![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
A75 jeśli nie będziesz kadrował zbyt dużo, satysfakcjonują cię zdjęcia w przedziale 18x15 - 18x21 [cm] max
Przy A75 ze względu na fizykę bedą lepsze zdjęcia (matryca taka sama wielkością co w A85 ale mniej pixeli, czyli mniej zaszumione zdjęcia). Reszta parametrów jest prawie taka sama lub się bardzo nieznacznie różni. Możesz się jeszcze przy wyborze posiłkować http://cyberfoto.pl bardzo przyjemne i służące pomocą forum ludzi znających się dobrze na fotografi cyfrowej. Pozdr ![]() Ja bym kupował A75 gdyby to miał być z tych 2. Osobiście wole coś z zoomem i wybrałem Fuji S5500 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Ja osobiscie nie radze ani A75 cz A85.....a dlaczego? Przede wszystkim dla efektu czerwonych oczu
(zobacz http://www.dcresource.com/reviews/ca...ot_a85-review/) Canon ma kiepska ta opcje. Co z tego ze full opcji manual jak zupelnie nie sprawdza sie ta czerwona lampka jak przeblysk, a na dodatek ma za bardzo wystajacy LCD - mozna porysowac no i w A85 USB jest 1.1 Mam zamiar rowniez kupic jakas cyfrowke....przeczytalem to i owo i chyba polecalbym Sony Cyber-Shot DSC-P93 i ja taka decyzje podejme. Np: Konika Minolta Dimage Xg- dobra ale wyjscia AV nie ma, Kodak LS63 zoom otyczny - brak, Cannon tak jak wspomnialem - czerwone oczy.....jak nie urok to sraczka :\ .....ale zdecydowanie Canona NIE Ostatnio zmieniany przez Voytek : 29.12.2004 o godz. 15:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Tak się składa, że posiadam A75 i po przejrzeniu wielu zdjęć, jakie wykonałem, nie zauważyłem efektu czerwonych oczu... i teraz pytanie, czy znasz tę dyswalifikującą dolegliwość Canon'a z własnego doświadczenia (czyli jesteś posiadaczem wspomnianego aparatu), czy tylko słyszałeś to od kolegi, który ma kolgę, którego wujek ma ponoć takiego Canon'a ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Powiedz Proton, ze nie miales nigdy efektu czerwonych oczu....mam aparat a75 od 4 mies i co 4 zdjecie a nawet 2 wychodzi z czerwonymi oczami.....a zwlaszcza w przypadku kiedy towarzystwo jest troche podchmielone ( nie mylic nacpane - szeroko otware zrenice) to zupelna masakra....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Fakt, że "obiekty" fotografowane są trzeźwe i może dlatego... ale wątpię. Być może coś z elektroniką masz nie tak i warto byłoby serwis zaczepić w tej sprawie, skoro połowa wykonanych przez Ciebie zdjęć zawiera ten niepożądany efekt. A i dlatego, że wszystko wskazuje na to, że w innych egzemplarzach nie występuje takie zjawisko, a jeśli już, to może w znikomym stopniu. No chyba, że trafił mi się wyjątkowy egzemplarz, w co wątpię. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
co do efektu czerwonu oczu ...aby redukcja była skuteczna osoby fotografowane lepiej jakby patrzyły na "lampkę" aparat. Wszystko jest to opisane w instrukcjii aparatu.
![]() |
#38 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
no i jeszcze ważny jest ANTIshake
![]() |
#39 |
Wymiatacz
![]() |
@Burak_123, @epol chce "dla bliskiej osoby" aparat do focenia chyba "u cioci na imieninach", który ma dobry tryb auto i ogólnie robi dobre zdjęcia. Ta osoba (tak myślę) będzie głównie robiłą na AUTO i do tego A75/85 się świetnie nadaje, poza tym jężeli ją to zainteresuje to ma też nastawy manualne, więc będzie mogła wykorzystać więcej możliwości tego aparatu, co nie stanie się szybko w przypadku amatora (sadze że ta osoba jest amatorem), poza tym cena tego aparatu jest przystępna/niska i jak złapie bakcyla to po jakimś czasie będzie mogła zmienić na coś lepszego bo aparaty (tu akurat mowa o Canonach) nie tracą już tak na wartości jak jeszcze 2-3 miesiące temu.
Pozdrawiam ![]() Mój wybór padał by na Canon A75 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
..
![]() |
no ale antishake to nawet dal amatora ważny jest
jeśli chce kupić aparat to lepeij dołożyć więcej i kupić go na dłuzej a nie by po roku wymienić na inny
![]() |
#41 |
Wymiatacz
![]() |
a widziałeś ceny A75 a Z3 ?? róznica bardzo duża więc do nauki w sam raz, a poza tym to z opinii co WYCZYTAŁEM na kilku forach to Z3 jest najgorszym modelem z serii Z , ale nie mnie to oceniać ja mam inny aparacik
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
..
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#43 | |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 | |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Burak_123 AntiShake przydatne ale jeśli robisz z czasami w granicach już nie potrzebna < 1/60 -1/30s > bez statywu się nie obejdziesz, przy tych samcyh czasach też można bez problemu większego zrobić nie poruszone zdjęcie bez AntiShake, ale trzeba mić wprawy troszkę. AntiShake napewno pomaga z tym się nie dyskutuje. ![]() Tutaj radzą co kupić 'zielonej" kobiecie A70, A75, A80 lub A85 poczytaj możę coś pomoże ![]() Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 30.12.2004 o godz. 07:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|