Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2011, 00:53   #1
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
bronemeryture.pl

Trzeba działać >>KLIK<<

melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2011, 01:13   #2
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Przecież emerytura to złoto dla naiwnych.

Sam wolę zadbać o swoją emeryturę i nie liczę na to, że ta "państwowa" da mi godne życie na starość.

A ta akcja, to tak naprawdę "Obroń nasze haracze" organizowana przez OFE.
Zabierają haracz od wpłaconych pieniędzy i czy się stoi, czy się leży, czy się zarabia dla przyszłych emerytów, czy roztrwania ich kasę - do 4% od ich wpłat się należy.
Stary 22.01.2011, 04:12   #3
mystery
Czytający

Data rejestracji: 12.04.2010
mystery niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>mystery niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag Podgląd Wiadomości
Trzeba działać >>KLIK<<

Podpisałbym ale nie wiem czy mogę i czy ktoś nie dojdzie że ja jestem emerytem a podpisuję się w imieniu ludzi "przedemerytalnych".
Słowem,żeby nie było zadymy.
Stary 22.01.2011, 07:59   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Przecież emerytura to złoto dla naiwnych.

Sam wolę zadbać o swoją emeryturę i nie liczę na to, że ta "państwowa" da mi godne życie na starość.

A ta akcja, to tak naprawdę "Obroń nasze haracze" organizowana przez OFE.
Zabierają haracz od wpłaconych pieniędzy i czy się stoi, czy się leży, czy się zarabia dla przyszłych emerytów, czy roztrwania ich kasę - do 4% od ich wpłat się należy.
No fajnie, ale teraz te pieniądze zupełnie przepadną, bo pójdą do kotła na bieżące wypłaty i ch.. wie jeszcze co. Ukradną wszystko.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2011, 08:08   #5
mystery
Czytający

mystery niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>mystery niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
No fajnie, ale teraz te pieniądze zupełnie przepadną, bo pójdą do kotła na bieżące wypłaty i ch.. wie jeszcze co. Ukradną wszystko.
Nie zrozum mnie źle (vide wpis powyżej).Ja się kompletnie nie orientuję w zawiłościach systemów emerytalnych.Patrzę raczej na to co mogą mi zabrać.Chciałem się podpisać pod zaproponowaną petycją,ale nie wiem czy w ten sposób pomagam,czy szkodzę.
Stary 22.01.2011, 08:12   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja się też podpisałem, z dwojga złego wolę jak mi kradną trochę a nie wszystko.
Stary 22.01.2011, 08:32   #7
mystery
Czytający

Cytat:
Ja się też podpisałem, z dwojga złego wolę jak mi kradną trochę a nie wszystko.
O.K. Poszło.Dzięki za radę.
Stary 22.01.2011, 09:00   #8
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
to wy zamierzacie dożyć emerytury
gratuluję poczucia humoru
Stary 22.01.2011, 09:14   #9
mystery
Czytający

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
Nie siej defetyzmu ,to jest możliwe tylko trzeba nad tym popracować,no i się choć trochę szanować.
Uwierz mi,ja to wiem z doświadczenia.
Stary 22.01.2011, 09:18   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
Aha, więc w związku ze związkiem zgadzasz się na ukradzenie tych jedynie realnych paru groszy co masz na pampersy jakby Ci się starość przytrafiła?
Stary 22.01.2011, 09:25   #11
mystery
Czytający

Cytat:
Aha, więc w związku ze związkiem zgadzasz się na ukradzenie tych jedynie realnych paru groszy co masz na pampersy jakby Ci się starość przytrafiła?
Myślę że trochę nie jestem w temacie.Ja JUŻ jestem na garnuszku ZUS,i jedyne co mnie dziś interesuje to orientacja czy ,i ile mogę stracić.Niestety nic już nie zyskam.
Stary 22.01.2011, 09:52   #12
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nasze rządy to powinny zdecydować się, czym jest emerytura.

Emerytura może być:

- Socjalistyczna i wtedy składki emerytalne są podatkiem, a wypłaty świadczeniem socjalnym. Wysokość wypłat jest zależna od bieżących reguł sprawiedliwości społecznej i rządzący mogą kształtować emerytury w zależności od własnego uznania, mandatu.
- Liberalna i wtedy emerytura jest grą: wpłacasz ustalone kwoty, a jeśli dożyjesz to odbierasz własne wpłaty, ew. powiększone o wpłaty tych co nie dożyli. Jeśli nie dożyłeś, to przegrałeś.
- Konserwatywna, która różni się tym od liberalnej, że składki są dziedziczone. Jeśli uznać ją za grę, to z własnymi spadkobiercami.

W każdym z powyższych modeli pieniądze mogą być inwestowane, w celu zwiększenia kapitału.

Brak jasnego modelu to furtka dla marnotrawstwa, nepotyzmu itd itp

Cytat:
Twoi wybrańcy wybrali pierwszy model emerytalny, głośno krzycząc o odbieraniu emerytur z powodów politycznych.
Stąd nie rozumiem o jakim Ty złodziejstwie mówisz. Sam się na to zgodziłeś.

Powyższe rozumowanie jest oczywiście zerżnięte z JKM, z którym wyjątkowo zgadzam się.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2011, 09:59   #13
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

A, to wina PiSu jest, że Donek z Bonim chce zajumać kasę z OFE.
Stary 22.01.2011, 10:03   #14
mystery
Czytający

Spróbujcie spojrzeć na sprawę z punktu widzenia człowieka z ulicy.A ten myśli tak: przez 46 lat zabierali mi ponad połowę zarobku ,i te pieniądz szły "gdzieś" no,w jakąś wirtualną studnię.Gdybym te pieniądze lokował sam,to dziś prywatny szofer zdejmowałby czapkę mówiąc "Jaśnie Pan pozwoli się podwieżć "A tak nie jest i niestety nigdy nie będzie.Kto zatem winien ,system? To ludzie tworzą system,więc ludzie?
Stary 22.01.2011, 10:22   #15
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Poszło. Dzięki za linka.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: