![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Tak się składa, że posiadam A75 i po przejrzeniu wielu zdjęć, jakie wykonałem, nie zauważyłem efektu czerwonych oczu... i teraz pytanie, czy znasz tę dyswalifikującą dolegliwość Canon'a z własnego doświadczenia (czyli jesteś posiadaczem wspomnianego aparatu), czy tylko słyszałeś to od kolegi, który ma kolgę, którego wujek ma ponoć takiego Canon'a ?? |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Powiedz Proton, ze nie miales nigdy efektu czerwonych oczu....mam aparat a75 od 4 mies i co 4 zdjecie a nawet 2 wychodzi z czerwonymi oczami.....a zwlaszcza w przypadku kiedy towarzystwo jest troche podchmielone ( nie mylic nacpane - szeroko otware zrenice) to zupelna masakra....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Fakt, że "obiekty" fotografowane są trzeźwe i może dlatego... ale wątpię. Być może coś z elektroniką masz nie tak i warto byłoby serwis zaczepić w tej sprawie, skoro połowa wykonanych przez Ciebie zdjęć zawiera ten niepożądany efekt. A i dlatego, że wszystko wskazuje na to, że w innych egzemplarzach nie występuje takie zjawisko, a jeśli już, to może w znikomym stopniu. No chyba, że trafił mi się wyjątkowy egzemplarz, w co wątpię. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
co do efektu czerwonu oczu ...aby redukcja była skuteczna osoby fotografowane lepiej jakby patrzyły na "lampkę" aparat. Wszystko jest to opisane w instrukcjii aparatu.
![]() |
#5 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
no i jeszcze ważny jest ANTIshake
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
@Burak_123, @epol chce "dla bliskiej osoby" aparat do focenia chyba "u cioci na imieninach", który ma dobry tryb auto i ogólnie robi dobre zdjęcia. Ta osoba (tak myślę) będzie głównie robiłą na AUTO i do tego A75/85 się świetnie nadaje, poza tym jężeli ją to zainteresuje to ma też nastawy manualne, więc będzie mogła wykorzystać więcej możliwości tego aparatu, co nie stanie się szybko w przypadku amatora (sadze że ta osoba jest amatorem), poza tym cena tego aparatu jest przystępna/niska i jak złapie bakcyla to po jakimś czasie będzie mogła zmienić na coś lepszego bo aparaty (tu akurat mowa o Canonach) nie tracą już tak na wartości jak jeszcze 2-3 miesiące temu.
Pozdrawiam ![]() Mój wybór padał by na Canon A75 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..
![]() |
no ale antishake to nawet dal amatora ważny jest
jeśli chce kupić aparat to lepeij dołożyć więcej i kupić go na dłuzej a nie by po roku wymienić na inny
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
a widziałeś ceny A75 a Z3 ?? róznica bardzo duża więc do nauki w sam raz, a poza tym to z opinii co WYCZYTAŁEM na kilku forach to Z3 jest najgorszym modelem z serii Z , ale nie mnie to oceniać ja mam inny aparacik
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
..
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Burak_123 AntiShake przydatne ale jeśli robisz z czasami w granicach już nie potrzebna < 1/60 -1/30s > bez statywu się nie obejdziesz, przy tych samcyh czasach też można bez problemu większego zrobić nie poruszone zdjęcie bez AntiShake, ale trzeba mić wprawy troszkę. AntiShake napewno pomaga z tym się nie dyskutuje. ![]() Tutaj radzą co kupić 'zielonej" kobiecie A70, A75, A80 lub A85 poczytaj możę coś pomoże ![]() Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 30.12.2004 o godz. 07:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
I znowu się robi targ kumoszek.
Wiekszość chwali to co aktualnie reklamują, czyli minoltę, która modelem Z3 nie zachwiciła, zdjęcia są przeciętnej jakości co jak na aparat tej klasy jest porażką. http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/z3_pg5.html Anti-shake przydaje suę w aparatach z dużą ogniskową (dużym zoomemem), jak w Z3 gdzie jest 12X. W canonach też jest anti-shake np. w S1IS, sam go posiadam i jestem zadowolony. A75 w tej chwili jest dobrym wyborem jeśli chodzi o stosunek ceny do możliwości (plus duż karta CF) - A85 nie wnosi nic ciekawego (matryca upchana na siłę). Ja bym wybrał coś z odchylanym panelem LCD jak pisałem już wcześniej. Co do Sony to lepeij nich zajmie się robieniem Walkmanów bo aparaty sony to dla mnie składaki, matryca nasza, obiektyw kupimy od zeissa (ostanio chyba robią też swoje ![]() Nie jestem fanatykiem Canona tylko polecam aparty firm, które się znają na fotografi i od zawsze produkowały aparaty (chemiczne) a nie mają dużo kasy na reklamę - Sony.
Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych. Twój jest zawsze mniej kompatybilny. ![]() imola@interia.pl Ostatnio zmieniany przez imola : 30.12.2004 o godz. 08:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
..
![]() |
ja rozumie! No faktycznie moja wypowiedź trochę niezrozumiała
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
>my private watch dog ;)<