wiem czy jest to częsty problem czy też ja jestem dziwny (a to możliwe )
ale niestety też nie wiem jak uruchomić windowsa z płyty....
Stary 01.05.2006, 14:17   #6
cyc_pc
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.08.2004
cyc_pc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aby odpalić system z płytki, włóż płytkę do cd-roma od razu po włączeniu komputera. Pokaże się komunikat o wciśnięciu dowolnego klawisza to wciśnij.
Jeżeli nic takiego się nie stanie to w biosie musisz ustawić parametry bótowania, i jako pierwsze źródło wybrać cd-roma a nie dysku.
cyc_pc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 17:36   #7
Mściciel

Fajnie... jakoś nie działa....

CZY KTOŚ ZNA INNE SPOSOBY/
Stary 01.05.2006, 17:57   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Mściciel
Fajnie... jakoś nie działa....

CZY KTOŚ ZNA INNE SPOSOBY/
w biosie trzeba przestawić, aby najpierw bootował z płyty (a nie z hd)

do biosu wchodzi się trzymając w czasie startu wciśnięty del
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 19:42   #9
Mściciel

Cytat:
Napisany przez ed hunter
do biosu wchodzi się trzymając w czasie startu wciśnięty del
Nie to miałem na myśli że nie działa
Do biosu wiem jak wejść... nie działa sposób usunięcia usterki podany przez Kraluka...

Czy ktoś zna inny sposób na mój pierwszy problem??
Stary 01.05.2006, 21:18   #10
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mściciel
Mam dość dziwny problem, którego jak dotąd na oczy nie widziałem... a konkretnie:
Ogulnie na komputerze miałem 3 konta użytkowników(ADMIN; MARCIN; Wizyta)
lecz ostatnimi czasy dwa z nich usunąłem (ADMIN; Wizyta) zostało mi tylko jedno konto więc z niego korzystałem aż tu nagle któregoś dnia po włączeniu komputera na "ekranie powitalnym" nie widniało żadne konto użytkownika...
Kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi...

Próbowałem oczywiście na oknie powitalnym nacisnąć "Ctrl+Alt+Delete" lecz po tym otwierało się okno do wpisania nazwy użytkownika. Po jego wpisaniu (i oczywiście hasła) wyskakiwał komunikat: " Twoje konto zostało wyłączone. Skontaktyuj się z administratorem komputera" <--- Problem polega na tym że to właśnie ja (konto: MARCIN) jestem jedynym Adminem komputera

Proszę o pomoc! Jak uruchomić mój komputer jeśli nie pojawiają mi się konta użytkowników?

Witam

Miałem podobny problem i udało mi się go rozwiązać.

Przyczyną jest (przynajmniej u mnie było) zaimportowanie złych zasad zabezpieczeń lokalnych i wystarczyło tylko 1 raz źle wpisać hasło, żeby konto się zablokowało.

Rozwiązanie

Wejść do trybu awaryjnego. MNożliwe, że znów nie będą widoczne konta. nic nie szkodzi wcisnąć kompbinacje klawiszy kilka razy ctrl +alt + del. powinno się ukazać okienko gdzie można wpisać login i hasło.
Należy się zalogować jako Administrator!!

po uruchomieniu trybu klikamy prawy klawisz na ikonkę Mój komputer a następnie klikamy polecenie Zarządzaj, lub w panelu sterowania otworzyć folder Narzędzia administracyjne i kliknąć polecenie Zarządzanie komputerem. (w obu przypadkach otworzy się to samo okno dialogowe Zarządzanie komputerem.
Rozwijamy polecenie Uzytkownicy i grupy lokalne i klikamy katalog Uzytkownicy. Powinny być obydwa konta klikamy dwa razy lewym klawiszem najpierw na pierwsze i odznaczamy pole wyboru Konto jest zablokowane. Czynności nalezy powtórzyć również z drugim kontem, jeżeli ma zostać właczone. Jeżeli bawiłeś się zasadami zabezpieczeń lokalnych radzę zaimportować zasady z pliku setup security.inf

Pozdrawiam

Update:
Jeżeli udało się Tobie wywołać okno dialogowe logowania to znaczy ze nie musisz przechodzić do trybu awaryjnego. Jednak Jeżeli nie znasz hasła do konta "Administrator" nie znam sposobu, żeby naprawić ten problem

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 01.05.2006 o godz. 22:54
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 15:32   #11
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mściciel
nie działa sposób usunięcia usterki podany przez Kraluka...
Napisz jaśniej co zrobiłeś. Odpaliłem konsolę odzyskiwania?

Cytat:
Napisany przez aeiouy
Jednak Jeżeli nie znasz hasła do konta "Administrator" nie znam sposobu, żeby naprawić ten problem
Hasło można bardzo łatwo zresetować - na forum już nieraz o tym było.
Stary 02.05.2006, 15:55   #12
Mściciel

Wkońcu się udało
Dzięki chłopaki za pomoc... Znacie sie na rzeczy
Stary 02.05.2006, 15:57   #13
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Mściciel brawo

@kraluk
Nie wiedziałem, że można zresetować hasło ... biegnę o tym poczytać
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 15:59   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez aeiouy
@Mściciel brawo

@kraluk
Nie wiedziałem, że można zresetować hasło ... biegnę o tym poczytać
zresetować, ominąć... było
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.05.2006, 19:12   #15
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam pytanie:
Jak stworzyc ukryte konto Administratora i potem jak sie wlacza okno logowania (zeby normalnie nie bylo widoczne, a byl jakis skrot po ktorym wyswietlalo sie inne okno logowania)

Twoje uprawnienia: